PIESE INDISPENSABILE PENTRU VARA LUI 2015

Câteva sunt preluate din tendinţe (jacheta kimono), altele sunt (re)luate la purtare (bluzele romantice în stilul Brigitte Bardot), multe sunt basic-uri reinterpretate (rochia neagra de vara), cărora le insuflăm noi viaţă şi stil. Lista nu e lungă, de aceea vă recomand să o comparaţi cu propria voastră lista de shopping şi, desigur, cu actuala garderobă estivală.

IRINA 1

Să începem

O pereche de tenişi albi

După un sezon plin de pantofi Stan Smith, e momentul să redescoperim farmecul simplilor tenişi albi (Converse, Chuck Taylor dar nu nepărat), în variante semi-montantă (bascheţi) sau joasă, clasică. La nivel de cod vestimentar, aceştia se poartă ca orice alt pantof sport modern: cu o rochie în dungi marinăreşti, cu o pereche de jeanşi sfâşiaţi, cu nişte mom jeans, cu o pereche de culottes pana sub genunchi, practic cu orice.

IRINA 2Culoarea lor imaculată îi face potriviţi bijuteriilor şi accesoriilor aurii sau metalizate, imprimeului piton sau culorile fauviste.

Un top sau o rochie cu şireturi

Detaliu-vedetă a verii 2015, şireturile încrucişate se regăsesc pe multe dintre piesele sezonului. Pentru a reuşi să le înscrieţi în stilul acestei veri, şireturile ar trebui să fie amplasate pe croieli simple, minimaliste. Aşadar uitaţi de rochiile cu decoltee frontale exagerate care abia se “ţin” cu ajutorul şireturilor. Alegeti în locul lor un top cu şireturi laterale sau o rochie dreaptă, cu şireturi late, bine strânse.

IRINA 3

Strângeţi-vă şi părul într-o coadă simplă de cal sau un coc natural, purtaţi sandale fără toc şi adăugaţi bijuterii aurii, în stil retro.

O bluză brodată (sau din dantelă spartă/ broderie englezească)

Spre deosebire de anii trecuţi – când dantela colorată, cu desene florale era la mare preţ – , în vara aceasta îndrăzniţi să purtaţi o bluză 100% romantică, ultra-amplă sau dreaptă, cu alură hippie. Arboraţi un decolteu Bardot sau mâneci exagerate, cu broderii la manşete sau tiv sau, de ce nu, cu inserţii din dantelă sau croşet.

IRINA 4Nu o păstraţi doar pentru zilele de vacanţă! O puteţi purta şi în oras, semi-glisată într-un jeans slim până la gleznă şi cu o pereche de sandale cu toc gros. Eventual, o puteţi asorta unor jeanşi boyfriend şi unor sandale cu talpa ortopedică, iar în varianta ultra-feminină, unei fuste closate. La plaja, o puteţi lua peste costumul de baie.

O LBD (little black dress) de vară

Mai puţin transparentă decât o rochie alba, mai şic decât consoartele îngreunate de imprimeuri, rochiei negre estivale nu îi lipsesc atuurile. În primul rând, culoarea închisă va sublima un bronz caramel-auriu mai bine decât orice altă nuanţă. În a doilea rând, lăsăm croielile structurate şi apropiate de corp altui sezon, iar în vara asta ne concentrăm pe modele ample, delicate, voluminoase.

IRINA5

Rochiile peste genunchi devin mai puţin senzuale când le purtăm cu bascheţi sau sandale gladiator, în timp de rochiile midi arată splendid cu sandale cu toc gros. Seara, rochia neagra poate fi purtată cu o geaca boyfriend din jeans prespălat şi părul împletit.

Un kimono

Vara 2015 se anunţă fierbinte, asa că am face bine să ne acoperim umerii goi cu ceva! Mă gândesc în special la kimono-urile cu aura folk, care reuşesc să alăture confortul şi stilul. Le alegem dintr-un material moale, subţire, şi le purtăm peste un maieu sau o bustieră, o rochie fără bretele, chiar peste costumul de baie.

IRINA 6

Cele mai boeme şi hippie vor prefera probabil modelele brodate şi cu franjuri, iar celelalte se vor îndrepta spre kimonouri uni sau cu imprimeuri abstracte.

De asemenea, vă puteţi trece pe lista:

IRINA 7un bikini din croşet
– un top sau o rochie cu decolteu Bardot
– un tatuaj auriu efemer
– o rochie-cămaşă foarte lungă
– o piesa vestimentară din denim chambray, foarte moale şi subtire (salopetă, tunică, cămaşă, fusta, rochie…)
– o pereche de ochelari de soare
– o pereche de saboţi cu toc înalt
– o cămaşă largă cu dungi groase, pe care sa o puteţi înnoda
– o pereche de espadrile în dungi
– o fustă mini sau midi, cu croiala trapez

Irina Markovits

(articol preluat de pe blogul autoarei: http://www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *