ODĂ SANDALELOR STATEMENT

La mijloc de vara, când căldura e toropitoare, iar lumina mă îndeamnă să îmi petrec tot timpul afară, ultima chestie de care am chef este statul la nesfârşit în faţa dulapului propriu, făcând brainstorming de ţinute.

Aşa că mi-am făcut 3-4 ţinute-uniformă: jeanşi subţiri sau chinos plus un tricou subţire, foarte decoltat pentru zilele de alergătură, wardrobe detox sau shopping; o fustă midi ampla, colorată plus o cămaşă albă din in sau bumbac pentru zilele cu multe întâlniri, cursuri, prezentări; o rochie comodă sau o fustă maxi plus ceva lejer deasupra, pentru tot ceea ce ar putea fi descris drept momente casual, de relaxare.

IRINA1

Basically toată vara mi-o petrec in haine lejere, comode, decoltate, decupate, aerisite… Îmi ia cateva minute să mă îmbrac; intind mâna în dulap şi, vorba englezului, Bob’s your uncle!

Doar că uneori mă plictisesc de simplitatea lor. Mi se pare că ţinutelor mele le lipseşte ceva. Le-am studiat, apoi mi-am dat seama de o chestie evidentă.

Îmi lipsesc niste sandale statement, unele de impact, spectaculoase. Genul care să le facă pe puştoaicele de la liceul din vecinătate sa îşi dorească să împlinească mai repede 20 de ani, iar pe bunicuţele de la colţul blocul să îşi retrăiască tinereţile.

Glumesc, desigur… Adevărul e că, aliniindu-le şi studiindu-le, mi-am dat seama că sandalele mele sunt bej-nud, bej-caramel, gri deschis, albastru denim şi negre. Diverse modele, dar toate minimaliste, simple, relativ comode.

 

IRINA2

 

Câteva zile după trista mea constatare de mai sus, primesc un telefon de la Elena.

“Irina, ce mai faci? Am aflat ca îţi plac pantofii frumosi, iar noi vroiam sa iti facem o surpriza…” Si imi povesteste despre campania “Răsfăţ din cap până-n picioare”, despre cum m-aş alătura altor 2 bloggeriţe cunoscute (Carmen Negoiţă şi Gabriela Atanasov), despre cum îmi voi putea alege şi personaliza orice pereche de încălţăminte îmi doresc din colecţia Hannami, despre cum mă vor răsfăţa şi drăgăli… Ce femeie ar fi refuzat, spuneţi voi?

Anyways, foarte pe scurt, ca sa nu va plictisesc…

Enter: Hannami Shoes.

Am început cu o vizită în cochetul atelier Hannami şi alegerea modelului. Dacă mi-a fost greu să aleg dintre zecile de modele splendide, închipuiţi-vă cum a fost procesul ulterior – tipul de piele, nuanţa dorită, discuţiile despre posibilitatea adăugării unor şireturi din alt tip de piele, îmbrăcarea tocului în altă culoare…  O nebunie încântătoare pentru imaginaţia mea, ce mai încoace şi-ncolo! Am continuat cu un răsfăţ complet – de la machiat, coafat, manichiură etc – într-un foarte simpatic şi intim salon de înfrumusetare, iar ziua am încheiat-o în rol neobişnuit pentru mine: în faţa camerei de fotografiat. Rezultatele le aveţi mai jos.

IRINA3

IRINA5

IRINA6

IRINA9

În loc de concluzie

Dacă mai era nevoie, noile mele sandale aurii de la Hannami au devenit factorul glam al ţinutelor mele simple, de vară. Într-o zi mă îmbrăcasem în cei mai banali jeansi boyfriend şi în cel mai simplu tricou alb şi mă simţeam demnă de a fi urmarită de paparazzi, haha! Iar de curând mi-am dat seama cât de frumos se vor armoniza cu două dintre outfiturile mele recente: o rochie de zi, oranj incandescent şi o ţinută verde măsliniu total look, de zi.

IRINA11IRINA10

 

devenit preferatele mele (poate şi din cauza că sunt extrem de comode, nu doar frumoase). Dacă m-aş pricepe să scriu poezii, le-aş închina câteva rime, poate chiar o mică odă. Dar cum nu am talent poetic, închei cu versurile unui adevărat poet şi spun “multumesc!” echipei Hannami şi elegantei Raluca, designerul Hannami; meticuloasei Elena, care s-a ocupat de organizarea campaniei şi a zilei de răsfăţ, şi talentatei Cosmina, care a stat în spatele camerei de fotografiat.

“Pantofi de aur, expuşi în vitrină,
Veţi sta sub dantele, în nopţi de baluri,
Şi-n ale valsului leneşe valuri
Veţi râde prin săli,- potop de lumină.

(Pantofii, de G. Bacovia)

Sandale: Hannami Shoes
Fotografii: Cosmina Contu
Machiaj: Roxana Minea
Hair: Petronela Pruteanu

*Hannami Shoes fac parte din nişa încălţămintei de lux, produse în ediţii limitate. Sunt pantofi şi sandale de seară din piele naturală, fină, şi sunt lucraţi manual pe baza unui design original, unic.  Fiecare pereche este produsă şi finisată de cei 3 meşteri artizani cu ani buni de experienţă, prezenți in micul atelier din București. Personalizarea unui pantof poate merge până la alegerea tocului, a tipului de talpă şi a platformei; modelul poate fi înfrumuseţat prin adăugarea de diferite cusături, accente, accesorii, inserţii metalice sau din alte materiale. Perechea de pantofi aleasa este gata in maximum 7 zile lucrătoare.

Irina Markovits

(preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

One Comment

  • eva galambos commented on July 31, 2015 Reply

    Or fi frumoase nu zic dar nu mi se par prea comode. Cel puțin nu pentru umblat pe jos. Da, daca ai o mașină și doar ieși și intri în ea.!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *