Gabriela Iagăr: FESTIVALURI de IANUARIE pentru ISRAELIENII ORIGINARI din ROMÂNIA

În luna ianuarie s-au desfăşurat două festivaluri dedicate evreilor de origine română din Israel, respectiv „From Romania with love” şi „Romaniada”, menite să menţină legătura cu tradiţia românească a celor care o cunoşteau şi apropierea de ea a celor pentru care era necunoscută

În luna ianuarie s-au desfăşurat două festivaluri dedicate evreilor de origine română din Israel, respectiv „From Romania with love” şi „Romaniada”. menite să menţină legătura cu tradiţia românească a celor care o cunoşteau şi apropierea de ea a celor pentru care era necunoscută

Festivalul „From Romania with love”, organizat de doamna Bila Sasson, a avut loc în perioada 2-4 ianuarie, la Hotelul Meridian , în regiunea Mării Moarte. Spectacolul a fost prezentat de Cătălin Măruţa, iar spectatorii s-a putut bucura de muzica unor artişti precum Andra, Trupa Zero, Nico, Aurel Moldoveanul, Angela Rusu, Săndel şi Aurora Mihail, ş.a.

Festivalul „Romaniada” a avut loc în perioada 2-5 ianuarie, în Eliat. Festivalul a fost prezentat de Teodora Trandafir, iar pe scenă au urcat artişti precum Mirabela Daoer, Cristina Stamate, Aurelian Temişan, Ansamblul Rapsodia Carpaţilor, ş.a.  Cei prezenţi la festival, s-au putut bucura de mâncăruri tradiţionale, muzică, dans, dar şi de multe surprize.

Aceste festivaluri au menirea de menţine vie relaţia dintre cele două naţiuni, de a le reaminti celor care au emigrat tradiţiile din România, dar şi de a-i apropia pe cei tineri de cultura şi tradiţia românească.

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *