De-a lungul istoriei, pentru problemele nerezolvate ale diverselor state, regate, imperii au fost găsiți aceiași vinovați: evreii. Iar consecințele: expulzări, pogromuri, privarea de cele mai elementare drepturi civile, mai târziu chiar de dreptul la existență – șase milioane au fost uciși în lagărele de concentrare naziste.
În Sâmbăta Neagră, Hamasul a atacat sudul Israelului și 1400 de israelieni, inclusiv femei și copii, au fost batjocoriți, măcelăriți, arși de vii și 240 au fost luați ostatici. A fost cel mai tragic eveniment în viața evreilor de după Holocaust. Imediat după aceea, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că evenimentele din 7 octombrie nu au venit din senin, ele au fost urmarea suferințelor îndurate de palestinieni din vina israelienilor. (N.B. Din 2005 încoace, picior de israelian nu a mai călcat în Gaza!) Pe scurt, domnia sa a găsit o „explicație” a măcelului.
Imediat după evenimentele din sudul Israelului, în întreaga lume au izbucnit demonstrații anti-israeliene și antisemite. Guvernele lumii civilizate nu s-au grăbit să ia măsuri împotriva acestor manifestări. Astăzi evreilor din Europa le este frică să iasă pe stradă. De atunci, zeci de evrei au suferit agresiuni fizice, iar la Amsterdam a avut loc primul pogrom antievreiesc de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. În campusurile celebrelor universități Harvard, Princeton, Columbia, Oxford, Cambridge și altele au loc demonstrații anti-israeliene și antisemite sub privirile îngăduitoare ale guvernelor țărilor respective. în numele respectării libertății de exprimare. Marea majoritate a participanților la aceste demonstrații sunt musulmani, dar nu numai. Stânga radicală din vestul Europei a prins valul de proteste antisemite și împreună și-au propus să lichideze valorile democrației occidentale. Obiectivele acestor mișcări sunt lupta împotriva Israelului, a țărilor Europei Occidentale și SUA, considerate ţări colonizatoare, precum și cancel culture. În urmă cu câteva zile, Consiliul de Securitate al ONU a cerut încetarea necondiționată a războiului din Gaza, fără ca măcar să amintească de eliberarea ostaticilor israelieni deținuți de Hamas.
În 21 noiembrie, Curtea Internațională de Justiție de la Haga, înființată în 1945, ca o consecință a Holocaustului, a emis decrete de arestare a primului-ministru israelian Benjamin Netanyahu și fostului ministru al apărării, Yoav Galant, pe care i-a acuzat de crime împotriva umanității și contribuție la genocidul populației palestiniene din Gaza. Mandate de același fel au fost emise și împotriva conducătorului aripii militare a Hamasului, Mohammed Deif, care însă a fost ucis între timp de armata israeliană. Tribunalul de la Haga l-a învinuit pe prim-ministrul unei țări democratice la fel ca pe arhi-teroriștii Mohammed Deif și Yahya Sinwar!!
Reamintesc că Israelul este atacat din toate direcțiile de Hamas, Liban, Siria, Yemen, Irak și Iran. Acest tribunal, al cărui președinte libanez (sic!), Nawaf Salam, este suspectat de agresiunea sexuală asupra unei avocate, învinovățește conducerea unei țări care se luptă pentru existență. Acest tribunal nici nu amintește pe conducătorii statelor care lansează mii de rachete asupra Israelului. De ce Israelul nu are dreptul de a se apăra?
Am un singur lucru de spus la adresa la așa-zisului tribunal de la Haga:
SHAME ON YOU !!!
Israelul are nu numai dreptul, ci și datoria de se apăra și de a-i apăra și pe evreii din diaspora, în amintirea celor șase milioane de evrei uciși în lagărele de concentrare.
Andrei Schwartz
25/11/2024
11 Comments
Eu îl înțeleg și subscriu celor scrise de Andrei. De aici din Israel, vedem clar și nu înțelegem. Adica peste 100 de tari din lume sunt obligațe sa participe la vânătoarea israelienilor pentru ca isi apară tara și doresc eliberarea persoanelor rapite din Gaza. Pentru mine martiri sunt cei peste 800 de soldați care au căzut în lupta pentru apărarea integrității Israelului. Corectarea de date “precise” nu trebuie sa devieze ideea articolului.
Nu cred că e lipsă de informare, ci mai degrabă confuzie între două entităţi cu nume foarte asemănătoare: Tribunalul Penal Internaţional şi Curtea Internaţională de Justiţie. Am auzit politicieni care încurcă Consiliul European cu Consiliul Europei. Mulţumim pentru că ni s-a atras atenţia. Sper că “credibilitatea” revistei nu a fost ştirbită. Dl. dr. Schwartz, medic fiind, interacţionează cu foarte mulţi oameni, a participat ( a şi scris espre asta) la demonstraţiile antiguvernamentale. Eu consider că e edificat asupra situaţiei din Israel şi ŞTIE ce scrie.
STIMATĂ DOAMNĂ VERONICA ROSENBERG,
AVEȚI DREPTATE, TRIBUNALUL CARE A EMIS MANDATE DE ARESTARE A PRIM-MINISTRULUI ISRAELIAN BENJAMIN NATANYAHU ȘI A EX. MINISTRULUI DE APĂRARE YOAV GALLANT, A FOST TRIBUNALUL PENAL INTERNAȚIONAL (ICC), CURTEA INTERNAȚIONALĂ DE JUSTIȚIE, CARE A LUAT FIINȚĂ ÎN 1945, SE OCUPĂ DE CONFLICTELE DINTRE STATE.
CÂND AM AFIRMAT “CĂ NICI-UN PICIOR DE ISRELIAN N-A CĂLCAT ÎN GAZA DIN 2005”, M-AM REFERIT LA RETRAGEREA TOTALĂ A ISRAELULUI DIN GAZA ÎN 2005.
MULȚUMESC PENTRU OBSERVAȚII.
ÎN LEGĂTURA CU DEFAVORIZAREA CREDIBILITĂȚII REVISTEI DATORITĂ GREȘELILOR DIN ARTCOLUL MEU, LĂSAȚI-I PE CITITORII SĂ DECIDĂ.
Andrei, ai perfectă dreptate, din anul 2005 niciun un picior de israelian CIVIL nu a călcat în Gaza, ci numai militari care au ripostat sutelor de rachete cu care Hamasul a atacat Israelul timp de aproape 20 ani.
Dar acum nu ”se mai merită” să ”vizitezi” Gaza, că nu prea mai ai ce să vezi, ci doar dacă dorești să găsești asemănare cu modul cum arăta Berlinul in Mai 1945….
GbM
Ați spus ce am vrut să spun și eu. Cuvânt de cuvânt. Orice israelian știe că HITNATKUTul sau detașarea sau separarea Israelului de Gaza a fost în 2005.
După care hamasul a lovit în special așezările din sud,mai ales Șderot, dar și mult mai de nord de el cu mii de rachete. Dealungul anilor. Din această cauză au fost trei acțiuni ale armatei :
în 2008 Oferet Ietzuka, în 2012 Amud Anan și în 2014 Tzuk Eitan . Nici una nu a reușit să potolească setea hamasului să distrugă Israelul.Oameni din Gaza puteau să vină în Israel după 2005 ca să lucreze, să aducă bolnavi la spitalele noastre ca să li se facă operații complicate, dar istraelieni nu intrau în Gaza . Un exemplu este o colegă a fetei mele care s-a dus din idealism în Gaza să viziteze și nu s-a mai întors. Când căutăm adevărul să nu-l căutăm pe jumătate ci tot întregul, Știți bancul-: Întrebare :Cum a început conflictul . Răspuns : A început când ei au lovit înapoi.. Și cum spune Andrei Schwartz :Avem datoria să ne apărăm !”
Precizez că fetița ,elevă de liceu , care a intrat în Gaza a intrat înainte de Hitnatkut și a fost omorîtă .Era la sfârșitul anilor 80. …Și cei omorâți în Oct. 23 au crezut în prietenie și pace,
Un articol politic este de asteptat ca sa scrie despre lucruri verificate si studiate, cu atat mai mult ca este si redactat. Nu e ca o intalnire la bazin cu Richard.
Cred că Dr Andrei Schwartz este competent pentru a scrie orice articol care ridică probleme din viață.
Felul de a critica Israelul în cele mai diferite probleme, așa cum o faci tu , Veronica, este unilateral și înțeles ciudat. Cu îngăduință spus.
Oare cu toții nu înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru ?
Fiecare are dreptul la o parere, ca de exemplu ce pe care o promovei mai sus.
Dr Schwartz a dovedit o LIPSA DE INFORMARE, provenite nu din neatentie, ci din curajul inaintarii unei opinii fara a o verifica sau studia, asa ca cele spuse de tine sunt nelalocul lor. Deci nu oricine este competent sa arunce cu ADEVARURI politice fara sa le verifice, nu dl Schwartz si nici dna Eva Grosz.
Unilaterala mai curand cred ca esti tu, in caz ca socotesti ca Israelul este o perfectiune social-politca cand din contra, nici macar democratia Israelului nu este ceva inteles de la sine.
Daca stam sa ne gandim care dintre noi este expus mai mult, nu culturii, psihologiei si literaturii universale, ci vietii de zi cu zi, fata in fata cu oameni insraelieni, cred ca atunci daca ai lua in seama aacest fapt, ai putea sa iti revezi opiniile privind ce fac eu si ce fac altii, fara sa dau exemple, legate de izolare sociala. Ciudat este o entitate subiectiva, si ai dreptul sa-mi combati CIUDATENIA, dar nu cu sloganuri cu cuvinte in care foloseste expresii in ebraica (revista aceasta nu este doar pentru israelieni) si nici cu declaratii – ca cele dinainte – care nu au nici in clin nici in maneca cu cele spuse de mine.
“Israelul are nu numai dreptul, ci și datoria de se apăra și de a-i apăra și pe evreii din diaspora, în amintirea celor șase milioane de evrei uciși în lagărele de concentrare.”
Așa cum spui !
Never Again !
In ciuda faptelor triste si reale pe care incearca autorul sa le aduca in fata cititorilor, acest articol contine doua greseli, care ar fi trebuit sa nu fie parte din articol.
“În 21 noiembrie, Curtea Internațională de Justiție de la Haga, înființată în 1945, ”
Nu aceasta curte a dat ordinele de arestare lui Netanyahu si Galant, ci o alta curte, numita
The International Criminal Court (ICC) investigates and, where warranted, tries individuals charged with the gravest crimes of concern to the international community: genocide, war crimes, crimes against humanity and the crime of aggression.
On 17 July 1998, the international community reached an historic milestone when 120 States adopted the Rome Statute, the legal basis for establishing the permanent International Criminal Court. The Rome Statute entered into force on 1 July 2002 after ratification by 60 countries.
Am pregatit un articol cu titlul
“Rusinea secolului – inversarea valorilor” pe care nu am reusit sa-l finalizez la timp in care am dorit sa prezint cateva detalii privind tribunalul respectiv. Nu este vorba de aceleasi instante si curtea mentionata in articol nu are legatura cu Holocaustul si nici nu a fost infiintata in 1945.
A doua nepotrivire din articol este afirmatia aparuta sub
N.B. . Din 2005 încoace, picior de israelian nu a mai călcat în Gaza!
Cum adica, au fost cateva razboaie, actiuni militare, nu doar una, dupa 2005.
Afirmatia este neavenita, deoarece nici un picior de israelian nu a fost – poate ca turist – de si mai de de mult, dar actiuni miltare de diferite feluri au fost cateva, deci afirmatia nu isi avea rostul in forma facuta.
Afirmatiile acestea, din pacate defavorizeaza credibilitatea revistei, daca sunt publicate cu greseli
🙁 🙁 🙁