În stilul lui Bridget Jones

I truly believe that happiness is possible… even when you’re thirty-three and have a bottom the size of two bowling balls.”

Că ne place sau nu, în fiecare dintre noi se ascunde o Bridget Jones: cu gafe vestimentare, sociale şi gastronomice, îndrăgostită ca un personaj din Jane Austen, cu aplomb şi putere de decizie doar la început de ianuarie, încurajată de prieteni să analizeze în amănunt, în jurul unei sticle (sau trei) de vin, replicile iubiţilor de moment…

Pentru mine, Bridget e un fel de guilty pleasure. Am citit prima carte râzând cu lacrimi, am revăzut primul film de (cel puţin) 7 ori, m-am lăsat înduioşată de continuarea lor şi m-am amuzat copios la finalul acestei trilogii. Ieşind de la film, nu m-am putut abţine să nu rulez în minte momentele definitorii stilistic ale scenariului ei de viaţă, întrebându-mă ce ar fi putut face pentru ca lucrurile să stea altfel.

Well, nu spun că am reţeta ideală, dar am o serie de sugestii şi recomandări pentru ea.

„All by myself”

Ţineti minte cadrul cu care se deschide filmul original, nu-i aşa? Bridget, singura acasă, plângându-şi de milă. E îmbrăcată într-o foarte non-sexy pijama din flanel roşu, cu „All by myself” al lui Eric Carmen pe fundal, la volum maxim. Îi ţine companie un pahar de vin roşu. Sau poate, cum spune Bridget, era vodcă. „And Chaka Khan”.

irina1În fine, scenariul e tragi-comic (mai mult comic decât dramatic, hai să fim realiste!), dar uşor de rezolvat şi întors cu 180°.

Cum? Cu o sticlă de vin premium şi câteva piese seducătoare de loungewear (sau o pijama luxoasă, că tot e în trend). Se adaugă lumanari (nu parfumate, să nu cădem în „100% sirop”), poate o pereche de şosete din caşmir şi în mod cert un alt soundtrack. Foarte curând, noua Bridget Jones şi-ar da seama că „staying in is the new going out”.

Recomandările mele pentru Bridget: cămăşile de noapte şi bluzele satinate cu dantelă, salopetă gri antracit, pijamalele orientale de la Oysho; pantaloni jogger din amestec de caşmir,   de la Stefanel; kimonoul de catifea şi halatul de caşmir de la H&M; şosetele din caşmir de la Hush; puloverul ultradecoltat de la Mango; bustierele/ braletele din dantelaă de la Ukiscreator.

„This is an occasion for genuinely tiny knickers”. Not.

Scena când Daniel Cleaver (Hugh Grant) încearcă să dezbrace o Bridget turmentată şi descoperă ai ei „absolutely enormous panties” e una dintre cele mai savuroase din film. Aşa cum ştim toate, lenjeria intimă modelatoare e departe de a fi, ummm, sexy. Nu a fost şi nu va fi. Sau poate lucrurile (a se citi dedesubturile) se schimbă?

irina2Fast-forward în ultimele doua-trei sezoane şi, ia te uită! Slipii cu talie înaltă şi lenjeriă de inspiraţie retro sunt la mare cautare. Vorbim de imprimeuri ultra-feminine, materiale inovative (care aplatizează stomacul, ridică posteriorul, subţiază talia), modele fără cusături, aplicaţii din dantelă. Bridget poate nu e o vampă, dar gândiţi-vă la Dita von Teese.

Recomandările mele pentru Bridget: orice model retro de la Intimissimi, Marks&Spencer, SevenSins.ro, Wolford, chiar Agent Provocateur, dar mai ales slipul cu talie înaltă Noir Comme la Robe de la I.D. Sarrieri.

„Am late, with mad hair!”

Sărmana Bridget… în încercarea ei de a-l impresiona pe Mr. Darcy, trece printr-o serie de accidente nefericite care culminează cu o coafură mult prea tapată, pe care încearcă să o domolească cu fierul de calcat. în mod evident şi inutil, una dintre prietenele ei îi spune la telefon: „whatever you do, don’t iron it!”

irina3

Ei bine, dacă Bridget ar fi avut la îndemână un ondulator şmecher, o placă de întins părul sau măcar un foehn decent, sunt convinsă că şi-ar fi putut încreţi, întinde sau măcar aranja părul.

Recomandarile mele pentru Bridget: ondulatorul Curl Secret, placa de îndreptat părul iPro 230 iCurl sau uscătorul ProDigital, toate de la BaByliss Paris. Le găsiţi pe toate online.

Irina Markovits

(preluat de pe blogul personal http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *