Irina Markovits: OPT IDEI pentru NOIEMBRIE

Dacă pentru voi toamna înseamnă o garderobă ceva mai limitată cromatic sau variante vestimentare în care nu vă regăsiţi creativitatea, poate următoarele idei vă vor oferi o picătură de inspiraţie. Suntem la început de noiembrie. Ceea ce înseamnă că e momentul să vă lustruiţi perechea preferata de cizme, să puneţi flecuri noi botinelor de zi cu zi, să învăţaţi să purtaţi eşarfe în câteva feluri noi, să recurgeţi iarăşi la layering

Suntem la început de noiembrie. Ceea ce înseamnă că e momentul să vă lustruiţi perechea preferata de cizme, să puneţi flecuri noi botinelor de zi cu zi, să învăţaţi să purtaţi eşarfe în câteva feluri noi, să recurgeţi iarăşi la layering

Dacă pentru voi toamna înseamnă o garderobă ceva mai limitată cromatic sau variante vestimentare în care nu vă regăsiţi creativitatea, poate următoarele idei vă vor oferi o picătură de inspiraţie.

1. Îndrăzniţi să purtaţi fuste din piele

Pare să fie “materialul sezonului”. Dacă până acum nu aţi avut nimic de piele în garderobă, vă invit să încercaţi o fustă: conică sau cloş, plisată sau asimetrică. Constrastul creat cu o cămaşă mătăsoasă sau cu un pulover texturat este minunat, sofisticat, studiat.

2. Ţineti aproape un “doctor”

Nu un medic de profesie, ci o geantă doctor. Genţile acestea mari, cu mânere zdravene, sunt iarăşi la modă. Inspirate de moda anilor ’50, mici sau mari, fac pereche bună cu stilul norm core, dar şi cu tinutele de birou.

Dacă aveti deja genţi în culori neutre (negru, maro, gri), acum alegeţi una pastelată. O veţi purta şi la primăvară.

3. Negru şi bleumarin împreună

Nu ştiu cine a spus că negrul şi bleumarinul nu fac casa buna împreună. Oricum, nu avea dreptate… Bleumarinul şi negrul se susţin reciproc, atâta timp cat le sunt adăugate accesorii metalizate, puţin denim sau le alegeţi în texturi diferite. În plus, e o modalitate de a nu vă îmbrăca complet în negru – purtând, totuşi, două culori întunecate!

4. Jucaţi-vă cu pliseuri

Toamna înseamnă texturi, texturi şi iarăși texturi. Dacă nu aveți în garderobă catifea reiata, brocart, tricotaje cu torsade, stofa bouclé, încercați pliseurile.

Prin magazine găsiţi nenumărate variante de fuste cu pliseuri (soleil, acordeon, late) din stofă, piele sau tricotate. Căutând cu atenţie, veti descoperi şi cămăşi cu spatele plisat, revere şi decolteuri cu drapaje şi pliseuri, pantaloni cu inserții plisate, topuri cu peplumuri plisate…

5. Încercaţi ţinutele “all grey”

Găsesc că este una dintre cele mai sofisticate variante cromatice, bună şi pentru birou şi pentru timpul liber.

Este suficientă o fustă creion gri antracit, un pulover lejer gri mai deschis şi o pereche de pantofi gri din piele întoarsă pentru ca outfitul de birou să para desprins din paginile unei reviste. La polul opus: o pereche de jeanşi slim gri deschis, un cardigan gri oversized, un fular în nuanțe diferite de gri şi, în picioare, ghete în aceeaşi gamă cromatică.

6. Adăugaţi o tuşă kitsch-copilăroasă

Moda acestei toamne nu poate fi luată în serios. Nu înseamnă că vă cer să vă costumaţi zilnic ca de Halloween, dar un detaliu sau accesoriu adolescentin nu o să vă transforme ţinuta într-una infantilă, serios!

Ideea este de a alătura o piesă serioasă cu una jucăușă: o fusta conică din tweed cu un pulover cu figura unei bufnite printată pe piept, o helancă neagră cu un pantalon cu fluturi, o rochie simpla uni cu un cardigan cu gărgăriţe…

7. Nu uitaţi de petele de culoare

Dacă ţinutele vă sunt monocrome sau în nuanțe neutre, autumnale – griuri, verde kaki, nuanțe de bej camel, caramel, ciocolatiu, bleumarin, negru – punctați-le cu accesorii şi încălţăminte colorată.

O rochie cenuşie va arăta fabulos cu pantofi galbeni sau roz fucsia. O ţinută în bleumarin şi bej camel va prinde viaţă cu un colier portocaliu. Un cardigan negru suprapus unei rochii negre are nevoie de o curea turcoaz sau verde smarald. Un pulover oversized bej capuccino strigă după o fustă ruginie.

8. Color blocking în nuanţe neutre

Ţinutele color blocking nu sunt o noutate. Remember, s-au purtat acum vreo 2 ani – cu singura diferenţă că atunci era vorba de culori aprinse sau de pasteluri, asortate nebuneşte.

De data asta, color blockingul este mai blând: fără culori puternice, fără nuanţe fluorescente. Totul se axează pe bejuri, nisipiu, griuri, verde măsliniu, bleumarin.

(preluat de pe blogul autoarei www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *