Daria Dascălu: VÂRSTA 2/3 – Oh, TRUP OFILIT!

M-a apucat de câteva zile, o lehamite. De fiecare dată când urc în fugă o scară de 2-2-3 etaje, răsuflu greu… iar dacă fac prostia să mă plâng cuiva, râde gândindu-se: ,,Uită-te în buletin !“ .  Nu mai merge așa, trebuie acțiune. M-am înscris la o sală de gimnastică unde merg de trei-patru ori pe săptămână și facem alergări, genuflexiuni, flotări, ridicări de trunchi și exerciții cu aparate mai sofisticate.  Mi s-a recomandat să repet gimnastica și acasă, dimineața și seara.

M-a apucat de câteva zile, o lehamite. De fiecare dată când urc în fugă o scară de 2-2-3 etaje, răsuflu greu… iar dacă fac prostia să mă plâng cuiva, râde gândindu-se: ,,Uită-te în buletin !“ .  Nu mai merge așa, trebuie acțiune. M-am înscris la o sală de gimnastică unde merg de trei-patru ori pe săptămână și facem alergări, genuflexiuni, flotări, ridicări de trunchi și exerciții cu aparate mai sofisticate.  Mi s-a recomandat să repet gimnastica și acasă, dimineața și seara.

Am ajuns la o persoană învățată care te pune în accord cu universul. Iată ce-am aflat de la ea: ,,Stând dreaptă, desfă brațele, respiră adânc și îmbrățișează Universul ! Acum privește în jos ! Trebuie să-ți vezi doar vârfurile degetelor de la picioare ! “. ,,Le văd, cu siguranță !”. ,,Atinge-le cu mâinile, poți ? ”. ,,Da”. ,, Acum din poziția culcat, ridică-te și prinde degetele de la picioare, poți ? ”. ,,Da”. ,, Lipește-ți fața de genunchi ! ”. ,, D..aa”. ,,Acum apropie-te de spalier, apleacă-te în față, ridică brațele, prinde bine o bară cu mâinile și ridică picioarele sus ! ”. Atunci m-am gândit  ,, O, da asta îmi amintelte de oribilul ,,atârnat răsturnat ” de la orele de educație fizică ! Tortura asta n-are nici o legătură cu natura, după opinia mea și am părăsit-o pe așa-zisa ,,prietenă a Universului”. După o lună de vizite la sala de gimnastică, eram seara atât de obosită, încât adormeam fără vise și coșmaruri.

Starea de lehamite îmi rămăsese, dar nu mai aveam energie pentru ea. Am remarcat insă alt fenomen: începuseră să-mi stea mai bine toate hainele. Puteam purta până și costumele din piele din școală, pe care le păstrasem ca amintire într-o ladă. Dar să nu uităm sintagma ,,Din spate liceu…

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *