Irina Markovits: ÎNCĂ o GEANTĂ?

Adevărul e că oricâte genţi am avea, reuşim de fiecare dată să facem loc încă uneia în garderob: mică, mare, colorată sau bi-coloră, clasică, retro, în tendinţe, cu franjuri, cu fermoare, cu fronseuri, cu paiete, cu mărgele, din piele, croşetată, din rafie, din dantelă …

 

 “-Incă o   geantă?
-Da, incă una! Şi ce dacă?
– Nu mai ai incă cinci (a se citi cincisprezece) in dulap? Pentru ce ai nevoie de atâtea?
– O femeie nu are niciodata suficiente genţi… Câte ţinute, atâtea genţi…
– Nu inţeleg dece îţi cumperi aşa de multe… Una pentru vară şi alta pentru iarnă ţi- ar fi suficiente…”

 

Sigur vă este familiară discuţia. Poate aţi trăIt-o voi, poate i-aţi fost doar martore. Adevărul e că oricâte genţi am avea, reuşim de fiecare dată să facem loc încă uneia în garderob: mică, mare, colorată sau bi-coloră, clasică, retro, în tendinţe, cu franjuri, cu fermoare, cu fronseuri, cu paiete, cu mărgele, din piele, croşetată, din rafie, din dantelă …

 

Ne fascinează, le iubim – pretty much din acelaţi motiv pentru care iubim şi pantofii: nu ne fac să ne simţim grase, nu trebuie săa transpirăm in cabina de probă probându-le, arată la fel de bine pe noi ca şi pe o “modelină”, iar dimensiunea lor nu are absolut nici o legătură cu kilogramele noastre, prin urmare nu ne complexează. Aşadar, we’re going to heaven in a handbag.

Mai concret, suntem pe drumul bun (nu ştiu daca neapărat spre rai!) cu genţile pe care le-am descoperit pe Kataleea, site-ul de prezentare al unui mic atelier de producţie de marochinărie. Majoritatea genţilor prezentate sunt din piele naturală 100% (iar preţurile sunt cât se poate de corecte şi rezonabile!), culorile sunt diverse (de la roz, oranj, corai, galben, ciocolatiu, negru, la albastru, viţiniu, verde, turcoaz, bejuri), iar liniile sunt între clasic şi imprumutat din tendinţe.

Dacă vă intrebaţi căror femei şi căarui stil s-ar potrivi genţile Kataleea, iată ce v-aş răspunde:

 

Femeilor cu un stil modernizat-şic, între minimalist şi trendy, în a căror garderobă predomină culorile foarte diverse ăi croielile în tendinţe dar fără exagerări, le voi recomanda o Ynes (chiar dacă seamănă cu YSL), Ester, Massimo într-o nuanţă de maro cognac, Tinka sau Serena. Sunt genţi cu aspect foarte modern, similar celor propuse de designeri internaţionali, iar culorile le ajută să faca tranziţia între sezoanele modei.

 

 

Femeilor cu un stil clasic, sobru si elegant, in a căror garderobă predomină ţinutele business si business casual, le voi recomanda modelele Massimo grey, Teodora, Noella şi Donna. Au o linie structurată, se închid bine, sunt ultra-simple şi ţn culori care infrumuseţează bleumarinul unui taior sau griul unui costum deux pieces cu pantalon.

 

 

Femeilor cu un stil sport, casual, in a căror garderobă predomină jeanşii, puloverele simple sau rochiile comode, le voi recomanda o Brianna, Rossina, Massimo soft sau Louise. Sunt genţi de umăr, încăpătoare şi  bine compartimentate, în care încape orice: de la o revistă şi o tabletă, la umbrelă, eşarfă, trusă de machiaj, o pungă de bomboane, poate chiar un tricou de schimb. Perfecte pentru mămici şi studente.

 

 

 

Femeilor romantice, indrăgostite de tot ce inseamnă retro-vintage, de trandafiriul pudrat al acestei ierni şi de rochii care definesc femininul la superlativ le-aş recomanda modelele Lolita, Fabiola, Donna si Delicia. Dacă e să fie roz, atunci să ne fandosim cu toate nuanţele posibile de roz!

 

 

Aruncând acum mingea in terenul vostru, vă întreb de curiozitate: care este geanta de pe Kataleea care v-a atras atenţia?

Fotografii: pinterest.com, kataleea.ro

(De pe blogul autoarei, Style Diary)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *