MOFTURI ŞI SILUETĂ

O tânără sofisticată şi-a decorat camera în stil minimalist. Vrând să se înfrumusețeze pe sine şi la sfaturile celor din jur, a hotărât că trebuie să fie mai zveltă, în ton cu camera. Şi-a cumpărat un stepper, o bicicletă ergonomică şi un aparat pentru mişcări complexe. Alţi vizitatori i-au recomandat să schimbe locul instrumentelor de tortură care strică aspectul camerei. Tânăra a reflectat că dacă le ţine în altă încăpere, va primi îndemnuri iritante de la membrii familiei şi le-a dus în pod. Necazul a fost că aici ajungea mai rar pentru exerciții.

Daria chocolate-lava-cake-recipe_1407887677

Lava cake de ciocolată

O prietenă adevărată a sfătuit-o să nu se uite atât la linia modei şi să facă ce-i place. Tânăra a propus să mănânce împreună „lava cake”, cu globuri de îngheţată de vanilie pudrate cu fistic. Prietena a vrut să ştie ce e „lava cake”. „E o brioşă de ciocolată coaptă sporadic, pe care când o tai in farfurie, izbucnește ciocolata fierbinte ca o lavă.”. „Interesant, ai aşa ceva ?”. „Am dacă facem ’’ „Îţi propun să facem într-o tavă mică şi înainte de a le încerca să alergăm zece minute. Zis şi făcut. Când au ajuns la faza sprintului la deal au trecut pe lângă ele în maşină două vecine binevoitoare care le-au propus să le ducă acasă. Au fost invitate şi acestea la sesiunea de „lava cake”, care s-a dovedit a fi un succes, în afara faptului că îndepărtarea brioşelor din tavă era imprevizibilă pentru începători.

A doua zi prietena a întrebat-o la telefon cum se mai simte.. „Sunt îngreunată după atâta lava cake”. „Dar ţi-am spus să faci o tavă mica.”. „Aşa am vrut, dar m-am răzgândit şi am făcut treizeci, că nu se ştie”. „Prea multe”. „N-a fost rău că au mai picat trei musafiri, dar le-am ţinut companie cu trataţie fiecăruia”. Prietena a remarcat că trebuie să faci ce-ţi place, dar să nu exagerezi. „Unde mai pui că acum toţi musafirii ne-au invitat să ’încercăm delicii cu ciocolată Alaska, işler şi câte şi mai câte.”. Ce sa’i faci ! S-a spus în repetate rânduri că există o măsură in toate. Adevărata artă este să nu ne prefacem sau să uităm măsura, cu desăvârşire…

Daria Dascălu

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *