Armonia dintre interior si exterior. Cearcănele

Ca să vorbeşti despre estetica şi frumuseţea feţei şi corpului trebuie să priveşti şi în interior. Ceea ce de multe ori credem şi ne aşteptăm să rezolvăm în saloanele de cosmetică sau întreţinere corporală, nu putem face dacă nu acceptăm să privim corpul şi faţa ca un întreg (ceea ce se vede şi ceea ce nu se vede). Dacă vom reuşi să conştientizăm acest lucru şi rezultatele proceselor de înfrumuseţare se vor observa mai repede. În scurta noastră întâlnire de azi acest lucru aş vrea să-l înţelegem. Să luăm un exemplu concret: problema cearcănelor. Persoanele care se confruntă cu aceasta vin la cosmetică şi solicită tratamente care să le facă să dispară ( măşti, creme, etc.).

Estetista va face în primul rând o analiză a ceea ce înseamnă moştenirea genetică, apoi o scurtă evaluare a modului în care persoana se alimentează, dar mai ales se hidratează. Dacă în aceste directii se creionează vreo problema se caută soluţii (deci e foarte importanta introspecţia) care se vor corobora cu succes cu tratamentele cosmetice. Însă până să ajungeţi la un salon puteţi şi acasă să vă autoevaluaţi, să vă hidrataţi bine (lipsa apei din corp accentueaza cearcanele) şi să fierbeţi câteva plicuri de ceai verde pe care să le lăsaţi să se răcească, apoi le puneti la congelator pentru 2 ore, după care le aplicaţi pe cearcăne.

Nu uitati sa căutaţi şi în interior răspunsuri la problemele din exterior!

Claudia Pasparan

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *