MOFTURI ŞI SILUETĂ

O tânără sofisticată şi-a decorat camera în stil minimalist. Vrând să se înfrumusețeze pe sine şi la sfaturile celor din jur, a hotărât că trebuie să fie mai zveltă, în ton cu camera. Şi-a cumpărat un stepper, o bicicletă ergonomică şi un aparat pentru mişcări complexe. Alţi vizitatori i-au recomandat să schimbe locul instrumentelor de tortură care strică aspectul camerei. Tânăra a reflectat că dacă le ţine în altă încăpere, va primi îndemnuri iritante de la membrii familiei şi le-a dus în pod. Necazul a fost că aici ajungea mai rar pentru exerciții.

Daria chocolate-lava-cake-recipe_1407887677

Lava cake de ciocolată

O prietenă adevărată a sfătuit-o să nu se uite atât la linia modei şi să facă ce-i place. Tânăra a propus să mănânce împreună „lava cake”, cu globuri de îngheţată de vanilie pudrate cu fistic. Prietena a vrut să ştie ce e „lava cake”. „E o brioşă de ciocolată coaptă sporadic, pe care când o tai in farfurie, izbucnește ciocolata fierbinte ca o lavă.”. „Interesant, ai aşa ceva ?”. „Am dacă facem ’’ „Îţi propun să facem într-o tavă mică şi înainte de a le încerca să alergăm zece minute. Zis şi făcut. Când au ajuns la faza sprintului la deal au trecut pe lângă ele în maşină două vecine binevoitoare care le-au propus să le ducă acasă. Au fost invitate şi acestea la sesiunea de „lava cake”, care s-a dovedit a fi un succes, în afara faptului că îndepărtarea brioşelor din tavă era imprevizibilă pentru începători.

A doua zi prietena a întrebat-o la telefon cum se mai simte.. „Sunt îngreunată după atâta lava cake”. „Dar ţi-am spus să faci o tavă mica.”. „Aşa am vrut, dar m-am răzgândit şi am făcut treizeci, că nu se ştie”. „Prea multe”. „N-a fost rău că au mai picat trei musafiri, dar le-am ţinut companie cu trataţie fiecăruia”. Prietena a remarcat că trebuie să faci ce-ţi place, dar să nu exagerezi. „Unde mai pui că acum toţi musafirii ne-au invitat să ’încercăm delicii cu ciocolată Alaska, işler şi câte şi mai câte.”. Ce sa’i faci ! S-a spus în repetate rânduri că există o măsură in toate. Adevărata artă este să nu ne prefacem sau să uităm măsura, cu desăvârşire…

Daria Dascălu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *