Florin Predescu: PRELUDIU CULINAR

În preajma sărbătorilor de iarnă bucătăria autohtonă se întrece în reţete tradiţionale.
Pentru a fugi puţin de mâncărurile grele în grăsimi ne orientăm către fructe, legume, salate.
Vă propun o reţetă facilă şi rapidă.
 
Ingrediente
250 gr de căpşuni proaspete tăiate în jumătăţi
300 gr de ananas tăiat în rondele
500 gr creveţi curăţaţi, daţi în clocot 5 minute în apă şi apoi ţunuţi în frigider  cel puţin o oră înainte de a fi serviţi
50 ml de suc de citrice ( portocale, lămaie, grapefruit)
20 ml de sos Tabasco
 
Metoda de preparare
 
1. Se aşează creveţii bol mic şi se stropesc cu sucul de citrice şi cu Tabasco
2. In jurul creveţilor se dispun căpşunile şi ananasul.
3.Opţional se poate adăuga caşcaval afumat

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *