Tiberiu Georgescu

Denumirea  produsului: TIBERIU GEORGESCU

Producători: Silvia si Aurel Georgescu, maternitatea Spitalului Brâncovenesc într-o zi de iunie 1933 la ora 06.30.

În aceeaşi zi, lună şi an, în acelaşi loc,  cu numai 15 minute mai târziu, a apărut un alt produs : Elena Georgescu.

Sediul produsului: Bucuresti, str.Duzilor nr. 21; o stradă scurtă, de cca. 200 m, paralelă cu str.Matei Voevod in vecinatatea Institutului de teatru.

Descrierea produsului: înălţime 165 cm, greutate 67 kg, iniţial brunet, alb în prezent. Păr bogat, cârlionţat, dificil de întreţinut motiv pt. care produsul a renunţat la el cam pe la 20 de ani; a făcut rost de o chelie, pe care o poartă şi azi cu mândrie.

(Totuşi, hai sa fim serioşi).

 

Studii:  clasele primare la Şcoala Heliade Rădulescu, devenită ulterior Şcoala Iancului; liceul: la Mihai Viteazul; admiterea în plin război-iunie 1944  examenul nu s-a desfăşurat în sediul liceului, ocupat la acea vreme de armata germana, ci la un liceul din vecinătate. Facultatea de medicină (1954-1960)

Locuri de muncă: La repartizare îmi dă judeţul Bacău; vine în amfiteatru un nene de la armata. „Cine vrea să lucreze în armată?” Eu întreb: Unde aveţi posturi ? Şi omu’ se apucă să înşire…Cam pe la coadă aud “Olteniţa”. Gata zic:  Eu vreau în armată, tovarăşu ‘! Pe scurt, mă îmbracă în uniformă; aveam s-o dau jos în 1995.

Şi plec la Olteniţa, la grăniceri; navetă comodă, aproape zilnică, aveam şi gazdă unde  mai înnoptam, făceam vizita medicală la pichetele de la Călărași la Giurgiu. Bucuria asta nu a durat decat  8 luni; batalionul s-a desființat. Chemat la  raport  la șeful grănicerilor – gen. Ioan Şerb, îmi zice: “Te rog mult, doctore, stai numai 3 luni la Rădăuţi. E un regiment nou înființat, pana apare noua promoție de medici, apoi te aduc în București”. Şi am stat 4 ani jumate la Rădăuți. Între timp generalul Șerb a fost demascat ca fiind agent rus, judecat pt. înaltă trădare, condamnat la moarte. Pedeapsa i s-a comutat în închisoare. Habar nu am ce s-a mai întâmplat cu el.

În  1965 mă transferă la Giurgiu, în locul unui maior care era de fel din Bucovina. Urmăream vreo sesiune de secundariat; de la terminarea facultății, nimic. Abia  în 1969 se scot posturi la concurs; niciunul la Bucuresti! În grabă mă înscriu şi candidez pe un post la Spitalul Militar Oradea, specialitate hematologie.

Am rămas 3 ani în București pentru specializarea hematologie, timp în care cunosc şi mă căsătoresc cu Lia Lucia colega de specialitate; in 1972 plecăm la Oradea; La Oradea, în 1974 s-a născut şi băiatul nostru Claudiu care a emigrat în Statele Unite în 2003; este şi el medic, boli interne şi infecţioase; am un nepot de 9 ani, Matei, îndrăgostit de pietre, drone şi muzică.

 

Pasiuni:

  • femeile: trei la număr: mama, sora mea geamănă şi nevasta mea.
  • muzica: şoarece de Ateneu de prin 1949-50. Am cântat în formaţii instrumentale la pian şi orgă (nu electronică) în liceu şi în facultate
  • muntele: Bucegi Padina, Schitul Ialomicioara, cel puțin o dată pe an.

Tiberiu Georgescu.

iulie 2018

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *