PIESE INDISPENSABILE pentru TOAMNA 2015

Ce v-aţi propus să puneţi pe lista de shopping? O jupă plisată midi, un pantalon larg sau o rochie cu dungi marinăreşti? Pentru ca tura următoare la cumparaturi să vă fie (mai) uşoară, mi-am propus un tur de orizont al pieselor aşa-zis indispensabile pentru această toamnă. Scopul: să insuflaţi câteva detalii, note, tuşe moderne unei garderobe autumnale, altfel basic. (Aţi observat mai devreme jocul de cuvinte, da?)

Aşadar, într-o ordine aleatoare, pregătiţi-vă umeraşele pentru:

IRINA1

O bluză de inspiraţie victoriană

Se va invita cu drag în garderobele tuturor, vă garantez. Dacă gulerul montant, bordat de o bandă îngustă de catifea, dantelă sau voal plisat devine elementul sau stilistic reprezentativ, mânecile ample cu croiala balon, pliseurile din muselină, plastroanele încărcate de volane, jabourile înspumate şi alte detalii preluate din moda anilor 1900 vor face deliciul fashionistelor.

În practică, vă sfatuiesc să alăturaţi această piesa gotic-romantică cu un jeans boyfriend sau cu o fustă petrecută, cu lungime midi.

O fusta plisată midi

Deseori considerata austeră – adica desuetă, clasică, depăşită – fusta plisată cu lungime sub genunchi fură inimile celor care îşi doresc să experimenteze stilistic. Variantele vor fi multiple: pliseuri care mizează pe contrastul dintre dantela frivolă şi stofa de lână, benzi de materiale cu diferite străluciri şi texturi, culori sofisticate, materiale neobişnuite (piele eco)…

IRINA2În practică, aplicaţi-i „legea contrastelor”: cu cât fusta este mai translucidă, cu atat topul ar trebui sa fie mai dens şi mai sobru; cu cât fusta este mai opacă, cu atât îi puteţi asocia o bluză mai cochetă, mai transparentă, mai îndrăzneaţă. Încălţămintea este cea care îi va da nota ultra-modernă: cele mai înalte şi suple pot asorta fusta midi plisată cu pantofi derby, cu balerini cu vârful ascutit, cu bascheţi sau cu botine înalte. În general însă, o vom purta cu escarpeni simpli cu toc inalt (dar nu stiletto, ci solid), cu cizme înalte sau cu botine decupate in V.

O piesa din piele întoarsă

Material-vedetă al tendinţei inspirate de moda anilor ’70, pielea întoarsă continua să fie un „must have” al momentului. Evitaţi să vă cumpăraţi o fustă cu franjuri, o vestă cu franjuri sau o bluză cu franjuri, sunt variante prea consumeriste. Nici nu mai pomenesc de alăturarea mai multor piese din piele întoarsă (cămaşă, fustă, trench): rezultat kitsch şi rareori fericit.

În schimb, puteţi căuta un trench midi într-o culoare naturală (pe care îl puteţi purta cu un jeans indigo evazat, un tricou cu dungi marinăreşti si bascheţi albi), o fustă evazată cu nasturi frontali sau pentru o rochie mini.

Un pantalon 7/8

Pantalonii şi jeansii evazaţi vor deveni cu adevărat clasici si ubicui, însă adevaratele vedete ale sezonului sunt, incontestabil, pantalonii cu lungime 7/8. Mai facil de îmbrăcat decât o pereche de bermude sau de culottes, îi veţi îndrăgi în 2 timpi şi 3 mişcări. Posibilele opţiuni sunt simpli, drepţi şi clasici sau feminini şi şic sau cocheţi şi uşor evazaţi sau amplissimi şi ultra-moderni. Ideea e că se adaptează oricărui stil, de la cel mai androgin. la cel mai romantic.

IRINA3

Atenţie la încălţăminte: îi puteţi purta fie cu o cizmă înaltă, fie cu o botină înaltă până la jumătatea gambei (ca să disimulaţi total diferenţele de lungimi), fie cu un pantof fin.

Dacă pe acestea le aveţi deja în garderoba, vă puteşi orienta şi către:

IRINA4

– o geacă parka de inspiraţie militărească sau, cel puţin, de culoare verde măsliniu (o puteţi purta cu o rochie cu dungi orizontale);
– un pulovăr tricotat gros, într-o nuanţă elegantă de alb, crem, camel sau gri;
– o broşă oversize, pe care o prindeţi de reverul sacoului, mantoului sau de un pulovăr;
– un jeans evazat albastru indigo;
– un pantalon ultra-larg, de inspiraţie masculină;
– o pereche de escarpeni sling-backs (cu barete la călcâi);
– un blazer bleumarin de inspiraţie marinarească (pe care îl veţi purta cu o jupă amplă midi);
o rochie tricotata cu guler helanca;
– o rochie midi cu imprimeu folk boem;
– o geantă din piele, într-o culoare metalizată închisă;
– o pereche de derby cu talpa groasă sau o pereche de botine lăcuite, cu toc jos.

Spor la shopping, dragele mele!

Fotografii: pinterest.com

(articol preluat de pe blogul autoarei www.stylediary,com)

Irina Markovits

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *