Flavia Ardelean: MAKEUP & BEAUTY: IMPORTANŢA unui TEN CURAT

Constituţia genetica determină culoarea pielii, ochilor şi a parului, iar fiecăreia dintre noi i se potrivesc anumite nuanţe. Machiajul se schimbă mereu odată cu moda, dar cel mai bine este să ne creăm un stil propriu şi care ne avantajează. Machiajul este primul mijloc prin care noi femeile ne scoatem in evidenţă trăsăturile feţei şi frumuseţea. Pe lângă asta eu consider că machiajul ne dă încredere

Machiajul este primul mijloc prin care noi femeile ne scoatem in evidenţă trăsăturile feţei şi frumuseţea. Pe lângă asta eu consider că machiajul ne dă încredere şi, la fel ca şi hainele pe care le purtăm, prin machiaj ne putem exprima personalitatea şi felul în care ne simţim zi de zi.

Constituţia genetica determină culoarea pielii, ochilor şi a parului, iar fiecăreia dintre noi i se potrivesc anumite nuanţe. Machiajul se schimbă mereu odată cu moda, dar cel mai bine este să ne creăm un stil propriu şi care ne avantajează.

Îngrijirea corectă a tenului este un aspect foarte important! În primul rând trebuie să iţi identifici tipul de ten pentru ca mai apoi să poţi face alegerile corecte în materie de produse cosmetice. Există câteva caracteristici care sper că vă vor ajuta să vă recunoaşteţi fiecare tipul de ten personal. Tenul normal este neted, catifelat, nu luceşte şi are un aspect curat, nefiind predispus la acnee. Tenul uscat este cel cu aspect mat, cu riduri fine şi premature. Tenul gras are aspect uleios, luceşte şi este predispus la apariţia punctelor negre.  Tenul mixt este o combinaţie între cele doua tenuri descrise mai sus, cel uscat respectiv cel gras adică, o parte a feţei frunte, nas, bărbie,  cunoscută şi drept „zona T” este grasă, iar restul feţei uscată.

Aşadar, după ce am aflat ce tip de ten avem, trebuie să realizăm importanţa îngrijirii zilnice a pielii. Cele mai bune produse de îngrijire sunt cele naturale, fără parfum pe care le putem găsim în comerţ sau cele pe care le putem face noi acasă. Cel puţin de două ori pe zi, dimineaţa şi seara ar trebui să acordăm câteva minute atenţie tenului.  Demachierea corecta este primul pas pentru un ten curat si îngrijit, iar acest lucru trebuie să ţineţi minte că se face atât seara cât şi dimineaţa deopotrivă cu produse adecvate şi nu cu acele şerveţele demachiante care curăţă pielea doar la suprafaţă. Cremele de faţă mai apoi ne ajută atât pentru hidratare cât şi pentru protejarea tenului împotriva  poluării şi diferiţilor factori nocivi din jur. Astel, cu un ten curat putem începe procesul de machiere fără nici o problemă. Trebuie să înţelegem faptul că îngrijirea pielii este o necesitate şi nu presupune un efort deosebit.

 

https://www.facebook.com/FlaviaArdeleanMakeupandBeauty

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *