Ivan Truţer: In memoriam IULIAN SORIN

În 23 martie a trecut în nefiinţă avocatul Iulian Sorin (1926-2013), personalitate marcantă a comunităţii evreilor din România. Membru fondator al Consiliului pentru Minorităţile Naţionale -1993, preşedinte al Comisiei Juridice a acesteia, iniţiator şi susţinător al legislaţiei pentru retrocedarea bunurilor comunitare, militant pentru drepturile omului, deosebit de activ în “Campania europeană şi naţională împotriva rasismului intoleranţei, xenofobiei şi antisemitismului”, iniţiată de Consiliul Europei.

 

În 23 martie a trecut în nefiinţă avocatul Iulian Sorin (1926-2013), personalitate marcantă a comunităţii evreilor din România. Membru fondator al Consiliului pentru Minorităţile Naţionale -1993, preşedinte al Comisiei Juridice a acesteia, iniţiator şi susţinător al legislaţiei pentru retrocedarea bunurilor comunitareA fost un militant pentru drepturile omului, deosebit de activ în “Campania europeană şi naţională împotriva rasismului intoleranţei, xenofobiei şi antisemitismului”, iniţiată de Consiliul Europei.

A fost cel care a ţinut sus drapelul FCER, în toate călătoriile sale oficiale, până în îndepărtata China.

Prin întreaga sa activitate la FCER şi CMN a militat pentru o lume mai bună şi mai dreaptă, pentru ca toţi cei ce aparţin minorităţilor naţionale să se bucure de toate drepturile prevăzute în legislaţia în vigoare.

În calitate de colaborator al său, la Consiliul pentru Minorităţile Naţionale, îl voi păstra mereu în amintire şi sper să nu-l dea uitării nici celelalte persoane care au lucrat, de-a lungul timpului, alături de avocatul Iulian Sorin. Fie-i memoria binecuvântată!

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *