Irina Markovits: ZECE IDEI pentru SEPTEMBRIE

A început septembrie, ceea ce nu poate însemna decât un singur lucru: a venit momentul în care schimbaţi “vitezele” stilistice. De acum încolo, gândurile sunt despre toamnă, dimineţile sunt altfel luminate, zilele mai scurte, iar serile mai întunecate. Septembrie este una dintre cele mai “fashionable” luni ale anului (hello, săptămâni ale modei pentru primăvara urmatoare!), este luna în care vă puteţi evalua garderobele şi în care începeţi jocurile de suprapuneri.Ce puteti face în următoarele 30 de zile…

A început septembrie, ceea ce nu poate însemna decât un singur lucru: a venit momentul în care schimbaţi “vitezele” stilistice. De acum încolo, gândurile sunt despre toamnă, dimineţile sunt altfel luminate, zilele mai scurte, iar serile mai întunecate. Septembrie este una dintre cele mai “fashionable” luni ale anului (hello, săptămâni ale modei pentru primăvara urmatoare!), este luna în care vă puteţi evalua garderobele şi în care începeţi jocurile de suprapuneri.

Ce puteti face în următoarele 30 de zile…

1. Purtaţi alb “de tranziţie”

Tradiţional, albul este estival, îl asociem vacanţelor la mare şi weekendurilor fierbinţi. Dar asta nu înseamnă că nu îl putem purta când vrem, atâta timp cât temperaturile ne permit. În septembrie, adăugaţi pieselor voastre albe accesorii non-estivale, în culori închise: sandale negre în loc de bej nud, o geantă vişinie în locul uneia roz, un top bleumarin în locul unei bluze bleu. Cu cât ne vom apropia de octombrie, albul optic purtat va vira spre écru, alb fildeş, alb vintage

2. Încercati multe nuanţe de albastru

Dacă în vara asta nu aţi abuzat de toate nuanţele posibile de albastru – atât de versatil şi în tendinte – , vă invit ca în septembrie să profitaţi de această familie de culori. De la bleu ciel şi albastru cobalt, la albastru safir şi lapislazuli, turcoaz închis sau albastru petrol, albastru de Delft sau ultramarin, paleta de albastru este literalmente… nemărginită şi infinită, vorba cântecului. Imaginaţi-vă un blazer albastru ultramarin cu pantaloni verde smarald, o rochie albastru safir cu un colier mov ametist, o fustă bleu azur cu un top cu imprimeu grafic alb şi negru…

 

E vremea pentru saboţi decupaţi

Nu sunt preferatii mei, dar sunt noutatea anului 2014 în materie de încălţăminte. Un reviriment neaşteptat al modelelor din anii ’90, saboţii decupaţi – în engleză, mules – pot deveni pantofii voştri preferaţi pentru începutul de toamnă. În loc de a purta o pereche de pantofi închişi, cam prea greoi pentru începutul de septembrie – incă auriu, luminos şi cald –, aceste încălţări sunt mai usoare, practicie şi elegante. Acoperă parţial piciorul, dar sunt şi decupaţi în faţă şi la călcâi, potavea diferite tipuri de toc (de la kitten heel şi stiletto, la tocuri groase înalte sau ortopedice), pot fi din piele, material textil sau chiar plastic transparent.

5. Crop and go

Dacă pantalonii palazzo şi cei evazaţi au făcut furori peste vară, cei cu lungimea 7/8 şi croiala ţigareta sunt impresionant de longevivi. Mai nou, croiala cea mai căutată este cea de 7/8 şi largă. Purtaţi-i cu cămăşi lejere sau tricouri cu mâneci trei-sferturi, cu blazere subţiri sau jachete din denim, cu papuci tip Birkenstock, balerini, mocasini, tenişi din pânză, espadrile din piele, pantofi cu toc înalt sau sandale cage. Infinite combinaţii, ce mai încoace şi-ncolo…

 

5. Tricouri “cu muschi”

Ei, nu mă refer la tricourile sport purtate de halterofili! O idee însă este să rulati mânecile unui tricou oversize, până în dreptul umarului. Purţati-le cu o fustă maxi, vaporoasă sau plisată, sau cu una midi cloşată, pentru ca jocul de masculin-feminin să fie subliniat.

6. Scoateti pielea la purtare

Septembrie este o luna în care vremea vă poate lua prin surprindere. Nu e cazul sa treceţi (încă) la pantaloni şi sacouri din piele, dar puteţi îmbrăca o fustă din piele de culoare deschisa (bej, galben) sau intermediară (vişiniu, să zicem), asortată unei bluze subţiri, nişte pantaloni scurţi din piele, purtaţi cu o cămaşă subşire sau o vestă din piele, purtată peste o rochie cu bretele.

7. Reinventaţi denimul

Puţin cam groase pentru canicula de peste vară, fustele şi rochiile din denim – alese în croieli moderne – sunt minunate pentru această perioadă. Reinventaţi fusta din denim, alegând una sfâşiată (sau cu rupturi), într-o nuanţă interesant decolorată şi cu o lungime midi – cloş sau dreaptă –, pe care o puteţi asorta cu o cămaşă albă şi încălţaminte feminină. Cât despre rochiile din denim, preferatele mele sunt strânse pe talie şi cloşate pentru un outfit de săptămână, iar pentru weekend aş alege o rochie-chemise din denim, cu croiala sac şi buzunare laterale, purtată cu tenişi din pânză.

 

8. Completaţi-vă ţinutele cu ajutorul gecilor

La început de septembrie, noaptea cerul este violet iar serile devin răcoroase. Când  mai aveti chef de o plimbare după cină sau de un film în aer liber, înnodaţi-va în jurul taliei o geacă din in sau din denim. Păstraţi tricotajele pentru octombrie.

9. Doar culori neutre

Dacă albul nu vi se mai pare potrivit pentru întoarcerea în urban şi începutul de toamnă, căutati în garderobă piese în tonuri neutre deschise (nisipiu, gri pietriş, grej, bej camel, kaki deschis) şi cu croieli elegant-relaxate: un sacou semi-ajustat, o fustă dreaptă, o fusta maxi plisată, un pantalon ţigareta sau şalvar-morcov cu pense multiple. Unele se vor potrivi pentru birou, altele pentru un happy hour, la un Aperol nostalgic de culoarea asfinţitului.

10. Reincepeti să purtaţi accesorii

Vara tindem sa ne accesorizam ţinutele la minimum: cerceii ni se încurcă în păr, colierele ni se lipesc de piele, brăţările se umplu de nisip. Iubesc ideea ca, la început de toamnă, să cotrobăi în caseta cu bijuterii şi să-mi redescopăr accesoriile. Septembrie este luna ideală pentru a vă crea un obicei nou, cel de a vă schimba zilnic accesoriile. Poate găsiţi unele chiar în culori autumnale: pandantive grele din chihlimbar, eşarfe portocalii, cercei de culoarea scortişoarei şi şofranului… Ce ziceţi?

(preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

foto irina1

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *