Irina Marcovits: NEUTRUL ÎN ŢINUTE

Iubesc culorile, vorbesc mult despre ele şi le port aproape pe toate (cel puţin primăvara şi vara…). In ultima perioada, insa, m-am simţit atrasă de ţinute construite in jurul unor culori neutre: griuri, argintiu, bejuri, ecru, khaki…

Iubesc culorile, vorbesc mult despre ele si le port aproape pe toate (cel putin primavara si vara…). In ultima perioada, insa, m-am simtit atrasa de tinute construite in jurul unor culori neutre: griuri (poate nu chiar 50 de nuante!) si argintiu, bejuri, nisipiu, ecru, khaki si alte nuante ale caror traduceri suna ciudat in romana (stone, pewter, mushroom, buff, drab) .

 

Daca cele colorate sunt vesele, dinamice, pline de viata, outfiturile in culori neutre sunt elegante, rafinate, sic. Pe de alta parte, acestea din urma sunt deseori percepute ca fiind plicticoase, sterse. Motivul: fie sunt lipsite de textura, fie de varietate.

La cursul de stil, atunci cand ajungem sa discutam despre felul in care se construieste o astfel de tinuta, explic trei reguli (btw, tinutele bazate pe altfel de culori se supun altor reguli!):

1. Trei sau mai multe nuante

O tinuta compusa in intregime din nuante neutre va capata acel aer sofisticat doar daca reusim sa alaturam cel putin 3 culori. Spre exemplu: un top bej-khaki cu straluciri aurii mate, plus un pantalon bej camel, o jacheta din piele intoarsa bej cafe latte si o curea maro ciocolatiu. I s-ar mai putea adauga niste accesorii (aurii sau bronz).

Nuantele reci de gri pot fi alaturate celor calde de bej camel sau cognac, dar este mai simplu sa combini nuantele reci cu cele reci, iar cele calde cu nuante calde. Daca va uitati in dulap si aveti hainele grupate pe culori, va puteti da seama si cu ochiul liber care sunt acestea. Daca nu va descurcati si nici nu stiti care dintre nuante vi se potrivesc, va invit la cursul meu de stil de la sfarsitul lui martie.

3. Varietate texturala

Din moment ce culorile neutre sunt percepute de privire ca fiind unidimensionale, o astfel de tinuta cade usor in plictisitor. Folosirea texturilor este una dintre metodele care adauga profunzime, volum. Toata smecheria este sa alaturati materiale cat mai diferite, cu suprafete si structuri variate: piele, dantela, tweed, in, bumbac fin, satin, stofa, voal, broderii reliefate, aplicatii 3D…

Asta a fost lectia de stil de azi, ne vedem la curs?

 

preluare de pe blogul autoareihttp://www.stylediary.ro

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *