Irina Markovits: DIN CAP până în VÂRFUL DEGETELOR…

Picioarele femeilor au potenţial erotic, iar industria modei şi încălţămintei nu se sfieşte să ne transforme – uneori fără să vrem! – în muze ale bărbaţilor care iubesc picioarele. În unele cazuri, pasiunea pentru o anumită sanda Dar pentru mult mai multe femei, picioarele par să aibă potenşial de creare a unor complexe. Bun, şi totusi ce soluţii gasim? Ce facem, le ascundem perpetuu şi le lăsăm să hiberneze?

 

 Zilele trecute, recitind posturi mai vechi de-ale mele, mi-am dat seama că, pe lângă subiectele evident legate de stilul vestimentar – evaluări de garderobă, siluete, imprimeuri, tendinţe, idei de purtare a unor piese vestimentare -, de câteva ori am trecut din planul stilistic în cel fizic, şi am scris despre frumusete, despre îngăduinţa cu care ne privim ridurile, despre cum ne poate îmbătrâni părul prea lung şi când ar trebui să îl scurtăm

Nu am scris niciodată despre picioare, habar nu am de ce! Deşi e lucru ştiut: suntem înnebunite dupa tocurile înalte, ne topim când ne sunt complimentate picioarele, iar cţnd vine vara abia aşteptăm să ne scoatem degetele frustrate din şosete şi pantofi închişi.

Mi-am întrebat câteva prietene şi mi-am dat seama că femeile trăiesc o poveste ciudată cu picioarele lor. Nu întotdeauna de dragoste. Uneori bizară, alteori amuzantă… Am facut şi un scurt “sondaj”, pe un eşantion reprezentativ (care va rămâne anonim!), sunt curioasa câte dintre voi rezonaţi cu ceea ce veţi citi:

“Nu imi plac deloc picioarele mele, dar deloc! Nu forma, ci culoarea! Nu mi se bronzează niciodată şi rămân toată vara o culoare aşa urâtă, palide, ca laptele. Vara, cu fuste sau rochii, port întotdeauna un dres, iar acasă, în intimitate le ascund în şosete. Deşi nu am nici o problemă să mă dezbrac complet!” (MD, 28 ani)

“Am degetele de la picioare ciudate, sunt grăsuţe şi arată ca nişte cârnăciori. Vrei să le vezi?” (SC, 32 ani)

“Pentru mine, picioarele şi degetele mele de la picioare sunt o arma de seducţie. Am grija să am întotdeauna unghiile vopsite, chiar şi iarna, într-un roşu puternic. Absolut toţi bărbaţii din viaţa mea mi-au spus că li se pare o chestie de elegantă, dar şi excitantă. Mi-ar plăcea să trăiesc toată viaţa în sandale!” (RR, 40 de ani)

“Îmi place să mă plimb desculţă prin iarbă, mai ales când merg dimineţile în parc. Simt cum urcă viaţa în mine, prin fiecare deget!” (IT, 26 de ani)

“Eu sunt foarte slabă, dar picioarele mele sunt atat de late – ca de ţărancă, aşa mi s-a spus odată … Nu imi place să port şlapi sau sandale decupate, încerc să le ascund cât pot. Iar la plajă, le ascund întotdeauna în nisip.” (AG, 32 de ani)

“N-am nici un sentiment anume faţă de picioarele mele. Deăi, dacă stau să mă gândesc mai bine, genunchii mei mi se par osoşi, gleznele puţin prea banale, iar gamba mea este foarte musculoasă – am făcut sport de performanţă. De câte ori port pantofi cu toc, am senzaţia că toţi din jur se gândesc că am picioare de halterofilă. De asta port doar pantaloni şi fuste lungi.” (VF, 35 de ani)

“Am un picior de formă greacă, adică al doilea deget este mai lung decât primul. E groaznic, serios! Nu numai că arată îngrozitor când port sandale, dar fiecărui iubit nou trebuie să îi explic conformaţiile astea (grec, roman, egiptean). Mă simt cumva obligată să îl previn, pentru când mă va vedea desculţă. Evident că toţi tipii râd şi glumesc, nu îşi dau seama că pentru mine e o problemă.” (LF, 33 de ani)

“Înainte, pentru mine picioarele mele erau o zonă neutră – până în momentul în care am întâlnit un bărbat care s-a indragostit de ele! Mi le complimenta, mi le săruta, mi le mângâia, mi le masa… La început, mi se părea ciudat, dar apoi mi-am dat seama că sunt o parte frumoasă din mine.” (CL, 27 de ani)

Aşa este picioarele femeilor au potenţial erotic, iar industria modei şi încălţămintei nu se sfieşte să ne transforme – uneori fără să vrem! – în muze ale bărbaţilor care iubesc picioarele. În unele cazuri, pasiunea pentru o anumită sanda Dar pentru mult mai multe femei, picioarele par să aibă potenşial de creare a unor complexe. Bun, şi totusi ce soluţii gasim? Ce facem, le ascundem perpetuu şi le lăsăm să hiberneze?

1. Nu sunteţi obligate să vă arătaţi degetele de la picioare, dacă nu vă plac. Nici nu mai vorbesc că în anumite domenii profesionale (avocatură, hotelerie), vara este interzisă încălţămintea decupată, ca şi orice fel de sandale. Soluţia: sandale cu botul acoperit, balerini cu decupaje, mocasini, tenişi din pânză.

2. Very hipster-like, puteţi încerca şi mocasinii purtaţi cu şosete, cum face Chloe Sevigny. Cum genul acesta ţine strict de subiectivitate, pot să spun că mie nu îmi place. Sunt prea şcolăreşti, par o asociere forţată: “vai, cat de girly şi cool sunt!” Aşa că eu spun “pas”.

În schimb, mi se foarte faină combinaţia dintre şosete & sandale – purtată primăvara sau toamna: o sanda cu talpa din lemn şi barete late sau o botină de tip oxford/ cage, purtată cu o şosetă texturată. În schimb noua modă, cu şosete trei-sferturi, fine sau dantelate…iarăşi “pas”.

3. Dacă degetele de la picioare sunt departe de a fi your pride & glory (fie că e vorba de brahimetatarsie sau aveţi monturi, fie că le-aţi chinuit în copilarie în pantofi care vă erau mici, iar acum sunt strâmbe, dacă vi se par prea grăsuţe, prea lungi), purtaţi o variantă de sanda-hibrid, un slingback: sunt cele care îmbină diferite tipuri de barete cu vârful unui pantof inchis, lăsând piciorul (de la jumătate spre calcai) neacoperit.

4. Dacă aveti degetele de poveste şi v-ati scos sandalele spartiate la plimbare, păstraţi un standard de îngrijire. Oricât de scumpă o pereche de Jimmy Choo cu toc înalt sau oricât de sexy perechea periculoasă de la Nicholas Kirkwood, un picior neglijat, fără pedichiura făcuta, spune enorm de multe despre purtătoarea respectivelor sandale.

 

Aşadar, vă treceti pe to do list:
– pedichiura săptămânală sau o data la 10 zile, cel mult, cu unghiile tăiate scurt! Don’t get me started on this, please…
– gomaj şi ponsaj zilnic, în duş
– hidratarea întregului picior, zilnic
– epilarea degetelor mari (oricat de surprinzator vi s-ar părea, pe degetul mare vă pot creşte fire de păr vizibile, complet inestetice când purtaţi sandale)
– aplicarea unui lac de unghii, săptămânal. Nu, nu ieşiţi niciodată din casă fără lac de unghii (măcar transparent), dacă purtaţi sandale!

Ce faceţi dacă aveţi pielea foarte albă sau nu reuşiti să vă bronzaţi pe picioare?

Am descoperit de curând Divine Legs, de la Caudalie – care nu este un autobronzant, ci un ulei hidratant cu particule aurii şi de culoarea cuprului, care în câteva secunde acoperă pielea cu o tenta foarte naturală, discretă. Spre deosebire de autobronzantele clasice care coloreaza pielea progresiv, sunt dificil de întins uniform, lasă pete pe îmbrăcăminte şi miros ciudat, mi-a plăcut uleiul de la Caudalie pentru că este exact opusul acestora.

În plus, se usucă foarte rapid, în 60 de secunde, aspectul picioarelor este cel al unui bronz natural (nu portocaliu), iar uleiul poate fi îndepărtat la fel de rapid, doar cu apă sau cu un şervetel umed. Ah, şi miroase fantastic!

(preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *