Irina Markovits: CINCI IDEI pentru SEPTEMBRIE

Suntem la mijlocul lui septembrie, lucru care, din punct de vedere stilistic, înseamnă că începem să facem tranziţia către garderoba de toamnă. Meteorologic ne simţim la sfârşit de vară, mental ştim că suntem în alt sezon – parcă nu mai putem îmbrăca rochii cu bretele, maieuri şi flip-flops, dar nici tricotaje, culori sumbre şi cizme… Ce e de făcut, ce e de făcut?

Suntem la mijlocul lui septembrie, lucru care, din punct de vedere stilistic, înseamnă că începem să facem tranziţia către garderoba de toamnă. Meteorologic ne simţim la sfârşit de vară, mental ştim că suntem în alt sezon – parcă nu mai putem îmbrăca rochii cu bretele, maieuri şi flip-flops, dar nici tricotaje, culori sumbre şi cizme… Ce e de făcut, ce e de făcut?

1. Purtăm alb, dar nu în stil estival

Jeanşi albi, pantaloni albi, rochii albe până la genunchi (nu maxi, sunt prea de litoral!), fuste din dantela alba, un sacou alb… Singura cerinţă este să adăugăm accesoriile potrivite, cele care vor face haina albă să lase impresia uneia de tranziţie, nu a uneia de vara. Câteva idei: o pereche de botine negre, cizme din piele întoarsă subţire maro cognac, un pulover subţire de culoarea whiskey-ului, o geantă vişinie sau verde închis, o geacă din piele, poate chiar o pălărie din fetru cu boruri mari…

2. Purtăm verde smarald

Este culoarea desemnata de Pantone drept definitorie pentru 2013, dar trăiesc cu senzaţia că nu am văzut-o purtată suficient până acum. Poate la mare, alături de turcoazuri, oranj, nuanţe fluorescente sau alb. Cu toate acestea, e o culoare generoasă, iar începutul de toamnă oferă variante interesante de styling pentru weekend sau pentru săptămână: un blazer, o pereche de pantaloni mătăsoşi, o eşarfă, o pereche de pantofi sau o rochie pentru birou.

3. Purtăm piele, dar nu neapărat neagră

Nu mai putem spune despre piele că este “în tendinţe”. Revine în fiecare toamnă, cu ajustările de rigoare: îşi schimbă culoarea, tipul de ştanţare, este decupată cu laser sau cusută de mâneci, revere, volane. Pentru moment, gecile şi pantalonii de piele pot rămâne în dulap, dar septembrie este luna în care puteţi purta o fustă din piele bej cu o bluza vaporoasa, un tricou verde cu mâneci din piele bej şi cu jeanşi subţiri, nişte pantaloni scurţi din piele cu o cămaşă din denim chambray.

4. 50 de nuanţe de gri stilistic

Griul este una dintre cele mai frumoase nuanţe pentru perioada de tranziţie. Nu este atât de intens ca paleta cromatică a verii, este departe de strălucirea albului estival şi nici nu se compară cu sobrietatea maroului, bleumarinului sau negrului. Permiteţi-vă câteva momente de gri – cenuşiu de culoarea cerului înainte de furtună, argintiu, nisipiu, gri porumbel, gri mineral, gri vert, gri ciment -, purtând un pulover subţire din caşmir, o pereche de jeanşi, o rochie din tricot. Eu sunt tentata de oja gri mată.

5. Încercaţi detaliile tuxedo

Jaboul masculin, pliseurile verticale cusute cu precizie, combinaţiile de piept alb – mâneci negre (sau vice-versa) sunt variante de luat în seamă. Puteţi începe cu un blazer tuxedo sau adăugând o panglică neagră unei bluze albe cu guler jos, imitând un papion desfăcut. Joc de masculin -feminin. În schimb, o rochie tuxedo este de nota 10 – că tot a început anul şcolar!


Preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *