Laszlo Alexandru: STATUL COMUNIST ESCROC

În ultimii ani de domnie ai lui Ceauşescu a stîrnit senzaţie fuga în Occident a spionului său şef, generalul Pacepa, născocitorul multor lovituri din umbră peste hotare. Cartea publicată de acesta, în scurtă vreme, Orizonturi roşii, ridica năframa de pe imaginea unui dictator lipsit de scrupule. Faptul că îşi înfometa populaţia şi o ţinea în subdezvoltare, pentru a o controla mai uşor, ne era cunoscut din experienţa de zi cu zi. Faptul că – în aroganţa lui fără seamăn – a comandat atacul terorist cu bombă asupra sediului Europei libere, sau împotriva unor personalităţi incomode, l-am aflat de pe undele scurte. După statul comunist terorist, aveam să aflăm dintr-o serie de cercetări articulate, publicate nu de mult, că trăiam şi într-un stat comunist sclavagist şi nu numai…

În ultimii ani de domnie ai lui Ceauşescu a stîrnit senzaţie fuga în Occident a spionului său şef, generalul Pacepa, născocitorul multor lovituri din umbră peste hotare. Cartea publicată de acesta, în scurtă vreme, Orizonturi roşii, ridica năframa de pe imaginea unui dictator lipsit de scrupule. Faptul că îşi înfometa populaţia şi o ţinea în subdezvoltare, pentru a o controla mai uşor, ne era cunoscut din experienţa de zi cu zi. Faptul că – în aroganţa lui fără seamăn – a comandat atacul terorist cu bombă asupra sediului Europei libere, sau împotriva unor personalităţi incomode, l-am aflat de pe undele scurte. (Monica Lovinescu a fost bătută bestial de un comando, în faţa propriei sale case din Paris. Paul Goma şi Şerban Orăscu au primit colete explozive la domiciliu. Ziaristul Emil Georgescu a fost înjunghiat cu zeci de lovituri de cuţit în garajul său din Germania. Trei directori ai incomodului post de radio au pierit de cancer, în mod ciudat, la scurte intervaluri.)

După statul comunist terorist, aveam să aflăm dintr-o serie de cercetări articulate, publicate nu de mult, că trăiam şi într-un stat comunist sclavagist. Metoda simplă de înavuţire, dar cu atît mai revoltătoare, consta în vînzarea cetăţenilor care voiau să evadeze din paradisul artificial. Lungi tratative s-au purtat cu Germania Federală pentru “răscumpărarea” oamenilor care insistau să scape de schizofrenia românească. Se percepeau tarife colosale pe cap de expatriat, în funcţie de pregătirea lor profesională şi de nivelul lor social. Aceeaşi linie comercială preferenţială, destinată să umple vistieria statului cu valută forte, s-a deschis pe relaţia cu Israelul (vezi cartea lui Radu Ioanid, Răscumpărarea evreilor).

Toate aceste aranjamente mai beneficiau – în cota lor de josnicie – de-o limită a îndreptăţirii cinice. Dictatorul replica la atacurile presei libere occidentale, recurgînd la mîna înarmată a teroriştilor. Dictatorul fructifica bogăţia umană a patriei, prin vînzarea ei peste hotare. Însă dezvăluirile de ultimă oră din presă, după cercetarea dosarelor secrete ale Securităţii, ne conving că trăiam într-un stat comunist escroc, pentru ale cărui aranjamente delictuoase internaţionale nu mai pot fi date explicaţii decît în sfera penalului.

Escrocherie statală

Din dosarele ICE Dunărea, consultate de ziariştii de la Evenimentul zilei, răzbate un stupefiant mecanism de escrocherie statală. Ambasadele noastre din Occident urmăreau situaţia persoanelor vîrstnice, refugiate din România, care mureau fără moştenitori şi lăsau în urma lor sume consistente. Cazurile erau grabnic raportate în centrală, unde se inventa moştenitorul necesar pentru a se pune mîna pe banii rămaşi fără stăpîn. Iată acţiunea “Rovenţa”, orchestrată după dispariţia Susanei Rosen în RFG. Căpitanul de Securitate Ioan Cosmulescu le propunea superiorilor săi un set de măsuri privind documentarea asupra situaţiei de stare civilă din Transilvania anilor 1920, stabilirea unui grup de persoane şi apoi selectarea celei potrivite pentru construirea noii identităţi, întocmirea documentelor contrafăcute, cu sprijinul Inspectoratului General al Miliţiei, Departamentul de Evidenţă a Populaţiei, expedierea în Germania a actelor fabricate şi revendicarea oficială a moştenirii. Prin această strategie a fost adusă în ţară suma de 334.433 mărci, pe care moştenitoarea fictivă “Dobre Corina” a donat-o apoi statului român. Agentul secret a primit ca recompensă pentru eforturile sale 2.500 de lei din fondul de Cheltuieli Informative Speciale.

Acesta a fost doar un singur exemplu, de la sfîrşitul anilor ‘80. Dar dosarele studiate de ziarişti cuprind numeroase întîmplări asemănătoare. Organele oficiale ale statului român au fost sincronizate – prin ordin politic – în vederea implementării de escrocherii internaţionale. Ambasadele, care în lumea civilizată sînt centre ale diplomaţiei, s-au făcut iscoade ale oportunităţilor venale. Serviciile de Securitate, care aparent supravegheau respectarea legalităţii socialiste, erau de fapt nişte dispecerate ale înşelăciunii planetare. Organele de stare civilă şi evidenţa populaţiei, care ar trebui să reprezinte garanţia cea mai fermă asupra identităţii persoanei umane şi a familiei, au emis pe bandă rulantă certificatele de naştere, de căsătorie sau de deces, procurile şi adeverinţele falsificate.

Pînă acum, de cîte ori venea vorbea despre dictatura comunistă din România, ne imaginam mai ales măsurile represive exagerate, prin care statul de factură stalinistă îşi prelungea, cu orice preţ, dominaţia asupra cetăţenilor săi. Pe baza documentelor ce ies la lumină azi, cu 25 de ani întîrziere, va trebui să ne coborîm ştacheta închipuirii către o vulgară bandă de şarlatani, care pe noi ne-au minţit şi ne-au înfometat, iar pe occidentali i-au înşelat şi i-au furat. Istoria comunismului din România echivalează pesemne cu istoria crimelor interne şi a matrapazlîcurilor externe, prin care un grup de infractori şi-a marcat urma cafenie a trecerii prin viaţă.

(preluat de pe blogul autorului http://laszloal.wordpress.com/)

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *