Know-How pentru tricotaje

Dacă există un silver lining când e vorba de toamnă şi temperaturi scăzute – a se citi: un motiv de bucurie, în cazul nostru de inspiraţie stilistică –, acesta e purtarea tricotajelor.

Le suprapunem creativ, ne jucăm cu texturile lor, îndrăznim variante şi linii moderne, le încălcăm „codul vestimentar” tradiţional… Ce mai încoace şi-ncolo, toamna e momentul (tricotaje)lor. Ca să le abordaţi din perspectiva unor cunoscătoare în ale stilismului, vă croşetez mai jos cele 5 trenduri pe care trebuie să le cunoaşteţi când vine vorba de pulovere, cardiganuri, rochii şi orice altă piesă vestimentară tricotată.

IRINA 1

Cu guler înalt

E un moment rar, minunat şi extraordinar acela când moda îmbrăţişează simultan stilul şi confortul, în egala masura. Pentru toamna 2015, nostalgica helancă este reinterpretată şi domneste, cu supremaţie, asupra altor forme de tricotaje. În diferite modele, puloverul cu guler înalt ajunge să satisfacă orice gust personal şi poate fi purtat în nenumarate variante (nu doar în stil clasic sau casual). Spre exemplu, interpretările cu maneci trei-sferturi pot fi suprapuse peste o bluză cu maneci lungi, vaporoase şi ample, iar un model clasic, cu dungi orizontale sau în blocuri de culoare se poziţionează drept investiţie stilistică. Pe acelaşi umeraş, alături de helanca stau rochiile şi mantourile cu col montant.

IRINA 2

Linii paralele

Adică dungile: atât de purtate şi folosite, încât acum ştim să le purtăm cu orice. Cu toate astea, ubicuitatea lor nu e motiv să le taiem de pe lista de shopping. În acest sezon, dungile – orizontale sau verticale – au parte de un comeback, transmit un mesaj puternic, simplu şi clar. Le purtăm în variante redefinite (rochii maxi tricotate, cu dungi orizontale, anyone?), le folosim drept fundal stilistic pentru croielile oversized ale mantourilor gri sau bleumarin, le asortăm cu denimul. Până la urmă, nu degeaba sunt „clasice”.

IRINA 3

Cu talia bine definită

Nu subestimaţi impactul şi semnificatia unui detaliu minor. Uneori, acesta are puterea de a transforma complet o siluetă, de a o redesena aproape revoluţionar: în cazul nostru, vorbim de cordoane şi curele. Le veti folosi pentru a contura cu efect, în câteva secunde, un pulover oversized, pentru a redimensiona un cardigan petrecut, pentru a defini un mantou-jachetă tricotat. Este cel mai la îndemână secret stilistic al sezonului.

IRINA 4 IRINA 5

Artizanat urban

Arată ca puloverele groase tricotate de bunica, dar nu sunt. Tricotajele cu aspect home-made, aspru, mai puţin finisat capătă şi ele un aspect glam contemporan: veţi găsi texturi interesante, care arată ca şi cum ar fi fost împletite manual, motive scandinave (in special pe poncho-uri şi cape), ţesături premium, tehnici noi de toarcere, răsucire şi imbinare. În toamna asta, tricotatul nu mai e ce a fost odinioară…

IRINA 6

 

Caşmir etern

Moale, luxos, şic, incontestabil elegant şi rafinat. E suficient să îl purtaţi o dată, ca ulterior să îl recunoaşteţi imediat. În toamna asta puteţi purta pulovere la baza gâtului şi helanci fine asortate ţinutelor de birou, puteţi incerca tricouri polo, jogger pants şi salopete cu mâneci lungi pentru orele de weekend şi lejereală şi, de ce nu, puteţi introduce caşmirul în garderoba sub forma accesoriilor (un fular, o pereche de mănuşi lungi…). Este, cu adevarat, tricotajul care nu se va demoda niciodata.

IRINA 8

Irina Markovits (material preluat de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *