TO MATCH or not TO MATCH? Asta e întrebarea

La fiecare ediţie Style Masterclass (şi aproape cu fiecare nouă clientă de personal styling), întrebarea asta apare la un moment dat: “ar trebui să îmi asortez geanta cu pantofii? care e varianta modernă? care mai sunt regulile?” La Style Masterclass răspunsul meu e detaliat şi explicit. Însă pe scurt, răspunsul meu ar fi “deloc, din contra!” Nu numai că geanta şi pantofii voştri nu trebuie să fie identici cromatici, matchy-matchy cum se spune, ba chiar vă încurajez să îi alegeţi diferiţi! Diferiţi, dar nu oricum… Pentru că, după cum bine ştiţi, în modă rareori există un singur răspuns la o dilemă stilistică.

IRINA 1Aşadar: a asorta sau a nu asorta? Asta e întrebarea.

Încep cu vestea buna: sunteţi bine îmbrăcată şi dacă vă asortaţi cromatic încălţămintea şi geanta, sunteţi la fel de bine îmbrăcate şi când nu o faceţi “ca la carte”.

Astea fiind spuse, în ultima perioadă am observat că din ce în ce mai multe femei poartă genţi şi încălţăminte în aceleaşi nuanţe. Trendul seturilor asortate – cândva o regulă în modă, transformată apoi în fashion faux pas – acum e un loc comun. Motivul e evident: trendurile fluctuează, apar şi dispar, moda e capricioasă, gusturile se modifică…

IRINA 2Eu sunt aici să vă spun că, dacă preferaţi să alegeţi o variantă sigură, aşa-zis clasică, puteţi asorta încălţămintea şi geanta fără a fi demodate, fără a arăta ca bunicile voastre.

Cheia # 1: alegeţi forme moderne

O pereche de oxforzi metalici asortaţi cu un rucsac minimalist; nişte sandale construite în color-blocking, cu toc gros şi barete, împreună cu o geanta în aceleaşi culori; o pereche de cizme moderne cu un plic supradimensionat: piesele şi accesoriile moderne vor face ca ţinuta să pară mai puţin “old school”.

Cheia # 2: atenţie la culori

E greu să găsiţi, în magazine diferite, o geantă şi încălţăminte în nuanţe identice. Nu vă chinuiţi. Ele ar trebui să fie apropiate, similare, să urmeze nişte reguli ale analogiilor cromatice şi estetice. Micile variaţii de culoare nu sunt observabile, asa cum vedeţi în fotografia de mai jos.

IRINA 3

Cheia #3: începeţi cu paşi mici

Dacă sunteţi obişnuite ca prima alegere să fie pantofii negri sau bej-nud, faceţi-vă curaj pentru prima voastră extravaganţă: pantofi coloraţi şi geanta colorată. Sau cum ar fi să vă asortaţi încălţămintea la imprimeul bluzei, iar geanta cu brăţara?

IRINA 4

Regulile sunt făcute sa fie incalcate. Dar întâi trebuie învăţate şi puteţi începe, oh ştiu şi eu, cu Style Masterclass?

Irina Markovits

(articol preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress)

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *