CE SĂ ÎMBRAC SĂ PAR MAI SUPLĂ?

În toţi anii de când fac stilism personal nu am întâlnit vreo femeie (sau bărbat!) care să îşi dorească să pară mai îndesată, mai durdulie, mai plinuţă. Întreaga populaţie feminină vrea să pară mai suplă şi mai înaltă… fără să recurgă la diete sau ore de efort fizic epuizant.

Irina1

Vestimentaţia, moda şi iluziile optice pot fi instrumente puternice în felul în care vă percepeţi silueta îmbrăcată. Iar vestea buna e că lucrurile sunt simple, odată ce le înţelegeţi.

Aşa că, fără să mai lungesc introducerea, aveţi aici cele mai des folosite 4 şmecherii stilistice care vă pot face să arătaţi mai suple…

  1. Ţinute monocromatice

Atunci când vă îmbrăcați în aceeaşi culoare (sau nuanţe apropiate) din cap până-n picioare obţineţi un efect de lungire şi subţiere a siluetei voastre, indiferent de culoarea aleasă. Această tehnică creează o linie verticală continuă – opusul fragmentării corpului în mai multe secţiuni, atunci când vă îmbrăcaţi în color blocking sau nuanţe diferite pentru top şi pantaloni sau fustă.

Irina2

Îesături “cu ţinută”

Sacourile, rochiile şi fustele croite din ţesături structurate (stofa, tweedul, denimul, gabardina, bumbacul, inul) reuşesc să netezească imperfectiunile conturului siluetei, spre deosebire de ţesăturile moi (vâscoza, şifonul, mătasea subţire, voalul, jerseul subţire), care tind să se lipească sau să se muleze.

  1. Pantofi bej-nud (nu neapărat!), cu vârful în formă de migdală şi cu toc inalt (neaparat!)

Încălţămintea cu botul rotunjit sau pantofii peep-toe sunt feminini şi drăguţi, dar pot face ca piciorul să pară mai lat. În schimb, încălţămintea de culoarea piciorului, cu toc înalt şi cu vârful oval (migdala) lungeşte şi subţiază piciorul. Ca să nu mai spun că este mai modernă şi mai elegantă.

Irina3

  1. Accentuaţi-vă talia

Imaginaţi-vă o rochie imprimată, lejeră, a cărei talie este subliniată de un cordon lat negru, sau o tunică colorată, prinsă în talie de o curea subţire. Vi s-ar putea părea antitezele pieselor vestimentare cu potenţial de “slăbire vizuala”. Talia rămâne, de cele mai multe ori, o zona relativ subţire comparativ cu restul corpului. Dacă nu vă încântă ideea purtării unui cordon sau a unei curele, obișnuiți-vă să purtaţi sacouri cambrate.

V-aş scrie mai multe – încă vreo 20 şi ceva de sfaturi si idei! – , dar în loc de asta vă invit la Style me Slimmer, următorul Style Conversations, in 6 iunie. Timp de 2 ore, la Stefanel Concept Store, acolo unde v-aţi obişnuit să mă găsiţi când organizez workshopurile de sâmbătă dimineaţa

Irina Markovits

(preluat de pe blogul autoarei)

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • Ionel Schlesinger commented on May 21, 2015 Reply

    Raspuns la intrebarea din titlu: In fata unei oglinzi concave!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *