Arta layeringului în 8 paşi

Vine iarna?? Nu, iarna e deja aici (oarecum) – iar asta înseamnă că e timpul să reevaluaţi tot ce ştiaţi despre ţinute călduroase şi stylish. Dacă, la fel ca majoritatea femeilor, nu suferiţi vremea rece sau natura imprevizibilă a următoarelor săptămâni (burniţa enervantă, vânt rece, cer permanent înnorat, chiciură, primele ninsori) şi v-aţi cam săturat şi de cele mai simple combinaţii de pulover+cardigan, citiți în continuare.

De acum încolo, nu mai e vorba de ce purtați, ci de cum faceți suprapunerile: layering-ul este acel silver lining, acel happy ending, acea soluție măreaţă pentru zile friguroase. Dacă îmi acordaţi puţină atenţie şi faceți un minim exerciţiu vestimentar, vă învăţ, în doar 8 paşi simpli, cum să stăpâniţi arta suprapunerilor autumnale şi hibernale.

Pasul 1: „Keep it clean”, adică mizează pe simplitate, minimalism şi modern

Aici intră în discuție două argumente importante. Primul spune că un joc reuşit al suprapunerilor nu ar trebui să vă facă să arătaţi ca un eschimos urban sau un urs în tendinţe. O ţinută minimalistă, cu o estetică curată înseamnă tricotaje în culori uni neutre (negru, gri, bejuri, alb), linii moderne ale croielilor purtate, ţinute necomplicate.

IRINA 1

Al doilea se referă neapărat la nota modernă a pieselor vestimentare: layeringul nu se face cu piese clasice (cardigane până în talie, pulovere banale cu decolteu en-coeur, rochii tricotate ca pentru pension, bolerouri de acu). Aveţi nevoie de cardigane lungi, pulovere largi, fuste cu raiuri, rochii tubulare supradimensionate, fulare mari, ponchouri fără franjuri, chiar pantaloni tricotaţi.

Pasul 2: „Knit on knit”, adică mai multe piese tricotate suprapuse, dar doar tricotaje

Când ceva funcționează bine, funcționează chiar de minune! Iar cum în perioada asta a anului purtam tricotaje în draci, cel puțin să o facem în cheie moderna şi cool. E adevărat, knit on knit e o formulă care se adresează celor mai îndrăzneţe dintre voi, dar este tendinţa care a luat cu asalt străzile capitalelor modei: ţinutele sunt relaxate şi călduroase, texturile interesante, iar aspectul este luxos, premium. Pulovere şi veste lungi sunt suprapuse peste pantaloni jogger sau evazați din cașmir sau o rochie midi tricotată este completată de un fular supradimensionat. Uşor ca 1, 2, 3…

IRINA 2

Pasul 3: „Ton sur ton”, adică asortați piese vestimentare în tonuri apropiate

Vreți să imitați ținutele fashionistelor? E suficient să alăturaţi piese vestimentare în tonuri similare: griuri în luminozităţi diferite, crem şi bej camel, negru cu… negru. Spre exemplu, un mantou bej camel peste o fusta crem şi un pulover de culoare caramelului, punctate de accesorii în nuanțe de marouri calde.

IRINA 3

Pasul 4: Cămaşa e salvarea voastră

Dacă ar fi să numesc o piesa vestimentară care poate fi purtată în absolut orice anotimp, aceasta e cămaşa. Cheia unui layering reușit este fluiditatea ținutei, cu alte cuvinte capacitatea de a adăuga şi a elimina elemente, fără efort. O cămaşă masculină este centrul unei ţinute simple, când este purtată cu un pantalon ţigareta, cu jeans boyfriend sau o fustă conică din piele, dar adaugă şi un element vizual interesant când doar câţiva centimetri sunt vizibili de sub un pulover larg. N-aveţi cum da greş!

Pasul 5: Proporţiile sunt esenţiale

În acest sezon, dimensiunea contează şi cu cât o piesa vestimentară e mai mare, cu atât mai bine. O rochie sau un pulover supradimensionate, purtate peste o fusta conică sau niște pantaloni largi cropped creează o silueta tulburătoare, dar foarte modernă. Adăugaţi un mantou larg masculin sau o jacheta din piele, iar ţinuta devine foarte călduroasă şi pufoasa, ca un cocon protector.

IRINA 4

Pasul 6: Nu uitaţi de eşarfe, fulare şi gulere

Ca vorbim de un mantou lung purtat intr-o dimineaţă friguroasă sau de un cardigan clasic într-o după-amiază înnourată, o adăugire bine venită este cea dată de un fular sau o eşarfă dramatică. Dacă bugetul vă permite, investiţi într-un guler din blană naturala sau artificiala. Daca preferaţi să aveţi opţiuni multiple, cumpăraţi-va un fular tricotat enorm şi câteva eșarfe mari pătrate, în diferite imprimeuri (carouri ecosez, animal print, grafisme geometrice).

Pasul 7: „Reveal & Conceal”, adică acoperiţi parţial pentru a sublinia integral

Deşi layering-ul, prin însăşi natura lui, înseamnă a purta mai multe piese una peste cealaltă, una dintre lecţii spune să dezvăluiţi ce purtaţi pe dedesubt. Cât să acoperiţi, cum să dezvăluiţi, când să atrageţi atenţia – totul e ca un joc de intrigi, în culise.

IRINA 5

Începeţi cu o helancă simpla sau un pulover tricotat pe corp, peste care adăugaţi un sacou-vestă din stofă groasă, plus una din eşarfele supradimensionate de la pasul 6, o pereche de pantaloni până la gleznă şi nişte botine înalte. de nota 10.

Pasul 8: Texturi, în loc de imprimeuri şi culori

Când începeți să vă jucaţi cu straturile de haine, păstraţi culorile la minimum şi daţi texturile la maximum. Ele sunt elementele care dau nota de complexitate, de tactil unei ţinute aparent simple. Folosiţi piele lângă tricotaje groase, catifea lângă voal, caşmir lângă stofa tweed, blana lângă dantelă, satin lângă mohair. Asta înseamnă urban vs rustic, luxos vs simplist.

Fotografii: pinterest.com

Irina Markovits

(preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *