Vară toridă cu drone, obuze și rachete  (3)

Atentatul împotriva lui Trump din orașul Butler, Pennsylvania reprezintă un punct de cotitură în istoria recentă a SUA și a lumii. Mă voi centra doar pe enumerarea unor adevăruri univoce, indiferent de poziția politică personală, clar expusă în articolele precedente.

1. Crima colectivă din orașul Butler este urmarea firească a demonizării candidatului republican Donald Trump la funcția supremă în SUA, instrumentată cu o vehemență și o aplicație demne de o cauză mai bună de mass media globală, stângist-liberală cu accente neomarxiste. 

2. Chiar și în momentul atentatului, CNN a încercat să dreagă busuiocul afirmând că Trump a căzut de pe podium. Atâta negare a realității, atâta partizanat stupid, atâta meschinărie într-un post de televiziune, altădată foarte profesional și imparțial, este o rușine de proporții a jurnalisticii mondiale actuale.

3. De ani de zile, establishmentul democrat, controlat în mare parte de deep state, de big pharma și de complexul militar-industrial, caută cu îndârjire să-l neutralizeze pe Donald Trump ca viitor candidat la președinția SUA. Când intensa campanie anti-Trump nu a dat niciun rezultat, a fost o frecție la piciorul de lemn al magnatului și fostului președinte american, s-a trecut la hărțuirea și intimidarea lui în justiție, dar și ea s-a dovedit zadarnică. După noianul de amenzi și procese penale care nu au dat rezultatul scontat, adică expedierea lui Trump la închisoare pentru mulți ani, s-a încercat scoaterea lui legală și oficială din cursă printr-o hotărâre definitivă a Curții Supreme de Justiție. Cererea a fost respinsă în cel mai înalt for legislativ american și astfel drumul lui Trump în cursa electorală prezidențială a fost deblocat.

4. SUA revine la cele mai funeste clipe din istoria ei. Cu toate că au mai fost zeci de tentative de asasinat în istoria SUA, soldate chiar cu uciderea unor președinți aflați în funcție sau a unor candidați, actuala acțiune criminală vine într-un moment foarte grav, în care celălalt candidat, anume președintele în funcție Joe Biden, în modul cel mai clar și vizibil pentru toată opinia publică națională și mondială, nu mai e capabil fizic și psihic să conducă destinele celei mai puternice națiuni de pe Pământ, darămite să mai candideze pentru un nou ciclu prezidențial. La rândul lui, fostul președinte Trump a debitat multe enormități, promisiuni fără acoperire și viitoare măsuri lipsite de expertiză sau studiu de impact. Este un fapt regretabil, contraproductiv și trist că cea mai puternică națiune a lumii nu e capabilă să prezinte la alegeri decât doi gerontocrați fără mare substanță și anvergură.

5. Dacă Donald Trump nu ar fi fost ferit de providență și nu și-ar fi mișcat capul exact când glonțul ucigaș se îndrepta spre ceafa lui, am fi avut cea mai mare criză constituțională din istoria SUA: un candidat mort și unul absolut inapt.

6. După acest șoc politic, electoral și emoțional, din postura sa de victimă hăituită, dar și de om puternic și curajos, este clar că șansele înclină în favoarea lui Trump, fapt atestat de majoritatea sondajelor de opinie publică. La acest avans îngrijorător pentru tabăra democrată au contribuit decisiv gafele monumentale ale președintelui Joe Biden la ultimul summit al NATO de la Washington.

7. În ciuda mașinii propagandistice redutabile a stângii liberale, în ciuda manevrelor de culise, a cordoanelor sanitare politice menite să mențină în funcții lideri demult compromiși și incapabili, clopotul istoriei bate ireversibil.

În 20 de state din cele 27 de state ale UE, partidele de dreapta, conservatoare și suveraniste au câștigat alegerile europarlamentare, deci practic componența Parlamentului European s-a schimbat, a pivotat spre dreapta. Și totuși, conducerea comisiei și a consiliului a rămas practic în mâinile aceleiași alianțe dintre populari, social-democrați și liberali. Litera și spiritul UE se bazează pe unanimitate și uniune, nu pe manevre politice de culise, în care o elită transnațională și birocratică încearcă și reușește să-și conserve puterea.

Majoritatea cetățenilor europeni nu doresc niciun fel de război, nici de dragul Ucrainei, nici de dragul SUA. Drama este că elita veche-nouă a UE dorește cu tot dinadinsul un conflict cu Rusia, în contradicție totală cu opinia publică europeană.

Buturuga mică răstoarnă carul mare, spune proverbul românesc. E posibil ca Viktor Orbán să aibă şansa să spargă frontul refuzului oficial occidental, să negocieze cu președintele Putin un armistițiu în conflictul ruso-ucrainean, iar apoi, cu sprijinul marilor puteri garante, să realizeze un acord de pace.

Va veni momentul adevărului, este inevitabil. Volens-nolens, Washington şi Bruxelles vor ajunge la masa negocierilor, altfel ne vor aduce pe cap mega-catastrofa războiului.

Un moment important al adevărului a și sosit. Realitatea a învins în cele din urmă. Joe Biden și-a anunțat retragerea de la o nouă candidatură pentru președinție. Încă un punct de cotitură esențial care poate duce pe calea către normalitate și pace a fost depășit.

Mai mult, punctul de cotitură a fost depășit cu brio de establishment-ul Partidului Democrat ca la manual: strâns uniți în jurul partidului și a cauzei câștigării alegerilor cu orice preț, precum la fostele congrese ale partidelor comuniste, covârșitoarea majoritate a senatorilor, deputaților și guvernatorilor democrați au propus ca viitoarea candidată pentru președinție să fie vicepreședinta actuală, Kamala Harris – o personalitate ștearsă, de o mediocritate desăvârșită, fostă procuroarr, fără expertiză și experiență în politica externă și de apărare. 

God save USA. 

George Vigdor

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

14 Comments

  • Veronica Rozenberg commented on August 7, 2024 Reply

    Si mai adaug, nu “am” prea acordat pacii sanse?
    Cred ca niciuna dintre parti nu a facut destul pentru a acorda sanse pacii.

    Iti recomand sa nu mai vorbesti la plural din tara unde te afli si in numele altei tari Fiecare e preferabil sa vorbeasca in numele sau!!!

  • tiberiu ezri commented on August 6, 2024 Reply

    Orice atentat, indiferent de apartenența politică a victimei sau a criminalului trebuie condamnat.

    • Veronica Rozenberg commented on August 6, 2024 Reply

      Tibi, daca spui asa, atunci condamni si atentatele Israelului la cei doi pe care i-a ucis in ultimele zile, oare?

      • Virgil Duncan commented on August 7, 2024 Reply

        Veronica – uiti ca esti in stare de razboi care inseamna o lupta pe viata si pe moarte? Una este razboiul, alta este incetarea focului unde inca sunt permise violari minore si de scurta durata si in sfirsit tratatul de pace. Israelul este in stare de razboi din 1948 cu perioade de incetarea focului. Tratate de pace numai cu Egiptul si Iordania.
        Hamasul a fost in incetarea focului inainte 7 Oct si a decis sa porneasca razboiul si acum se pling de genocid si foame. Sa dam pacii o sansa? ASta facem de 75 de ani….

        • Veronica Rozenberg commented on August 7, 2024 Reply

          Comentariul tau dovedeste ca nu ai citit ce am sris sau nu ai perceput contextul, poti sa recitesti.

  • Veronica Rozenberg commented on July 30, 2024 Reply

    Cu parere de rau un cetatean israelian care a vazut ani de zile ce se intampla cu Dl Benjamin Netanyahu, cel care n a facut nici un pas ca sa se dea la o parte, dupa ce a fost unul dintre principalii vinovati ai tragediei statului pe care il conduce, nu a luat asupra-si, nici o sutime din responsabilitatea catastrofei, pe care insusi, alaturi de alte capete intunecate si arogante au produs o, ar fi corect, sa pastreze putina modestie, fara a si da cu parerea asupra ce e si⁸ ce nu e CINSTIT in presidentia Americii.

    In al doilea rand, Biden a dat dovada de cateva atitudini deosebite in timpul razboiului, care nu trebuie uitate.

  • Marica Lewin commented on July 30, 2024 Reply

    Nu mi se pare cinstit modul cum d-na Kamala Harris devine reprezentanta Partitudului Democrat la alegerile din 2024.
    Dl Presedinte Biden trebuia sa-si retraga candidatura mai devreme, sa lase timp urmasului sau la conducerea partidului să fie ales democratic.

    • Virgil Duncan commented on August 7, 2024 Reply

      Marica – a fost o situatie fara precedent – Biden ca presedinte a refuzat sa demisioneze – o situatie comuna la multi care refuza sa vada realitatea. Alternativa era sa i se aplice articolul 25 in care Parlamentul il da afara pe motive de sanatate. In acest caz vice-presedintele (KH) devine presedinte pana in Ianuarie 2025. Problema era ca Biden era deja ales din alegerile preliminare si nu era posibil sa rastorni legal voturile din preliminare decit la Congresul Partidului. Asta insemna o lupta din nou intre mai multi candidati intre care si KH. S-a ales metoda asta care este expeditiva dar nu democratica.

  • George Vigdor commented on July 27, 2024 Reply

    Îmi mențin aserțiunea că Harris a fost doar un biodecor în perioada președinției lui Biden. A participat mai mult la evenimente protocolare, n-a primit însărcinări de anvergură. Însăși identitatea ei afroamericană este un fals: provine dintr-un tată jamaican și o mamă din India. Ascensiunea ei tipic de femeie carieristă, moșită de fostul primar de culoare din San Franscisco. Last but not least, stângistă militantă, prowoke, proLGBTQ, propalestiniană, cu soț evreu.

    • Andrea Ghiţă commented on July 27, 2024 Reply

      Calităţile imputate de autor: “stângistă militantă, prowoke, proLGBTQ, propalestiniană, cu soț evreu” – cred eu – o califică foarte bine ca ţi contracandidat pentru Donald Trump pe care nu-l voi califica drept: “dreptist, misogin anti LGBT, etc” voi posta doar un link către programul politic formulat de Fundaţia Heritage: Project 2025, pe care Trump îl poate pune în practică: https://www.project2025.org/.

      • Virgil Duncan commented on August 7, 2024 Reply

        Andrea – Trump nu e de dreapta, este populist care e o mare deosebire. Est un populist care a acaparat puterea in Partidul Republican Doctrina lui are si elemente de stinga foarte atractive pentru mase. Situatia este foarte complexa. KH a trebuit sa aleaga un barbat alb foarte de stinga ca sa echilibreze situatia si nici asa nu e sigur ca va cistiga in Noiembrie.

  • klein ivan commented on July 26, 2024 Reply

    Bună descriere a realității corect înțelese

  • Andrea Ghiţă commented on July 25, 2024 Reply

    La punctul 1 aş menţiona că “crima colectivă din orașul Butler” este ŞI urmarea firească a regimului armelor şi muniţiilor din SUA.
    La punctul 3 cred că ar fi potrivit să precizăm că acţiunile în justiţie împotriva lui Donald Trump au avut temeiuri legale şi nu au fost înscenate. Sunt suficiente referinţe care pot susţine acest fapt.
    La punctul 7 cred că ar fi fost potrivit să se argumenteze opinia privind “personalitatea ştearsă” a Kamalei Harris pentru că mie – cel puţin în ultimele zile – mi-a făcut o impresie contrară. În apariţiile ei publice în postura de posibil candidat Democrat la preşedinţie a dat dovadă de dinamism şi determinare.
    Şi eu îmi doresc să se încheie conflictul armat dintre Rusia şi Ucraina, indiferent cine e artizanul: Orbán, turcii sau chinezii…

    • klein ivan commented on July 27, 2024 Reply

      – “crimă colectivă ” – aici se încadrează chemarea președitelui de a-l pune pe Trump în “bullseye ” termen folosit la centrul țintei, ale soției sale de a fi oprit Trump prin orice mijloace ( ambele făcute în zilele premergătoare atacului ) etc. Vigdor a spus esența subiectului.
      – “temeiuri legale “- justiția manipulată de cei care sînt cu musca pe căciulă , nu este justiție.
      – opinia dvs. bazată pe impresia ultimelor zile nu poate fi opusă aprecierii “activității” ca vicepreședinte .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *