Despre Revista Baabel

Revista Baabel este concepută sub semnul diversităţii. Dorim ca această publicaţie să fie un loc generos şi prietenos destinat cunoaşterii Celuilalt – apropiat sau îndepărtat, vorbitor de altă limbă, împărtăşind altă credinţă, respectând alte obiceiuri şi tradiţii, ciudat, marginalizat, stigmatizat sau pur şi simplu altfel – şi cunoaşterii fiecăruia dintre noi care suntem Celălalt pentru Alţii.

Căutăm să reunim în paginile revistei Baabel ştiri percutante, realităţi dure, amintiri impresionante, întâmplări inedite, poveşti duioase, imagini îndrăzneţe, savori îmbietoare menite să reflecte cât mai cuprinzător această lume a Oamenilor care, în noianul de informaţie care ne împresoară, ni se arată tot mai mult ca un iureş agresiv în care domneşte hărmălaia…O babilonie în care vom încerca, împreună cu d-voastră, Stimaţi Cititori, să descoperim crâmpeie de armonie şi să combatem tot ceea ce o poate tulbura, poate împiedica manifestarea liberă şi plenară a omului, stârneşte ura rasială, xenofobia, antisemitismul şi discriminarea.

Redactori responsabili: ANDREA GHIŢĂ, EVA GALAMBOS

Colegiu de redacţie: EVA GALAMBOS, ANDREA GHIŢĂ, HAVA OREN, GABRIEL BEN MERON, TIBERIU ROTH

Administrator site: Horatziu I Cenuşă, Silviu Cenuşă

hosting: MERX-AD-VICTORIAM SRL

contact: baabelrevista@gmail.com

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

15 Comments

  • Maria commented on March 24, 2021 Reply

    Subiecte interesante, articole bine scrise si documentate, felicitări si va urez succes!

  • Adriana Vizental commented on October 2, 2020 Reply

    Un mare LIKE revistei BAABEL!!!

  • Kapitany D Ladislau commented on May 29, 2020 Reply

    Bună ziua!
    Nu știu dacă scriu în loc corespunzător. Doresc să exprim o apreciere referitoare la cartea D-lu Roth Tiberiu. Sunt Kapitany D Ladislau.
    Am citit cartea Domniei sale, „Evreu fără Frontiere”….. și volumul II. Și am citit și „între rânduri”. Cărțile astea ar trebui să le citească multă lume. Dar să le și înțeleagă. Ne arată în ce lume trăim. Cunosc pe D-l Roth din anii 1970, de pe vremea: Steagul Roșu, ICPAT, INAR. Eu am lucrat la secția de prototipuri, pe vremea aia, care sa transformat în ICPAT/INAR. De aici m-am pensionat. Domnia sa cunoaște toate transformările astea. Trebuie să „ridic pălăria” în fața Domnie sale și îi doresc sănătate, să mai scrie multe articole în revista Baabel.

  • boris mehr commented on January 23, 2020 Reply

    completează bine viața culturală , succes

  • THOMAS. LEWIN commented on June 3, 2019 Reply

    BAABEL constituie o foarte mare si placuta surpriza!!!

  • HIRSCH LADISLAU commented on February 1, 2018 Reply

    Citesc cu placerec in Franta revista DVS. Intimplator am remarcat numele lui LOWY DANIEL care ar putea fi un var. Va multumesc daca puteti sa-mi raspundeti. Poate ca Daniel este fiul lui DODI, LOWY KAROLY un unchi al mamei mele

  • Robert Robicsek commented on September 12, 2017 Reply

    Chiar si cunoscind personal pe doi dintre colaboratori, am fost foarte placut surprins de calitatea textelor. Interesant,inteligent bine scris. Felicitari!

    • Peter commented on September 18, 2017 Reply

      Tot ma intreb, ore cine-i celalat colaborator pe care il cunosti?

  • PLUGARU VALER GHEORGHE commented on May 14, 2017 Reply

    BAABEL in orice forma si in orioce moment, pentru mine, este un eveniment placut si chiar prioritar altor preocupari. Este un moment pe care il astept cu multa placere si ii salut toate articolele. Lesocotesc nu numai interesante dar si utile pentru a ne intelege pe noi si pe cei de peste tot si astfel sa ne completam atitudinea.

  • DORNEANU IONEL commented on October 23, 2016 Reply

    INTERESANT

    MA BUCUR CA AM UN VECTHI PRIETEN PRINTRE COLABORATORI

    VA UREZ SUCCCS

  • Adrian G commented on July 9, 2016 Reply

    noul format al revistei este foarte agreabil !

  • MUller Valter commented on April 25, 2016 Reply

    Astept cu mult interes stirile propuse ! Mult succes !

  • Schlesinger Pavel commented on April 4, 2016 Reply

    Mult succes…..

  • Petruta Rosu commented on March 25, 2016 Reply

    Felicitari ! REVISTA BAABEl, se contureaza, reusind sa-mi starneasca interesul.
    Va multumesc dumneavoastra, si colectivului.
    Cu stima, Petruta Rosu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *