A fost descoperită de curând a treia piramidă din Antarctica. Este o consecinţă a topirii gheţarului care acoperă acest continent sudic,o calotă care variază ca înălţime între 2,5 şi 3,5 kilometri. Programul Google Earth care fotografiază zilnic planeta noastră a descoperit piramida în apropierea ţărmului. La ora actuală încă o piramidă nu mai emoţionează pe nimeni în lumea ştiinţiei fiindcă în ultimii ani, datorită fotografierii din satelit sunt recenzate pe tot globul 800 de piramide.Sunt piramide nu numai în Egipt dar şi zeci de asemenea monumente megalitice în China,în Mexic etc.
Cine le-a construit şi cum le-a construit ? Ştim că la cea a lui Keops, din Egipt, au lucrat 20.000 de oameni, timp de 50 de ani, câte șase luni pe an, lunile în care ţăranii nu se ocupau de agricultură fiindcă terenurile roditoare erau acoperite de apele Nilului. Despre celelalte piramide nu ştim nimic. Şi nu ştim de ce forma piramidală a fost peferată pretutindeni în lume. Un mister îl constitute şi fomarea arhitecţilor care au ştiut să le proiecteze şi a inginerilor care au condus asemenea şantiere uriaşe nu numai pentru vremurile acelea dar chiar şi pentru vremurile şi tehnologiile actuale. Iar descoperirea piramidelor din Antarctca dă peste cap tot ce ştiam despre originea şi evoluţia omului.
Conform teoriilor antropologice actuale – bazate nu pe simple presupuneri, ci pe dovezi arheologice – strămoşii omului, ai omului din specia căreia îi aparţinem şi noi, au coborât din copaci în savană şi au devenit bipezi în urmă cu circa trei milioane de ani. Homo erectus a pornit acum circa 250,000 de ani să cutreiere centrul Africii, iar acum circa 50.000 de ani un mic grup de Homo sapiens, aproximativ 2000 de oameni a pornit să cucerească lumea, ocolind Marea Neagră prin Caucaz de unde a coborât pe Dunăre şi, urmând cursul fluviului, a intrat în centrul Europei, de unde i-a alungat pe neanderthalieni până în Portugalia de azi şi i-a exterminat. Dar descoperirea unor piramide în Antarctica dă peste cap tot acest scenariu. Platforma de uscat pe care s-a aşternut un strat de gheaţă de circa trei kilometri grosime a fost cândva, acum milioane de ani, partea de sud a continentului african.
Ea s-a rupt de Africa şi a alunecat pe stratul de magmă de sub platforma continentală spre sudul cu o climă rece. Acum câteva milioane de ani, pe teritoriul actualului Pol Sud creşteau jungle exuberante din care s-au format uriaşele zăcăminte de cărbune descoperite acolo alături de fosile de dinozauri. Dar cine şi când a construit piramidele ? Evident asemenea construcţii nu se pot realiza într-un climat antarctic. Acum milioanee de ani existau acolo oameni care să ridice piramide?.Ca să poţi construi asemenea monumente nu poţi să te bazezi pe munca voluntară a zeci de mii de fiinţe umane. Este evident că piramidele de la Polul Sud de astăzi nu au fost construite nici de dinozauri şi nici de extratereştri. Ele pretind munca organizată a unei structuri statale, cer planificare, cer exstenţa unei condiţii religioase care să mobilizeze mulţimea de oameni unui scop. Deci ar fi existat acum milioane de ani asemenea structuri statale ale unor oameni care au construit piramide acum milioane de ani, când în Antarctica era cald şi se puteau organiza şantiere uriaşe ? Cine a lucrat la construirea piramidelor din Antarctica? Oamenii dinaintea oamenilor? Că aceşti oameni au existat devine neîndoielnic. Dar cum au apărut, când şi cum au evoluat şi cum au dispărut ? Mai ales cum au dispărut ?
Andrei Banc
One Comment
Interesant.