Layering – lecţia a doua

Suprapunerea #1: layering cu bluza victoriană

Cu gulerul ei înalt, cu dantele şi volane, şi manșetele romantice şi generoase, bluza victoriană e numa’ buna pentru un telescopaj stilistic. Acestea vor permite naturii ei pre-Belle Époque, de secol XIX, să se adapteze gusturilor moderne.

O vom asorta, aşadar, cu un pulover de inspirație rustică, cu reliefări, pentru că textura groasă a acestuia să contrasteze cu delicatețea dantelei. Va arăta la fel de bine cu un pulover tip hanorac, pe care îl putem alege monocrom, cu broderii, aplicații sau grafisme.

Sfatul meu: cu cât contrastul dintre stilul bluzei şi cel al puloverului e mai mare, cu atât efectul va fi mai reuşit.

Suprapunerea #2: layering cu centură lată

Pe cât de demodată li se pare unora centura lată, ca un corset, pe atât de interesantă i s-a părut Miucciei Prada: s-a amuzat folosind-o în iarna asta la multe dintre ţinutele propuse în colecția ei recentă. Practic, a transformat centura-corset intr-un accesoriu care reconturează jachetele şi vestele oversized sau feminizează cămăşile masculine, în loc de a rămâne simpla piesă coercitivă, incomodă. Ideea este de a le purta slab înnodate, pentru a beneficia de conturare fără a ajunge în etapa de „sufocare”.

Fiind vorba de un accesoriu cu impact vizual, vă recomand să alegeţi unul cât mai sobru şi simplu, cum sunt „hamurile” Alexandrei Abraham. Dacă nu vă descurcaţi cu o centura din piele, căutati o centură lată, dintr-un material textil semi-rigid (doc) sau din catifea cu întărituri şi balene. Purtaţi centura cu o cămaşă XXL şi un cardigan sau vestă tricotată oversize sau peste un mantou din stofă.

Suprapunerea #3: layering cu rochie

Rochiile sezonului îşi asumă un rol mai puțin convențional, pentru că se supun în egală măsură unor dress code-uri noi, dar şi influenţelor anilor ’90. Rochiile iernii 2017 speră să îşi minimizeze nota de senzualitate, în favoarea unei aluri neo-pudice: contrabalansează un decolteu provocator cu o cămaşă închisă până la ultimul nasture, cu o helancă intelectuală sau cu un pulover fin la baza gâtului, schimbă romantismul unor volane în contact cu un jeans prespălat şamd. Nu în ultimul rând, rochiile mini în stilul anilor ’60 s-au obişnuit să fie asociate unui pantalon drept sau ţigareta, până la gleznă.

În practică, mare atenţie suprapunerilor rochie-pantaloni: talia acestora nu ar trebui să se reliefeze prin materialul rochiei. Altfel, vă recomand să studiaţi cu atenţie purtarea unei cămăşi pe sub o rochie ultra-decoltată; efectul e minunat. În sfârşit, tandemul rochie-furou – helancă fină sau pulover subţire, pe corp, declinat în infinite nuanţe de lungimi, croieli şi texturi, permite să ne simţim comod, feminine şi în tendinţe.

Alte idei pe care le puteţi încerca:
– pulover fin pe sub un top sau maieu din material rigid (piele, neopren)

– pulover mulat pe sub o cămaşă lejeră, lăsată descheiată, purtata cu o fustă creion sau un pantalon pe lângă picior

  • pulover sport cu fermoar pe sub un sacou clasic, ajustat în talie
  • hanorac cu glugă pe sub un kimono
  • top paietat cu guler inalt pe sub o geaca sau vesta matlasata

(articol preluat de pe blogul-ul autoarei: http://www.stylediary.ro/wordpress/)

Irina Markovits

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *