25 de şmecherii stilistice pentru vara lui 2016

Insolite şi chiar bizare, manevrele stilistice ale acestei veri se joacă cu extremele, sunt influenţate de moda anilor ’90, se amuză alăturând contraste şi ne propun noi variante de mix & match. Mai jos, am trecut în revista toate acele mici chestii cu care vă puteţi propulsa ţinuta zilei în stratosfera modei…

  1. Înfiază o cămaşă cu dungi albe şi bleu. Învaţă să o porţi în cel puţin 4 feluri, ca să o ajuti să evadeze din universul ei semi-formal. Poart-o cu spatele în faţă, alege-o oversized, coase-i butonierele, înnoad-o elegant…

IRINA1

  1. Poartă o rochie-furou sau maieu, cu bretele fine – sau o rochie bustieră – peste un pantalon. Ideea este de a permite acestor rochii ultra-senzuale să câştige un plus de purtabilitate. Atenţie însă: alege modele lejere, prin care sa nu poată fi ghicită betelia pantalonilor.

iRINA2

 

  1. Asociază un pantalon larg cu un top mulat, a cărui lungime depăşeşte linia şoldurilor. Doar aşa silueta ta va căpăta verticalitate.
    Strecoară o cămaşă cu mâneci lungi pe sub un top bustieră, pentru a-i oferi acestuia din urmă o notă mai intelectuală, interesantă, în locul celei regulamentar-seducătoare.
    5. Optează pentru rochii sau ţinute translucide, dar care îţi acoperă corpul aproape în întregime.

IRINA 3

  1. Alătură rochiilor lejere câte un bluzon oversize, în stil bomber. Cu cât rochia e mai delicată, vaporoasă şi rafinată, cu atât contrastul cu o jachetă casual sportswear va intriga mai mult.
    7. Accesorizează rochiile tubulare, monocrome cu o eşarfă multicoloră, înnodându-le la ceafă şi lăsând unul din colţuri pe bust.
    8. Găseşte o alternativă la bascheţii albi Stan Smith, pe care deja îi poartă toată lumea, şi optează pentru o pereche de tenişi sau bascheţi imaculaţi, ai unei alte mărci. Eu, personal, iubesc Superga.
    9. Descoase buzunarele din spate ale unui jeans, ca să laşi impresia de efect patchwork.

IRINA 4

  1. Trage de decolteul cămăşilor tale, astfel încât să îţi laşi umerii descoperiţi. Da, ai nevoie de cămăşi lungi pentru asta!
    11. Învaţă să porţi fuste lungi, aparent cuminţi – în vara asta alege doar modele petrecute, care să îţi dezvelească ostentativ picioarele, la fiecare pas.
    12. Combină nuanţe de verde închis, galben narcisă şi alb. Rezultatul e fantastic!

IRINA 5

  1. Cumpără-ţi un pantalon cu talie înaltă.
    14. Înlocuieşte-ţi colierele statement şi cele fine, din metal auriu sau argintiu, cu un choker delicat, prins în jurul gâtului.

IRINA 6

  1. Când porti bluze care îţi lasă umerii dezgoliţi (vezi ideea 10), e de preferat să laşi vizibilă breteaua lată a unui maieu în T sau X(sport), decât breteaua unui sutien. E mai puţin vulgar.
    16. Dacă îţi plac jachetele bomber, cumpără-ţi unul oversized, nu cropped.
    17. Îndrăzneşte să alături imprimeuri, oricare ar fi ele. Singura regula a acestei veri este ca imprimeurile respective să îţi facă plăcere – chiar dacă vecina de palier se va uita strâmb la tine, când vă întâlniţi la lift! Este momentul libertăţii de expresie stilistică, asta să îi spui…
    18. Scoate la purtat maieurile din satin fin, cu bretele subţiri şi fără dantelării.
    19. Înnoadă-ţi la espadrile panglici în carouri, în locul sforilor tradiţionale.

IRINA 7

  1. Poartă o fustă din paiete cu bascheţi.
    21. Încadrează-ţi fizionomia cu o pereche de cercei aurii masivi. Trebuie să ştii că, odată asociaţi unei ţinute simple – Tshirt alb, jeans, tenişi albi – , genul acesta de bijuterii va face minuni pentru stilul tău!
    22. Bluzează o cămaşă albă amplă, purtând-o cu o fustă cu talie înaltă.

IRINA 8

  1. Învaţă să porţi o pereche de jeanşi evazaţi, cu tivul franjurat.
    24. Înlocuieşte animal print-ul leopard cu cel de zebră.
    25. …Poartă cât mai puţin negru în urmatoarele 3 luni!

IRINA 9

Irina Markovits

(Preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro/wordpress/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *