Suporteri neașteptați ai Israelului – I

“Noi privim cu aceiași ochi securitatea celor două țări și datoria noastră este de a ne apăra popoarele” – Declara Viktor Orbán la întâlnirea cu Netanyahu la Ierusalim, în 2018.

Antisionism = anti Israel = antisemitism

De când ONU a aprobat crearea statului Israel, la 29 noiembrie 1947, această organizație a votat aproape de fiecare dată numai împotriva Israelului. Mulți își ascund antisemitismul în spatele cortinei prezentate de dușmanii evreilor și ai Israelului drept antisionism.

Și-au găsit “sacul de box”. Rușinosul vot recent al consiliului ONU pentru Drepturile Omului a acuzat Israelul de crime de război. Niciun cuvânt despre cine a provocat ostilitățile, despre miile de locuințe israeliene distruse, sutele de răniți și nici despre morții noștri. Au învățat să folosească o formulă magică învingătoare: “atacurile disproporționate ale Israelului” ca reacție la miile de rachete lansate din Gaza spre teritoriul Israelului. Ah, înțeleg, reacția Israelului ar fi trebuit să se manifeste proporțional, adică prin desființarea sistemului antiaerian “Cupola de Fier” și atunci toți ar fi fost satisfăcuți, fiindcă ar fi murit același număr de evrei și de palestinieni. Adică am fi mers ca pe vremea Holocaustului “ca o turmă la abator”. Dar, dragi tovarăși, reprezentanți ai Siriei, Iranului, Turciei, etc. la ONU, țări “exemplare” de respectare a drepturilor omului, situația s-a schimbat – Israelul a fost creat ca să-i apere pe evrei și nu ca să-i sacrifice! Atâta timp cât grupurile teroriste sau statele teroriste vor ataca, Israelul va reacționa vehement. Oricât ar încerca Israelul să nu facă pagube civile, acest lucru este imposibil în Gaza, locul cu cea mai densă populație din lume, unde teroriștii se ascund și trag rachete din școli, spitale și clădiri civile. Israelul s-a retras din Gaza, la început le-a dat și libertate de import-export, dar tot ce a făcut Hamas a fost importul ilegal de arme pe care le folosesc împotriva Israelului. și tot ei se miră că nu au libertate de navigație, aeroport, etc. Iată în verde țările care au votat recent la ONU împotriva Israelului: Se văd câteva țări “exemplare” din punct de vedere a respectării drepturilor omului, cum ar fi Venezuela, Rusia, Pakistan, Somalia, Sudan, Libia, China, Cuba, etc. Organizația non-guvernamentală UN Watch, bazată la Geneva, monitorizează dezbaterile ONU, însă nu are niciun efect asupra deciziilor. Și totuși reprezentanții UN Watch pot reacționa la cele spuse în consiliile ONU. Iată reacția lui Mosab Hassan Yusef, fiul unuia dintre foștii conducători Hamas, care a fugit din Gaza, devenind unul dintre prietenii fideli ai Israelului. În acest scurt discurs din 2017, Yusef reacționează la minciunile delegației palestiniene și ale altor state musulmane. Yusef accentuează că Hamas, nu Israelul, este vinovat de tragedia populației palestiniene din Gaza. https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ

Oare de ce aceste țări votează întotdeauna împotriva Israelului? Răspunsul este complex – unii fiindcă sunt musulmani și e greu să câștigi la vot împotriva cca.1.6 miliarde de musulmani, câți erau în 2010. Țări arabe sunt 22, dar comunități musulmane sunt și în alte țări. În 2010, numai în Europa erau 43 de milioane de musulmani. https://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/01/31/worlds-muslim-population-more-widespread-than-you-might-think/ Alții pentru banii arabilor, alții din ură și invidie față de micul, dar democraticul și înfloritorul stat Israel, iar restul din obișnuință.

https://www.timesofisrael.com/un-rights-council-orders-unprecedented-open-ended-probe-of-israel/

Sau cum spunea Ken Livingstone, fostul primar antisemit al Londrei: “Hitler a fost un fel de Sionist”.

https://www.haaretz.com/jewish/jewish-leader-slams-livingstone-for-unquestionably-anti-semitic-remarks-1.5377392

Lumea musulmană și o parte din cea occidentală este infestată de antisemitism. După cum spunea ziarista engleză Katie Hopkins, considerată de extremă dreaptă, de vină este în primul rând “Mainstream Media“. Ea crede că 20 de milioane de britanici gândesc la fel ca ea, dar nu vorbesc cu voce tare.

Mainstream media prezintă conflictul Israelo-Palestinian în mod părtinitor, unilateral, parcă Hamas ar fi nevinovat și palestinienii sunt singurii care suferă. Ei nu spun că locuitorii Cisiordaniei lucrează și o duc bine. Oare au încercat vreodată să explice de ce nu este pace între cele două popoare? În negocierile dintre Barak și Arafat, sau între Olmert și Abu Mazen, premierii israelieni erau pregătiți să facă compromisuri uriașe, inclusiv crearea unui stat palestinian, dar ceilalți s-au opus. Știau că ar fi însemnat sfârșitul lor. Se pare că palestinienii nici nu vor două țări, ci una singură… care să cuprindă și teritoriul țării noastre. Poate credeți că eu votez cu partidele de dreapta, dar greșiți. Toată viață am votat centru-stânga. Dar realitatea îmi explodează în față. Israelul nu are un partener de tratative, cel puțin deocamdată.

Dar să revenim la Mainstream media și păcatele ei, atitudinea ei dușmănoasă față de Israel. Oare ce sau cine îi domină? Petrodolarii? Iată cum presa internațională este manipulată de Qatar și de Arabia Saudită:

https://www.arabnews.com/node/1483046/media

https://rsf.org/en/news/how-saudi-arabia-manipulates-foreign-media-outlets

Bogătașii arabi, mai ales cei din Qatar, o ţară apropiată ideologic și strategic de Iran, investesc bani mulți și în universitățile europene și americane și probabil nu din naivitate.

https://www.meforum.org/6205/foreign-muslim-funding-western-universities

Cauza să fie antisemitismul conducerii mainstream media? Asocierea lor cu dușmanii noștri din BDS (Boycott, Divestment, Sanctions – boicotarea, înstrăinarea și sancționarea Israelului)? Această organizație anti-israeliană-antisemită dăunează de fapt palestinienilor! BDS boicotează produsele israeliene fabricate pe teritoriile ocupate de Israel (și care sper că vor fi retrocedate când vom avea cu cine negocia), cauzând astfel sărăcia palestinienilor, care își pierd locurile de muncă.

În ultimele decenii, europenii și-au schimbat radical atitudinea: cei de stânga au devenit dușmanii Israelului, iar cei de dreapta prietenii lui. La fel și țările din Estul Europei (în afara de Rusia): pe vremea comunismului ele criticau fervent Israelul, pe când în ultimii ani ungurii, românii, cehii, bulgarii și polonezii se exprimă foarte moderat, pentru că ei înțeleg situația din Oriental Apropiat și pericolul răspândirii islamismului radical. Unele state apusene iau partea arabilor și palestinienilor. În fruntea lor se află Irlanda, care de decenii e anti-israeliană, precum și Belgia și Suedia, a căror politică este dirijată de frica de cetățenii musulmani din aceste țări. La fel și în SUA, mai ales după ascensiunea partidului democrat, care a dat mai multă legitimație actelor de antisemitism. La unele universități trebuie să ascunzi că ești evreu, mai ales din cauza spălăturii de creier făcute de BDS asupra studenților și a cadrelor didactice, cu toate că președintele SUA, dl. Joe Biden, este considerat un prieten adevărat al Israelului.

Bassem Eid, activist pentru drepturilor omului pe teritoriile ocupate de Israel, denumește activitatea BDS „o mare minciună care dăunează poporului palestinian”.

Iată un fragment din discursul ministrului de externe al Ungariei, ca reacție la presiunile aplicate de UE asupra Israelului în timpul bombardamentelor Hamas asupra populației noastre civile. Dl. Péter Szijjártó spunea în mai 2021 că ceea îl deranjează în declarațiile UE este asimetria care reprezintă și apără doar partea palestiniană.

https://www.timesofisrael.com/hungary-fm-slams-eus-one-sided-statements-on-israel/

Israelul are mulți suporteri neașteptați în lume, doar trebuie să știe cum și unde să-i caute!

Va urma

Tiberiu Ezri

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

2 Comments

  • Alex Amigo commented on October 8, 2021 Reply

    Bravo. Very good article. More of these type of articles are required.

    • Tiberiu Ezri commented on October 8, 2021 Reply

      Thanks Alex. More will follow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *