Clătite umplute cu carne

Vă propun un preparat savuros care poate fi servit ca aperitiv cald, dar şi ca fel doi sau cină. E drept că cere puţin mai multă manoperă, dar veţi vedea că merită să-l încercaţi. Nu este vorba de clătite simple, ci de un fel de colţunaţi rumeniţi.

Ingrediente aproximativ 12-14 clătite nesărate, dintr-un singur ou

/pentru umplutură : 250g carne rasol de vită, o ceapă roșie mică, un ou fiert, o lingură de unt, puțină sare, piper, mărar

/pentru sos – 1dl zeamă de supă, două linguri de făină, 10 ciuperci fierte și tăiate mărunt,1-2 linguri de pătrunjel tocat

Preparare : pregătim umplutura  punem peste foaia întinsă de clătite cărora le dăm o formă ca de sarmale, le muiem într-un ou bătut și în pesmet și le prăjim pe ambele părți.

Pregătim  și un sos de ciuperci. Amestecăm făina cu zeama de carne, o fierbem cca 3-5 minute, adăugăm ciupercile mărunțite și pătrunjelul tocat. Clătitele le  servim cu sosul de ciuperci sau cu un sos de roșii.

Eva Szmuk

 

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *