TENTAŢIA TEHNOLOGIEI DE ACASĂ

Un cuplu cu nasul pe sus şi-a găsit după lungi căutări, o casă minunată. Fiind admiratori ai celor mai înalte noutăţi din tehnică, au hotărît să-şi înfrumuseţeze viaţa cu aparate sofisticate. Pentru început, fiecare şi-a dotat camera cu CD-player şi televizor plat de ultimă generaţie. După aceea s-au gândit că vizionarea e mai bună, fixând aparatele cu suporturi speciale pe perete. Au fost la cursuri de calculatoare pentru a nu rămâne în urmă cu ce e mai grozav în IT. Toată lumea ştie că dacă îţi iei un laptop din cele noi, în jumătate de an, e demodat.

Raluca 1

Fiind la a doua tinereţe, se confruntau cu oarecare junghiuri, aşa că şi-au luat aparate pentru antrenament cardio, aparat cu ultrasunete pentru articulatii şi pat cu jad pentru termopresopunctură. Bucătăria lor gemea de expressoare, blendere, choopere, mixere, storcătoare şi prăjitoare, iar spaţiile ad hoc de la parter, de maşini de spălat, de uscat, aspiratoare. Treptele de la intrarea lor, erau placate cu dale de marmură, pe sub care o instalaţie specială împiedică formarea gheţii.

Într-o bună dimineaţă, soţul şi-a surprins consoarta, tăind ceapa cu cuţitul. „De ce nu foloseşti maşinăria ?” ,,Sunt sătulă de ele, şi vreau să deţin şi eu controlul din când în când” ,,Cum vrei, dar ce caută scaunul ăla în curte ?’’ ,,După ce termin aici, vreau să stau la soare! ’’ ,,De ce nu foloseşti fotoliul de relaxare ?’’ ,, Pentru că mi-era dor de.o terapie mai simplă, cu linişte, soare şi aer.” ,,După aceea ce ai în plan ?’’ ,, Să şterg praful în bibliotecă. Cred că am identificat cărţile necitite. De când cu noua aparatură, am rămas în urmă cu lectura. ’’

Daria Dascălu

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *