Irina Markovits: PATRU IDEI PENTRU IARNĂ

Ați observat cât de frig s-a făcut în ultimele zile? Schimbările bruște de temperatură pe mine mă bulversează, mă forțează să mă reîntorc către negru, nuanțe de gri, culori neutre.

 

Ați observat cât de frig s-a făcut în ultimele zile? Schimbările bruște de temperatură pe mine mă bulversează, mă forțează să mă reîntorc către negru, nuanțe de gri, culori neutre.

Fumuriul dimineților de decembrie şi griul zilelor fără soare (ultimele au fost excepții!) îmi inhibă creativitatea. De cele mai multe ori uit să port accesorii, imprimeuri sau culori – este ca şi cum întunericul, ceaţa, bruma s-au instalat şi în garderoba mea, nu doar în dulap. Așa că mă chinui, aproape zilnic, să adaug „raze de soare” şi „magie” ținutelor mele cu ajutorul câtorva detalii.

Griul a devenit culoarea mea preferată, mă delectez în special jucându-mă cu eșarfe de mătase în tonuri de gri şi galben auriu, cu cercei imenși sau coliere strălucitoare… Nu știu cât de mult vă cufundați în negru şi culori mohorâte în lunile reci, dar dacă în perioada următoare vă faceţi timp să treceți prin magazinele din Băneasa Shopping City, am câteva recomandări şi idei rapide pentru actualizarea şi colorarea ținutelor voastre de iarnă.

1. Accesorii şi paltoane colorate

Iarna culorile ne fac să zâmbim. Au ceva în plus, când observi un palton roșu, o pălărie galbenă, o eşarfă roz într-o mare de griuri şi negru. Le puteți purta peste o ţinută neutră (gri, bej, bleumarin), dacă vi se pare neobișnuit să purtați iarna mai mult de o culoare în vestimentație.

Dacă preferați haine de exterior în nuanțe sobre, adăugați mixului hibernal câteva accesorii vizibile, colorate sau imprimate: eșarfe de la Frey Wille sau Massimo Dutti, fulare de la H&M şi Gap, mănuși şi genți de la Musette sau Carpissa, căciulite, ciorapi colorați sau chiar o pereche de ochelari de soare cu rame colorate. Este o abordare mai lejeră decât strategia purtării unui palton foarte colorat.

Last but not least, ţineţi cont că paleta cromatică aprinsă pentru iarnă nu înseamnă galben citron, turcoaz, roz fucsia, verde fluorescent – acestea sunt nuanțe rezervate verii. În schimb, puteți merge în direcția unui portocaliu incandescent, a unui vișiniu sau a unui roșu rubiniu, a unui violet cardinal, galben muștar, albastru cobalt….

2. Nuanțe de alb

Nu subestimați puterea pieselor vestimentare albe – vorbesc de orice nuanță de alb, chiar împrumutată din garderoba de vară! Alb optic, alb cald, ecru, crem… Albul dă o nota de eleganţă, conferă luminozitate şi chiar direcționează ținutele de iarnă spre un stil minimalist-şic-urban.

Găsiţi fuste albe cu diverse croieli la H&M, cămăşi impecabile şi strălucitor de albe la Massimo Dutti şi Guy Laroche, coliere albe şi cu cristale fațetate la New Look, Zara şi Giulia Nahmany, iar lor le puteți adăuga pulovere albe cu împletituri, rochii tricotate, sacouri din catifea şi chiar genți structurate.

3. Pasteluri

Este cu adevărat neobişnuită purtarea culorilor translucide, pastelate în timpul sezonului rece şi totuşi… Rozul pudrat a făcut ravagii în colecțiile internaționale, iar reacţiile modei străzii au fost pe măsură. Drept urmare, ni se pun la dispoziție paltoane bleu şi roz fondant, rochii şi cardiganuri galben pastel, botine gri perlat, cercei imenși şi coliere statement în culori dulci.

Dacă vi se par prea primăvăratice, încercați sa le asortați cu griuri şi bleumarin sau căutați imprimeuri (florale, carouri) care să includă paleta cromatică pastelată.

4. Indigo şi bleumarin, în loc de negru
Ambele nuanțe sunt variante mai elegante, mai puțin sumbre şi mai puțin banale decât eternul negru. Dar, mai ales, pot fi purtate în locul negrului lângă orice nuanța care „cere” contrast: galben, roz magenta, verde smarald, bej camel.

P8

Imaginaţi-vă cum ar arăta o pereche de jeanşi gri de la Guess, cu un blazer din stofă bleumarin de la Gerard Darel, un pulover din caşmir moale indigo şi un plic galben muștar sau turcoaz de la Guban. De vis!

 (preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *