Irina Markovits: YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON…

Au devenit accesoriile-vedetă ale sezonului, de când colecţiile Yves Saint Laurent le-au readus în atenţia fashionistelor.  Încetul cu încetul, palariile din fetru sau stofă – fedore, caschete, pălăriuţe, bonete, chipiuri, şepci – s-au infiltrat în dressinguri de fashioniste şi pe liste de shopping ale doamnelor.

 

Au devenit accesoriile-vedetă ale sezonului, de când colecţiile Yves Saint Laurent le-au readus în atenţia fashionistelor.  Încetul cu încetul, palariile din fetru sau stofă – fedore, caschete, pălăriuţe, bonete, chipiuri, şepci – s-au infiltrat în dressinguri de fashioniste şi pe liste de shopping ale doamnelor. Unele sunt cu boruri moi, în spirit boem-rock, altele elegante, cu alura retro şi romantică, iar din ce în ce mai des le descoperim pe cele sport-urbane, inspirate de chipiuri ostăşeşti sau caschete de echitaţie.

Le selectăm corect în functie de ovalul figurii noastre, în functie de culoarea ţinutei sau de stilul propriu. Probăm cu boruri scurte şi tari sau cu boruri generoase, moi. Le probăm rotunde, înalte, cu borurile răsfrânte… Ne gândim apoi dacă suntem în stare să depăşim zona de confort a unei simple pălării negre şi să optăm, în schimb, pentru modele în tonuri de camel, crem, kaki, oranj terracota (care ar pune în valoare un păr lung, decolorat/ vopsit ombré) sau variante în nuanţe bordo, kaki, verde închis, gri sau bleumarin (în ton cu ţinutele grunge, rock, punk al sezonului).

E momentul să reînvăţăm să le purtăm zilnic, toamnă şi primăvară, iar codurile vestimentare sunt permisive dacă folosim un minimum de creativitate.

Dacă suntem adeptele unui stil rock, asociem o fedora gri închis cu un pantalon slim din piele, o pereche de ghete cu barete late gri vintage, un T-shirt lejer, o vestă cu carouri ecosez purtate pe sub o geacă din jeans albastru brut.

O pălărie camel, cu boruri mari şi moi, va arăta minunat cu o ţinută în spirit seventies: un jeans albastru evazat, o helancă bordo, ghete cafenii şi un pardesiu elegant, maro tabac.

Îmi imaginez un model de pălărie vişinie frumos asociat cu o ţinută creată dintr-un mantou scurt bleumarin, un pulover bordo, verde închis sau bej caramel cu decolteu la baza gâtului, o curea cu animal print şi un jeans boyfriend, plus o pereche de botine cu toc gros. În sfârşit, o pălărie vişinie va finaliza cu brio ţinuta formată dintr-un mantou bi-color, un pulover XXL cu guler răsfrânt gri antracit, un slim bleu deschis şi escarpeni negri cu toc stiletto.

Text preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *