Da, pe nevăzute, copilul a crescut şi a împlinit doi ani. Ca orice părinte, îl admirăm, îl alintăm dar îl şi certăm. Îi găsim nenumărate calităţi (normal, are mulţi părinţi deştepţi), dar şi suficiente defecte. Uneori, suntem nemulţumiţi de el şi ne dăm seama că probabil a moştenit slăbiciunile noastre, nerăbdarea noastră.. Vrem să fie mai mare, mai deştept, mai frumos. Acestea sunt, desigur, figuri de stil, simbolistică dar care se potrivesc situaţiei. Revenind pe pământ, la realitate, putem spune că am încercat şi uneori am reuşit să fim în prezent, să găsim subiecte interesante, teme foarte diferite, de fapt de asta am ales şi titulatura de „Baabel”
Da, pe nevăzute, copilul a crescut şi a împlinit doi ani. Ca orice părinte, îl admirăm, îl alintăm dar îl şi certăm. Îi găsim nenumărate calităţi (normal, are mulţi părinţi deştepţi), dar şi defecte. Uneori, suntem nemulţumiţi de el şi ne dăm seama că probabil a moştenit slăbiciunile noastre, nerăbdarea noastră.. Vrem să fie mai mare, mai deştept, mai frumos.
Acestea sunt, desigur, figuri de stil, simbolistică dar care se potrivesc situaţiei. Revenind la pământ, la realitate, putem spune că am încercat şi uneori am reuşit să fim în prezent, să găsim subiecte interesante, teme foarte diferite, de fapt de asta am ales şi titulatura de „Baabel”, (a-ul în plus s-a adăugat pentru că domeniul Babel fusese deja dat), ca să arătăm că vorbim limbi diferite, abordăm subiecte diferite. Oarecum am reuşit şi aceasta în primul rând datorită colaboratorilor noştri sufletişti (şi voluntari) care, indiferent unde se află sau cât de ocupaţi sunt, ne trimit, ca la ceas, contribuţiile lor. Unii şi-au descoperit datorită revistei noastre talente ascunse de jurnalişti, alţii ne-au transmis din experienţa lor, iar foarte mulţi şi-au scris amintirile care devin în acest fel parte a istoriei, mai ales a Holocaustului.
Chiar dacă este „Baabel”, nu înseamnă că acceptăm orice. Deşi nu suntem angajaţi, nu reprezentăm interesele nimănui (de asta nici nu avem sponsori), ne-am impus o anumită linie dictată de conştiinţa şi convingerile noastre, ca să zic aşa, de bun simţ. Cealaltă condiţie este calitatea. De obicei, nu avem probleme, toţi colaboratorii noştri scriu bine, dar se mai întâmplă, ici-colo să mai fie nevoie de vreo intervenţie, aşa cum se procedează la orice redacţie.
Numărul cititorilor noştri este în creştere. Destul de încet, nu înregistrăm salturi, de aceea ne punem probleme şi vă rugăm pe dv. colaboratori şi cititori, dacă aveţi idei, sugestii de subiecte noi, să ne scrieţi, să ne transmiteţi. Întotdeauna este nevoie de înnoire, numai aşa vom putea mări „audienţa” noastră.
În ultimul timp, am avut probleme tehnice din cauza cărora unii cititori nu au reuşit să ne acceseze. Aşa cum a informat Andreea, care poartă greul scoaterii revistei, încercăm să le rezolvăm, poate vom introduce şi nişte schimbări de imagine, am găsit pe cineva care se ocupă , să vedem cum va ieşi.
O parte din Redacţia Revistei Baabel la Cluj, mai 2014, de la dreapta spre stânga, rândul I: Eva Szmuk, Eva Galambos, Mike Klein, Andrea Ghiţă, în rândul din spate Serena Adler, George Farkas
Astă primăvară, la Cluj, ne-am întâlnit câţiva dintre colaboratori, am făcut o mică „şedinţă de redacţie”, am ciocnit şi un pahar de vin, sunt nişte poze care au „imortalizat” momentul. Ar fi bine dacă am avea prilejul să ne întâlnim cu toţii şi să vorbim despre cum vom continua această aventură, deocamdată reuşită, care se cheamă „Baabel”.