Mofturi la tv

Ce zi frumoasă de toamnă ! O familie „extinsă” a hotărât să se bucure împreună pe terasă de vremea plăcută. Pe o măsuţă lângă perete, e un televizor cu ecran plat la care au privit în nopţile de vară, multe filme şi festivaluri. Acum, însă, emite cu furie ştiri care de care mai înspăimântătoare.

Din când în când câte o mătuşă mai simţitoare cere să fie stins, că preferă să nu afle duminica ce se petrece pe lumea asta. „Nu le ştii azi, ţi le spune cineva luni înflorite.”, o pune la punct bunica mai cinică.   „Să luăm o gustare” spune tatăl copiilor obraznici. „Mă duc să comand pizza, simt un curcubeu în cerul gurii, numai gândindu-mă”. „Ce are curcubeul cu cerul gurii ?” întreabă un nepot. „Vorbeşte aiurea” răspunse bunica. „De ce să comanzi, fac eu în doi timpi şi trei mişcări, o salată cu roşii, ardei şi ceapă din grădina noastră şi pâine de secară. Mai sănătos nici că se poate”! „ Până faci dumneata toate astea, se învechesc hainele pe noi” . „Nu aşa, tati, ci se demodează cămaşa pe mine”. „Tot pe-acolo” . “Cum ştiţi voi toate reclamele de la fast food, dar salata mea o să vă dreagă”. Mătuşa simţitoare se plânge : “Am fost părăsită în patul conjugal. De către soţul meu, care urmăreşte toată noaptea meciuri în sufragerie”. “Ce-i aia patul conjugal ?” se interesează unul dintre nepoţi, adresându-se fiicei doritoare de companie. “Bucură-te că n-a adus televizorul şi fotbalul la patul conjugal”. “ Buni, Buni” sare nepotul cel mai obraznic. “Am auzit la televizor că părinţii cum ţi-i creşti aşa îi ai.” Imediat adulţii se întorc încruntaţi spre el, şi e instituită carantina atât pentru televizor cât şi pentru micul contravenient.

Acum celor de pe terasă, nu le-a mai rămas decât să admire culorile toamnei aşteptând salata fadă a bunicii …

Daria Dascălu

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *