Idioţii utili

Unii v-ar numi stângiști. Eu nu vreau să adopt această denumire. Am un mare respect pentru stânga tradițională, dovadă și că o mare parte a ei s-a dezis de voi. Aveți tot atâta în comun cu stânga liberală cât au Ku-Klux-Klanul sau extremiștii lui Ben-Gvir cu dreapta progresistă.

Dacă ați milita pentru pace între israelieni și palestinieni, v-aș înțelege. Dar pe voi nu vă interesează asta. Nu cunoașteți niciun israelian și, bineînțeles, niciun palestinian. Strigați lozinci pe care nu le înțelegeți. Free Palestine! – vă aud scandând . Ba chiar o cucoană povestea cu toată seriozitatea cum cei din Gaza simt mirosul mării, dar nu pot ajunge la ea. Dacă ar fi studiat un pic de geografie, ar fi înțeles că pentru a ajunge la mare, un palestinian din Gaza nu trebuie decât să încalece pe măgar sau pe catâr. Nu va întâlni pe drum niciun filtru al armatei israeliene, niciun colonist. Poate că va trebui doar să facă baie îmbrăcat, căci acestea sunt regulile islamice impuse de Hamas. Dar pentru asta voi nu protestați.

Zbierați că nu e fair, la ei au murit 7000 și la noi „numai” 1500. Îmi cer scuze că nu au murit mai mulți dintre noi, dar pentru asta trebuie să-i acuzați pe inginerii noștri care ne-au construit adăposturi și ne-au dat Cupola de Fier. Sigur că ar fi putut construi și ai lor adăposturi, dar căpetenia Hamas a hotărât că tunelurile subterane sunt numai pentru luptătorii Hamas, plebea să se descurce. Ba chiar ar fi putut – ce idee năstrușnică – să investească banii în școli sau în infrastructură în loc de rachete.

Adevărul este că mă sensibilizează orice copil care moare. Dar resursele de doliu ale omului sunt limitate. Trebuie mai întâi să-mi plâng morții mei. Și când am atât de mulți, nu mai am nici timp și nici lacrimi pentru ceilalți.

Pe undeva însă vă înțeleg. De la căderea comunismului ați rămas fără cauză și atunci ați căutat o cauză „de închiriat”. Cât mai poți să urinezi pe statuile lui Churchill și să-l preamărești pe Lenin? Lenin – dacă tot l-am amintit – v-a numit idioți utili. Măcar aici a avut dreptate. Sunteți idioții utili ai Hamasului. Nu contează că între timp ei trag cu rachete în Tel Aviv, cel mai liberal oraș de pe pământ, nici că îi torturează pe homosexuali și pe lesbiene, nici că au răpit 230 de oameni, dintre care mulți bătrâni și copii. Pentru voi toate acestea nu contează. Important este că SUA , Israelul și UE sunt pe trotuarul opus.

Apropo de trotuare. Paradoxal sau nu, cea mai mare susținătoare a Hamasului este Mia Khalifa. Dar ea, cel puțin, a transformat pornografia în sursă de venit. Voi – neomarxiști din toate țările – sunteți dispuși să vă prostituați pe gratis.

George Schimmerling

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

21 Comments

  • BORIS+MEHR commented on November 5, 2023 Reply

    mă minunez cu acești sute de mii de idioți utili care strigă în EUROPA, ÎN SUA, este adevărat că propaganda israeliană nu este eficientă, dar cel puțin evreii din DIASPORA SĂ FIE SOLIDARI CU ISRAELUL. PÂNĂ ȘI BLINKEN S-A CONVINS CĂ ATACUL ÎN GAZA NU TREBUIE ÎNTRERUPT.

  • Ziziana Lazar commented on November 5, 2023 Reply

    Scurt si cuprinzator. O singura observatie: Gaza se intinde pana la tarmul mari, nici macar nu e nevoie de magari. Dar cei de acolo nu au apa potabila ca , daca ar fi cumparat o instalatie, ar fi ramas 0.001 rachete de rimis la civilii -nu numai evrei – din Israel

  • theodor toivi commented on November 4, 2023 Reply

    Felictări pentru expresia
    De la căderea comunismului ați rămas fără cauză și atunci ați căutat o cauză „de închiriat”.

  • Veronica Rozenberg commented on November 4, 2023 Reply

    Poate ca unii dintre voi ati auzit acest exceptional discurs al unei actrite israeliene, Noa Tishby, care traieste de ceva vreme in USA. Atunci cand a fost asasinatul lui Itzhak Rabin, ea juca in serialul atat de placut, intrerupr brusc cu stirea impuscarii lui Rabin la data de 4 noiembrie 1995. Intre timp, Noa este in stare in acest discurs sa vorbeasca mai bine, mai clar, mai hotarat si mai relevant, decat ORICE DISCURS pe care l-am auzit in aceasta luna de zile de la vreun politician israelian. Incerc sa-l pun aici pe site, pentru ca are legatura si cu idiotii utili si cu tot ce se intampla in lume, astazi, impotriva Israelului:

    http://www.youtube.com/Hwatch?v=2YgL-ZDpPsY

    • Veronica Rozenberg commented on November 4, 2023 Reply

      Daca linkul nu duce la ceea ce ar trebui , puteti scrie pe google:

      Noa Tishby’s Speech at the Friends of the Israel Defense Forces’ Annual Gala (October 28, 2023)

      • Eva+Grosz commented on November 4, 2023 Reply

        Veronica, linkul tău ,în care vorbește Noa Tishby este excepțional și se potrivește cu articlolul lui G. Schimmerling. . Merită de văzut și dacă de poate ,chiar de publicat.

        • Eva+Grosz commented on November 4, 2023 Reply

          Se poate găsi și sub titlul “Noa Tishby Speech | FIDF on Oct 17 in NYC”

    • George Schimmerling commented on November 4, 2023 Reply

      Nu merge linkul

      • Veronica Rozenberg commented on November 5, 2023 Reply

        Nu mi dau seama de ce nu merge, l am verificat din nou, dar cu indicatia ce urmeaza se poate gasi. Si intr adevar intensitatea acelui discurs e cutremuratoare in raport de ex cu palavrele lui Bibi. Trist…cine lucreaza
        cu retele sociale poate publica, regasind poate un alt link.

      • Veronica Rozenberg commented on November 5, 2023 Reply

        Am cautat acum pe FB pe Noa Tishby (este scris alaturi de nume public figure, caci asta si este, dupa ce am citit biografia ei) si am gasit-o acolo poate fi auzit acest discurs. Este probabil “liber” pentru oricine.

  • theodor toivi commented on November 2, 2023 Reply

    Regret că evreii, 30% din universtarii z.l.din Heidelberg, Berlin sau Dresda (evrei cu școală!) nu au prevăzut să se inroleze la Ierusalim, Haganah sau IMI, înainte de Auschwitz.

  • theodor toivi commented on November 2, 2023 Reply

    Felicitări pentru articol. Sper că urmare antisemitismului furibund din campusurile americane, mințile strălucite ale universitarilor și studenților evrei dell Haward sau Yale (idioții utili!), vor reveni la universitățile din Ierusalim, Tel Aviv, Haifa și Beerșeva sau preferabil la IDF, Rafael, Israel Aviation Industries sau Elbit.

  • gabriel+gurman commented on November 2, 2023 Reply

    Foarte bine scris! Felicitări.
    Îndrăznesc să aduc la cunosștința cititorilor un ”amănunt” care unora le scapă:
    Antisemitismul (si sub forma lui modernă, anti-Israelismul) există și vor rămâne atîat timp cât nu se va găsi alt țap ispășitor pentru tot ce se întâmplă rău in lume.
    Nu uitați: după unele zvonuri Iceberg care a scufundat Titanicul era evreu!!
    GbM

  • Andrea Ghiţă commented on November 2, 2023 Reply

    E un pamflet bine scris, dar ca orice pamflet nu cred că trebuie luat ca atare. Important este mesajul lui.

  • BORIS+MEHR commented on November 2, 2023 Reply

    ABSOLUT DE ACORD…

  • Riri+Sylvia+Manor commented on November 2, 2023 Reply

    Hava Oren Te rog sa nu generalizezi ‘.Cei din Europa care tipa contra Israelului sunt in majoritate ori musulmani ori antisemiti care au gasit cred ei un prilej politically corect ,o masca, sa injure pe evrei .Iar cei care sunt evrei credeau ca acest conflict trebuie rezolvat odata.
    In tot cazul in Israel opinia publica s a schimbat.Astazi ‘multi de dreapta vad ca regele e gol si sunt contra incurajarii activitatii provocatoare si mesianice si care nu aduce cinste Israelului a unor ministri israelieni kahanisti. Care in situatia de acum nu reintorc banii coalitei pentru nevoile actuale ale tarii. Pana si ministrul extraordinar care conduce acum razboiul a fost demisionat de Nataniahu caci ‘incerca mereu sa il avertizeze si a fost repus numai dupa ce milioane au iesit pe strazi sa protesteze. Rufele murdare nu se spala in familie caci atunci raman murdare. Mai ales in timp de razboi cand avem nevoie de ministrii numiti dupa merit si nu dupa criterii politice. Acesta e unul din principalele lucruri care preocupa pe israelienii de dreapta si de centru si de stanga (stanga care de fapt nu mai exista in kneset ca partid politic ) :sa fie bine condusi de un sef de guvern necompromis. Care stie sa faca nu numai sa vorbeasca EU EU EU.Multi din cei care au votat likud declara ca nu o vor mai face si ei nu sunt de stanga.

    • Hava Oren commented on November 2, 2023 Reply

      Sunt de acord cu tot ce spui. Dar nu pot să admit că evrei să demonstreze împotriva Israelului pe timp de război. Dacă cred că au un motiv să demonstreze, să aștepte și ei până se clarifică situația, la fel cum noi vom aștepta până după război ca să anchetăm cine a fost vinovat.

  • Peter commented on November 2, 2023 Reply

    Ceterum censeo Hamas esse delendam.

    • Hava Oren commented on November 2, 2023 Reply

      Nu am înțeles nimic (ceea ce, probabil, vor spune și alții) și m-am documentat.
      Este o parafrază a cuvintelor pronunțate de Scipio Africanus în senat: Cartagina trebuie distrusă. Dar dacă privim mai atent, situația nu este chiar aceeași. Wikipedia ne explică că după al Doilea Război Punic, Cartagina nu mai era o amenințare pentru Roma, dar asta nu se poate spune despre Hamas!

  • Hava Oren commented on November 2, 2023 Reply

    Atitudinea femeii care nu știe geografie (și probabil nu știe nici altele) nu mă miră, ea este rezultatul manipulării opiniei publice. Dar când „stângiștii” sunt oameni foarte bine educați și mai sunt și evrei, această atitudine este de-a dreptul criminală. They should have known better!

  • Ionel Schlesinger commented on November 2, 2023 Reply

    Punct ochit, punct lovit. Felicitări!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *