ARMONIA DIN BABILONIE

Baabel – noua revistă pe care o lansăm cu entuziasm şi speranţă în spaţiul virtual – este concepută sub semnul diversităţii. Dorim ca această publicaţie să devină un loc generos şi prietenos destinat cunoaşterii Celuilalt – apropiat sau îndepărtat, vorbitor de altă limbă, împărtăşind altă credinţă, respectând alte obiceiuri şi tradiţii, ciudat, marginalizat, stigmatizat, sau pur şi simplu altfel – şi cunoaşterii fiecăruia dintre noi care suntem, la rându-ne, Celălalt pentru Alţii.

Baabel se conturează ca o revistă multiculturală şi multilingvă, bazată pe limba română şi cu deschidere spre maghiară şi engleză, cu intenţia de a se diversifica pe măsură ce va stârni interesul şi va câştiga audienţă. Ne propunem ca articolele în altă limbă decât româna să fie însoţite de un rezumat în limba română.

Vom căuta să reunim în paginile revistei Baabel ştiri percutante, realităţi dure, amintiri impresionante, întâmplări inedite, poveşti duioase, imagini îndrăzneţe, savori îmbietoare, menite să reflecte cât mai cuprinzător această lume a Oamenilor care, în noianul de informaţie care ne împresoară, ni se arată tot mai mult ca un iureş agresiv în care domneşte hărmălaia… O babilonie în care vom încerca, împreună cu d-voastră, Stimaţi Cititori, să descoperim crâmpeie de armonie.

Colectivul de redacţie

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *