De 3 ori galben

„Galbenul generatiei Z” este termenul prin care e descris noul „roz milenial” sau, cum s-ar spune, „yellow is the new pink”. Nuanța care, pentru absolut oricine lasă snobismul deoparte, este un galben obișnuit (plus că nu mă prind de ce este neapărat asociat cu milenialii, dar whatever…). Este culoarea zilelor însorite, a narciselor înflorite, a puişorilor de găină şi a canarilor, a gălbenușului de ou şi a bananelor, a taxiurilor şi minionilor… Este şi una dintre cele mai întâlnite culori „la ofertă” în colectiile primăverii 2018, ceea ce înseamnă că, (aproape) inevitabil, veți sfârși prin a o adaugă garderobelor voastre.

Cele care se străduiesc să-şi construiască o garderobă plină de vitalitate şi culoare vor vedea în asta o veste bună. Dar cum rămâne cu cele care se feresc de astfel de nuanțe incandescente: există pentru ele vreo variantă de a le integra în garderoba şi ținute, fără a se simți strident îmbrăcate? Pe scurt: da. Aveți mai jos 3 mici idei, simplissime, usor digerabile stilistic şi progresiv îndrăznețe: de la un accent de culoare prin accesorii, până la o rochie!

Ideea #1: asortati accesorii galbene la o ținuta în culori închise

Daca vă e greu să ieșiți din hainele negre sau vi se pare imposibil să vă îmbrăcați colorat din cap până-n picioare, testați accesorii galbene. Orice ținută are nevoie de un accent cromatic, cu atât mai mult când e vorba de un fundal întunecat.

O geantă, niște cercei spectaculoși, o pereche de încălțăminte (tenisi, botine, pantofi) se vor potrivi oricărei ținute de zi – dar nu le purtați simultan.

Pantofi galbeni, geantă galbenă din piele întoarsă, cercei cu franjuri, toate Mango |

Geantă din piele naturală, mocasini din piele întoarsă, cercei cu franjuri, Zara

 

Ideea #2: purtati un pulover galben

Specific, știu, dar tricotajele în nuanțe de galben au devenit foarte populare datorită trendurilor.

În magazine găsiți variante simpatice şi indiferent ce nuanță veți alege (galben muștar, galben acid, galben solar), se va asorta splendid cu jeanşi, botine şi un trench bej. Combinația asta ar putea deveni, de fapt, uniforma voastră pentru weekendurile de primăvară.

 

 

Pulover cu decolteu în V, Zara | pulover galben acid, Mango | hanorac galben, H&M

Ideea #3: îmbrăcați o rochie (sau fustă) galbenă cu imprimeu

Dacă gândul de a vă acoperi complet în galben vă sperie, probați o rochie (sau fusta) cu fundal galben, acoperit de un imprimeu, sau cu fundal neutru, ornamentat de un imprimeu galben. Vă asigur că ambele variante sunt mai ușor de suportat şi purtat decât o piesă uni galbena, în special dacă le veți asorta cu accesorii în nuanțe neutre.

Le daţi o şansă?

Rochie galbenă cu imprimeu, H&M | rochie cu dungi galbene, Mango | rochie cu dungi, Zara 

 

Irina Markovits

(preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *