Darul lui Poseidon: cochilii, ghiocuri şi scoici, trending în bijuterii

Cu câțiva ani în urmă mă întâlneam cu un tip foarte mișto. Parte din farmecul lui – pe lângă inteligenţă, ochii de culoarea mierii, spiritul de aventurier şi mirosul de cocos al pielii – era că purta la încheietură o brățară cu scoici. Le culesese chiar el, în timp ce făcea scufundări în Bali, în timpul unui an sabatic. Well, desigur… Prețiozitatea lui mă irita la fel de mult precum capacitatea-i de a vorbi doar despre el însuși. În fine, fac fast-forward câțiva ani până astăzi, când regret ca nu i-am șterpelit-o. Nu ca suvenir al întâlnirilor noastre, ci ca să o port.

De ce? Pentru că bijuteriile cu scoici şi cochilii au fost unul din trendurile frumoase ale verii 2018  şi se anunță a fi unul din cele mari pentru toamna acestui an.  Şi când spun „mari”, imaginați-vă că nu îi veți putea rezista, iar cutiile voastre cu accesorii vor arăta precum cuferele piraților.

Trendul a fost zărit prima dată anul trecut în colecția Prada pentru toamna 2017, când Miuccia asortează coliere cu cochilii de diverse feluri şi dimensiuni la tricotaje colorate şi la vreo două modele de rochii de seară.

Câteva luni mai târziu, Rosie Assoulin atașează portrete camee de scoici miniaturale, lucru care a dat naștere unor cercei cu adevărat deosebiți. De la acel punct încoace, lucrurile capătă amploare: Loewe defilează cu pandantive din cochilii sidefate, Roksanda Ilincic prezintă coliere cu câte o singură cochilie prinsă de lanţ, Isabela Marrant epuizează în 2-3 zile colecția de bijuterii cu tema acvatică, Dolce&Gabbana pun cireașa pe tort, cu niște cercei aurii, opulenți, de forma unor scoici uriașe, iar valul tendinței prinde forță cu bijuteriile de la Albus Lumen, Rebecca de Ravenel, Ellery, Maison Martin Margiela,  Aurélie Biderman.

 

Încetul cu încetul, trendul s-a strecurat  şi în colectiile brandurilor internaționale ceea ce înseamnă, ce să vezi, ca e foarte vizibil  şi pe meleagurile noastre. Mai toată lumea (Zara, Massimo Dutti, Mango, H&M, Uterque etc) oferă variante de bijuterii frumoase – cercei, coliere, brățări de mână sau de glezna, fie delicate, fie masive sau multicolore – la preţuri accesibile.

Online, dați o raită pe la TopShop, &Other Stories şi, evident, Etsy, tărâmul unde puteți găsi orice model, la orice preț.

Vă place trendul, dar aveți chef să intrați în posesia unei bijuterii mai speciale? Încercați scoicile uriașe de la ATU Couture (există în varianta roșie  şi aurie), colierele cu pandantive şi brățările delicate de la BonBijou (cele din colaborarea cu Alexandra Caspruf) sau splendizii cercei de la Tria-Alfa, sunt o minunăție (nu mă pot decide între modelul Calypso Button  şi Clea)!

Un pas mai departe îl puteți face cumpărând o piesă de la WALD, un brand din Berlin care folosește cochilii naturale, în care sunt incrustate mici cristale Swarovski. Tohum este un alt brand pe care l-am descoperit recent: scoicile  şi ghiocurile sunt placate cu aur.

 

Însă inima mi-a fost cucerită de cerceii semnați Brigitta Anderson: ea folosește mulaje făcute după scoici şi cochilii naturale dar ciobite, fisurate, fragmentate, pe care le-a integrat în colecția ei, „Imperfect”. Wabi-sabi  şi Kintsugi, la un alt nivel…

În sfârșit, vă întrebați dacă puteți purta bijuteriile cu scoici şi în peisajul urban, departe de plajă? Ei bine, pentru început asortați-le cât mai simplu, cu o cămașă albă lejeră  şi o pereche de culottes. Mai spre toamnă, când trotuarele se vor acoperi de frunze ruginii, purtați-le à la Prada, peste un mic pulover tricotat.

Irina Markovits

(articol preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • a Eva galambos commented on August 24, 2018 Reply

    Îmi place foarte mult ideea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *