Subiectivisme 8

Spirala sinucigașă a Europei continuă cu o frenezie care va intra în analele psihopatologiei colective. Guvernul ultraliberal și globalist al Olandei își decapitează economic și financiar propriii fermieri, renumiți pentru hărnicia și modul tehnologic de vârf în care cultivă diverse plante furajere, flori și cresc animale. Agricultura și zootehnia olandeză au fost și sunt un vârf, respectiv un model mondial.

A venit vremea distrugerii lor sub stindardul directivei europene de minimalizare a emisiilor de carbon. La fel sunt vizați vajnicii și ultramodernii pescari olandezi, ale căror ambarcațiuni mici au devenit brusc foarte poluante și trebuie fie casate, fie dotate prin cheltuieli astronomice cu motoare electrice. Se tinde clar spre distrugerea unor întregi sectoare prospere, unde preponderentă este mica proprietate privată. Sub faldurile ideologice ale noii absurdități obligatorii, sute de mii de existențe prospere vor fi distruse întru noua ordine economică mondială.

Celebra democrație liberală de la Haga scoate blindatele pe stradă împotriva propriilor agricultori, cetățeni onești și corecți, buni plătitori de impozite, care au contribuit decisiv la belșugul Olandei și al Europei.

Proteste violente ale fermierilor disperați au avut loc concomitent în Italia, Franța și Spania. Europa fierbe nu numai la propriu în această vară toridă, afectată de secetă și incendii, dar și de nemulțumirea crescândă a maselor populare, ca să folosesc un termen celebru odinioară. Mai mult, bătrânul continent geme sub povara incompetenței, a aroganței și agresivității elitei globaliste care o conduce direct spre dezastru, sub stindardul fals al coeziunii sancțiunilor împotriva Rusiei.

Am asistat timp de un deceniu la transformarea mișcărilor civice ecologiste în partide verzi militante anarhiste. Apoi a urmat accederea lor la cârma guvernamentală, în coaliții politice în majoritatea statelor occidentale. Lobby-ul verde a fost propulsat prin diverse ONG-uri, universități de vârf și agenți de influență financiari în topul Comisiei Europene, WHO, OCDE, ONU, FAO și al altor organizații internaționale cu mare influență pentru a-și impune agenda politică.

Mai recent, partidele ecologiste și rețeaua lor de presiune s-au transformat în executante globaliste ale unui program ideologic extremist de radere a complexului agro-industrial actual, bazat pe o agricultură și zootehnie intensivă, dar cu tentă tradițională. Aceeași agendă sinucigașă care vizează încetarea creșterii vacilor, oilor și găinilor, sistarea încălzirii cu lemne, încetarea pescuitului cu ambarcațiuni cu motor clasic, va duce în foarte scurt timp la o criză alimentară de proporții care va fi pusă bineînțeles în cârca Rusiei agresoare și personal a lui Putin.

Suprapunerea crizei pandemice cu criza energetică și cea alimentară ne va duce cu siguranță în abisuri existențiale nebănuite și netrăite până acum și, last but not least, amenințate de spectrul unui război devastator, eventual nuclear.

Dragi tovarăși, domni, combatanți verbali, scribăi profesioniști și voluntari entuziaști: mai puțină umoare și mai mult umor! Marile elanuri, entuziasme și partizanate ardente duc la salturi în gol și apoi la prăbușiri grandioase.

Fără studii de psihologie, dar din modesta experiență proprie, pot să afirm că susținătorii fervenți ai vaccinării și ai măsurilor aspre de restrângere ale libertății au devenit cei mai fanatici susținători ai propagandei războinice occidentale. În balonul roz și comod al realității mainstream, intelectualii războinici care n-au ținut vreodată o armă în mână îşi imaginează deja defilarea trupelor ucrainene și NATO în Piața Roșie. Vise plăcute ! 

Indiferent de regim, Capitala noastră a fost fie urbanizată, fie reurbanizată, fie demolată, fie sistematizată, fie deratizată, fie decaninizată, fie greblată, într-un cuvânt mereu regulată.

Principiul vaselor comunicante se aplică și la migrațiile popoarelor. Cei care pleacă sunt înlocuiți de cei care vin – tot mai mulți și mai disperați.

Cu actuala criză alimentară care se profilează în mod acut, conform serviciilor secrete britanice, se estimează că din toamnă, numai din Sahara subtropicală vor pleca spre nordul Africii și de acolo cu orice mijloc încropit de navigație către sudul Europei, 3 milioane de migranți. Încet dar sigur, măcar parțial, Europa are șanse reale să devină un nou califat.

Turnătorul și securistul de serviciu din comunism s-au metamorfozat oficial prin impunerea unei norme europene în avertizori de integritate. De data asta Occidentul democratic liberal impune fraților de la răsărit noua legalizare a delațiunii și a ticăloșiei cu voie de sus. Continuitatea istorică a abjecției și josniciei delațiunii populare ridicate la rang de politică de stat. Bun venit, de fapt revenit, în realitatea umană mizerabilă a lui Big Brother.

Solidaritatea europenilor cu Ucraina împotriva agresiunii rusești se va evapora proporțional cu creșterea prețurilor la alimente, transport și energie pe bătrânul continent.

George Vigdor

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

4 Comments

  • Marica Lewin commented on July 20, 2022 Reply

    Trist ce se intâmpla in Olanda.
    Pauperizarea unei paturi insemnate a populatiei.
    Oare aceasta problema ecologica este reala?

  • Vigdorovits György commented on July 14, 2022 Reply

    Voi răspunde cu un vigdorism: e foarte lesne pentru un tip pesimist ca mine să prevadă destul de exact viitorul.

  • Andrea Ghiţă commented on July 14, 2022 Reply

    Din păcate, perspectiva sumbră prezentată de George Vigdor e din ce în ce mai plauzibilă.

  • boris mehr commented on July 14, 2022 Reply

    foarte realistă evaluare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *