Robert Schwartz: ADDENDA la…COLINDA cu CONŢINUT ANTISEMIT

La o zi după declaraţiile pe care le-am dat presei, – în calitate de preşedinte al Comunităţii Evreilor Cluj – aş dori să împărtăşesc câteva gânduri legate de cele petrecute la 6 decembrie în emisiunea “Alege verde!”, difuzată în direct la TVR3, şi nu numai.

La o zi de la declaraţiile pe care le-am dat presei – în calitate de preşedinte al Comunităţii Evreilor Cluj, ( http://www.evz.ro/detalii/stiri/scandal-pe-tema-colindului-antisemit-difuzat-de-tvr3 ) aş dori să împărtăşesc câteva gânduri, legate de cele petrecute în 6 decembrie în emisiunea “Alege verde!”, difuzată în direct la TVR3, şi nu numai.

A fost un incident dureros, dar – din păcate – astfel de incidente au fost, sunt si vor mai fi. Nu-mi fac iluzii, legate de contrariu, mai ales dacă am în vedere majoritatea ecourilor postate de cititori, pe marginea articolelor apărute pe acest subiect în presa online, comentarii nemoderate şi necomentate în niciun fel de redacţiile respectivelor publicaţii.

Mult mai alarmant mi se pare faptul semnalat de Centrul de monitorizare si combaterea antisemitismului in Romania, citez:

 „…pe data de 01 Decembrie 2013. De Ziua Națională, legionari, reprezentați ai Mișcării Legionare reactualizată, îmbrăcați in uniforme legionare, au defilat și au abordat, în spatii publice centrale ale Capitalei României, în timpul zilei, însemne legionare și salutul nazist. Unele dintre aceste scene incredibile și odioase au avut loc în preajma unor monumente din București, monumente-simbol ale României. Din informațiile postate pe internet rezultă că această manifestare a Mișcării Legionare a fost autorizată de către Primăria Capitalei…”

Toate acestea îmi lasă un gust amar şiîncredinţează că raportarea  la existenţa minorităţilor naţionale este în mare măsură de faţadă, lipsită de competenţă şi empatie, şi mă determină să solicit măcar aplicarea legilor împotriva instigării rasiale şi promovării organizaţiilor extremiste.

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *