Daria Dascălu: CÂNTECUL VÂRSTELOR – OM de SUCCES

Revenit la birou a avut surpriza unei petreceri de ziua lui. Cele opt angajate model găsiseră timp, după activitatea zilnică, să pregătească salate fără gust, pălării cu paiete şi shaek-uri uşor alcoolizate. Drept mulţumire, şeful lor telefonă unui fost coleg de facultate, cadru didactic universitar,  să vină în vizită de lucru, împreună cu câţi doctoranzi tocilari poate găsi, în cel mai scurt timp… De ! Cineva trebuia să-i ajute să se cunoască pe tinerii diligenţi ! După o zi cu activităţi atât de variate, bărbatul de succes s-a grăbit spre casă, unde intuia noi surprize.

Deschise ochii de dimineaţă mulţumit că mai putea să se trezească la treizeci şi nouă de ani, dacă-şi punea în gând de seară. Urma o zi plină,  aniversarea lui de naştere, stricată puţin de un audit la firma sa, anunţat cu surle şi trâmbiţe din seara precedentă. Se mira de mulţimea controalelor din ultimele luni. Totul era însă în regulă. Nu degeaba majoritatea angajaţilor erau tinere absolvente sarbede, dar cu ,,Magna cum laude “, pregătite să muncească 20 de ore pe zi, şapte zile pe săptămâna, pentru salarii moderate şi un zâmbet al şefului în chip de bonus. Nu strică însă o ultimă verificare a stăpânului, înainte de venirea inspectorilor. De aceea se strecura afară din casă înainte de ora şase, pe cînd familia lui numeroasă, dormea încă.

Spre mare lui mirare echipa de audit nu întârzie decât două ore  şi controlul luă sfârşit la ora prânzului, când aveau alt program. Refuzară o invitaţie la cafea. Numai o membră a comisiei, între două vârste, cu părul vopsit în nuanţa frunzelor veştede, s-ar fi eternizat şi promitea să revină cât mai curând. Cu certitudine se pregătea un val de pensionări la instituţia de control, aşa că nu avea rost să-şi facă sânge rău. După ce discută programul zilei cu angajaţii, bărbatul de succes se gândi să-şi permită o mică plăcere şi merse la o partidă de squash cu un prieten. El prefera basketul, dar pentru asta era nevoie de mai multi jucători, care nu erau liberi decât duminica. După sport, plin de energie şi bună dispoziţie, îşi aminti de vernisajul expoziţiei IT, la care dorea să participe şi şi-a chemat soţia. Aceasta îi răspunse însă, că pentru că şi-a luat zi liberă de la serviciu în cinstea zilei lui de naştere şi şi-a petrecut timpul cu mătuşile şi mama lui gătind acasă, acum e în drum spre şcoala fiului lor, pe care intenţionează să-l ducă la un control ortodonţic şi apoi la lecţia de karate. Soţia avea dreptate, aşa că o lăsă în voia ei. O tânără oarecum cunoscută, care îi dădea târcoale, auzise conversaţia şi se hotărî să-l însoţească ea, care e pasionată de IT, dacă merge cu dânsa după aceea vis a vis la Bliss Glam unde are o mică problemă. Bărbatul de succes cunoştea preţurile exorbitante de acolo, unde îşi însoţise de cîteva ori consoarta (aceasta preferase obiecte podoabă unicat de la un bijutier din provincie, la jumătate de preţ). I s-a părut deplasat să meargă la un magazin cu preţuri astronomice, cu o cvasi necunoscută. Din fericire a fost sunat de la serviciu şi dilema s-a tranşat. Succesul e plăcut, dar îţi aduce şi situaţii limită !

Revenit la birou a avut surpriza unei petreceri de ziua lui. Cele opt angajate model găsiseră timp, după activitatea zilnică, să pregătească salate fără gust, pălării cu paiete şi shaek-uri uşor alcoolizate. Drept mulţumire, şeful lor telefonă unui fost coleg de facultate, cadru didactic universitar,  să vină în vizită de lucru, împreună cu câţi doctoranzi tocilari poate găsi, în cel mai scurt timp… De ! Cineva trebuia să-i ajute să se cunoască pe tinerii diligenţi ! După o zi cu activităţi atât de variate, bărbatul de succes s-a grăbit spre casă, unde intuia noi surprize. Într-adevăr, soţia, băieţelul, mătuşile, verişorii şi părinţii îl aşteptau îmbrăcaţi de sărbătoare la masa festivă. Aici străluce un Doboş tort, opera mamei. Acum sărbătoritul preferă fructele exotice, dar nici acelea nu lipseau.          Făcând o mică vizită în dormitor pentru împrospătarea ţinutei, descoperi în patul lui de obicei imaculat, căţelul Bichon al mătuşilorv care fraterniza cu pisica europeană a mamei. Aceste odoare erau timide şi-şi făceau veacul prin curte şi dependinţe. Azi insă îl priveau cu ochi nevinovaţi de pe cearceafurile scrobite. Omul de succes nu se supără. O zi festivă reuşită, împrieteneşte pe toată lumea.

        

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *