ÎNTÂLNIREA NEGAȚIONIȘTILOR ȘI NEONAZIȘTILOR LA LONDRA

Săptămâna trecută s-a desfășurat la Hotelul Grosvenor, situat într-un cartier elegant al capitalei britanice, o întâlnire cu caracter secret pe care, prin natura ei analiștii o consideră fără precedent. La acest eveniment au participat reprezentanți ai unor organizații neonaziste , ai ideologiei fasciste și cunoscute personalități care neagă Holocaustul din diferite țări europene dar și din Statele Unite și Canada, a relatat publicația britanică ”The Daily Mail” ai cărei ziariști au reușit să se strecoare la adunare. Pentru a nu atrage atenția, ea s-a desfășurat sub denumirea, mai mult decât neutră de ”Forumul de la Londra”. Printre cei 113 participanți și vorbitori s-au aflat mulți veterani ai extremei drepte britanice inclusiv foști lideri a Partidului Național Britanic și foști și actuali lideri ai Frontului Național neonazist din Marea Britanie

Principalul vorbitor al adunării a fost spaniolul Pedro Varela, mare simpatizant nazist . În vârstă de 57 de ani, Varela a mărturisit adesea că-l admiră pe Adolf Hitler. În 1992 el a fost arestat în Austria, după ce la o adunare organizată la Madrid de ziua lui Adolf Hitler l-a elogiat pe liderul nazist și a negat existența camerelor de gazare. În Austria negaționismul se pedepsește cu închisoarea, chiar dacă cele susținute se fac în altă parte . Și alți participanți , prezenți la întâlnire, au fost condamnați pentru negarea Holocaustului, pentru declarații cu caracter rasist sau acte de violență ca atacarea unor persoane de culoare.

MoS2 Template Master

O altă figură cunoscută a mișcării neonaziste , prezentă la Londra a fost Mark Weber din Statele Unite, liderul Institutului de Revizuire a Istoriei din California, o organizație de negare a Holocaustului. Weber a afirmat în scrierile sale că nu există fapte istorice care să susțină Holocaustul-”nici un fel de ordine ale lui Hitler, nici un plan sau buget, nici o cameră de gazare sau autopsii ale victimelor gazate, nici un fel de oase, cenușă, nimic”.Acum el a subliniat că ”atât timp cât lobby-ul evreiesc rămâne la putere, se va menține în permanență denaturarea de către evrei a istoriei. Sarcina noastră cea mai important, cea mai presantă este de a identifica, de a contracara și distruge această putere”. Participanții l-au aplaudat pe Varela când i-a calificat pe evrei ”copii ai întunericului” și au râs când s-a vorbit de masacrul terorist de la birourile publicației ”Charlie Hebdo”.

Dacă ideea centrală a evenimentului a fost negarea Holocaustului și propagarea antisemitismului fățiș, nu au fost uitate nici subiecte rasiste de atacare și jignire a persoanelor de culoare.

Organizatorul evenimentului a fost un veteran fascist britanic, Michael Woodbridge. El i-a primit la gară pe participanți și i-a condus câte unul sau maximum doi în mare secret la Hotelul Grosvenor. Sala în care s-a desfășurat adunarea a fost rezervată online pentru ”Carlyle Club”, au declarat angajați ai hotelului. După terminarea evenimentului, Michael Woodbridge a fost căutat de ziariștii de la ”Daily Mail” cărora le-a declarat: ”pentru participanți a fost limpede că Holocaustul este o exagerare. A fost folosit ca un mijloc de propagandă pentru a justifica războiul împotriva Germaniei”

În condițiile în care,în ultimii ani se constată o intensificare a manifestărilor antisemite în Europa și crește vertiginos numărul incidentelor antisemite iar popularitatea unor partide de extremă dreapta ca Frontul Național din Franța sau Jobbik din Ungaria este în creștere, lideri evrei și antifasciști și-au manifestat îngrijorarea față de acest eveniment Astfel, Gerry Gable, militant antifascist britanic și editorul publicației ”Searchlight”, a calificat evenimentul drept ”cea mai mare și semnificativă întâlnire a negaționiștilor Holocaustului care s-a desfășurat vreodată în Marea Britanie. Este un fenomen deosebit de îngrijorător”, a spus el

Eva Galambos

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *