Irina Markovits: POT SĂ (mai) PORT PANTALONI CU IMPRIMEURI?

Nu ştiu dacă aţi observat, dar în ultimii doi ani pantalonii noştri au trecut prin transformări majore. Spre deosebire de fuste – caăora li s-au modificat lungimile şi texturile – , pantalonii s-au metamorfozat în piesele cu cele mai diverse “înfăţişări” din garderobă.

 

Nu ştiu dacă aţi observat, dar în ultimii doi ani pantalonii noştri au trecut prin transformări majore. Spre deosebire de fuste – caăora li s-au modificat lungimile şi texturile – , pantalonii s-au metamorfozat în piesele cu cele mai diverse “înfăţişări” din garderobă.

Sunt când slim, când extrem de largi sau foarte evazaţi. Se opresc la gleznă, urcă până la genunchi sau coboară acoperind total încălţămintea. Sunt coloraţi sau imprimati: cu flori multicolore şi miniaturale de primăvară sau cu buchete luxuriante de flori tropicale, cu motive grafice sau dungi late, cu carouri scoţiene sau imprimeuri animaliere, cu desene digitale sau de inspiraţie reptiliană, cu nori, imprimeuri tribale sau foulard, desene romantice sau abstracte.

Supradoza şi excesul de culoare sunt două dintre problemele tendinţelor. Când apare un astfel de trend – aparent purtabil – , desenele se multiplică, dar nu neapărat şi calitatea. De altfel nu mai e nevoie să spun: nimeni nu este obligată să urmeze tendinţele, la final alegem doar ce ni se potriveşte, ce nu aduce prejudicii imaginii noastre, stilului, garderobei, retinei si… feselor (ei da, siluetei!)

Rămân două întrebări importante.

 

Ce imprimeu alegi?

Cu toată sinceritatea, depinde de preferinţele fiecăreia. Ca principiu vestimentar, un pantalon imprimat va atrage întotdeauna atenţia asupra jumătăţii inferioare a corpului (mai puţin atunci când este vorba de un imprimeu dens şi ton-sur-ton). Aşadar, aceste modele noi de pantaloni le vor avantaja pe cele cu şolduri înguste, pulpe subţiri şi picioare lungi.

Un pantalon multicolor, cu un imprimeu floral masiv sau un desen caleidoscopic, poate crea impresia că aţi împrumutat cuvertura de pe canapeaua bunicii. Sau aţi transformat o perdea, în disperare de cauză.

Aşadar pentru început, pentru cele neobişnuite cu mixul de imprimeuri sau pentru cele care nu se descurcă foarte bine cu adoptarea trendurilor, le recomand pantalonii cu imprimeuri discrete, stilizate sau grafice: dungi verticale, un desen oriental minimalist, carouri în culori apropiate, buline de dimensiuni mici sau flori pe un fundal întunecat.

Un pantalon într-o nuanţă pastelată sş acoperit de explozii de boboci, petale şi floricele (tip Liberty) va da naştere unei ţinute adolescentine, unul cu animal print pune problema moderaţiei voastre vestimentare, în timp ce unul cu carouri ecosez transmite rafinament.

Dacă v-aţi făcut curaj, faceţi trecerea la un imprimeu foulard (exotic, tribal) într-o croiala palazzo sau ţigareta. Sunt cei mai cool, cei mai feminini, cei mai şic.

Cum ii porti?

Varianta 1: minimalistă, clasică, prudentă. Lăsaţi pantalonii să fie punctul focal al ţinutei, nu adăugaţi alte imprimeuri. Nu sunteţi la circ ori la o prezentare de tendinţe.

Pentru o ţinută urbană, rămâneţi într-o zona relativ sobră: îi asortaţi cu un tricou sau maieu alb, gri deschis sau într-una din nuanţele imprimeului, eventual cu o cămaşă din denim/ chambray sau cu un top din piele subţire. Cât mai puţin bling-bling (riscaţi să fiţi confundată cu o “poseuse”!). În picioare un escarpen simplu, neutru, balerini sau sandale fără toc, merci.

Pentru o ţinuta casual, de vacanţă sau de weekend, purtaţi-i cu sutienul costumului de baie, cu o vestă din in sau un cardigan din bumbac subţire, foarte lejer, şi sandale spartiate. Le puţeti întoarce manşetele, dacă aveţi chef…

Varianta 2: creativă, colorată, şic. Dacă sunteţi fashioniste versate, puteţi merge în direcţia adăugării încă unui imprimeu (flori şi carouri, flori şi dungi marinăreşti, dungi late şi romburi samd). Dar nu uitaţi că e un exercitiu de stil, cu riscuri asumate. Dacă nu sunteţi stăpâne pe situaţie, mulţumiţi-va cu a adăuga o culoare uni la imprimeu (dar o nuanţă care să se regasească în acesta).

La un pantalon imprimat cu croială suplă sau amplă (ţigareta, carotte, palazzo sau şalvar) adăugaţi o cămaşă din denim, un tricou cu decolteu bateau sau V, sau un pulover tricotat fin. Le purtaţi în pantalon, pentru ca linia taliei să fie vizibilă. Încălţămintea poate fi o sanda cu barete fine, cu toc sau fără, dar la fel de bine vor arata şi cu ghete din pânză, sandale cu talpa ortopedică sau un pantof cu tocul stiletto.

La un pantalon cu croială de jeans (drept, slim sau skinny) puteţi purta un tricou polo foarte colorat, un pulover sau un hanorac gri sau bleumarin, o cămaşă masculina imprimata sau un tricou cu dungi marinăreşti. Ţinuta mai suportă şi bluze albe fluide, cu croieli drepte, tunici din mătase cu imprimeuri paisley, topuri din dantelă, cardiganuri tricotate groase, blazere şcolăreşti cu imprimeuri florale, iar în picioare şosete colorate şi pantofi oxford sau escarpeni clasici.

(articol preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *