Daria Dascălu: VÂRSTA2/3 – UITARE

Ce zi infernală ! Mi-am amintit cu jumătate de oră înaintea închiderii că trebuie să-mi plătesc impozitul neapărat, apoi când stăteam la rând, am primit un telefon plin de venin de la forul competent că am omis să aduc la timp o statistică trimestrială ! Acum sunt acasă și de fiecare data când mă duc în cămară, sună cineva și când revin, beznă… nici dacă mi-ar plăti cineva, nu știu ce-mi trebuia. O, ce noroc că e vineri, zi binecuvântată în care mă întâlnesc după masă cu fostele colege de liceu. Cu siguranță știu ele ce e de făcut în asemenea cazuri !

Ce zi infernală ! Mi-am amintit cu jumătate de oră înaintea închiderii că trebuie să-mi plătesc impozitul neapărat, apoi când stăteam la rând, am primit un telefon plin de venin de la forul competent că am omis să aduc la timp o statistică trimestrială ! Acum sunt acasă și de fiecare data când mă duc în cămară, sună cineva și când revin, beznă… nici dacă mi-ar plăti cineva, nu știu ce-mi trebuia. O, ce noroc că e vineri, zi binecuvântată în care mă întâlnesc după masă cu fostele colege de liceu. Cu siguranță știu ele ce e de făcut în asemenea cazuri ! Ajunsă în minunata atmosferă a vechilor prietene, nu vreau să le amărăsc de la început și le iau pe departe: “Voi aveți memorie ? “ “ Comme çi, comme ça.”

“Unele lucruri mai bine le uiți!” “Ca și cum nu le-ai fi făcut nicicând.” „Totuși – spun eu – trebuie făcut ceva.” “Eu iau lecitină ” „Substanța aia pe care o luam în sesiune, nu e pentru studenți ?” “E pentru oricine, mai ales că reglează  colesterolul !” “Dar e suficient pentru cei mai trecuți ?” “Cu siguranță face numai bine !” “ Eu fac terapie cu oxigen!” – spune alta  “ Asta a făcut și Michael Jackson și uite ce a pățit !” “El probabil că o făcea în vila lui când avea timp, între concerte și operații estetice; eu inspir oxigen din natură la munte, dimineața devreme cu mintea golită de tumult!” “Eu iau Ginko biloba!” „Medicamentul acela despre care spuneau politicienii că are nume de discotecă ?” “ Acum nu sunt discoteci ca-n tinerețea noastră, ci cluburi !” “ Când eram eu copil, mama și tata se distrau la club!” “Da, dar atunci, la clubul ăla se cânta:

“Drumul spre lumină, trece prin uzină

Dragostea te-așteaptă, cu basma curată “

“Fie club sau discotecă, n-are legătură cu Ginko biloba! Asta e o plantă care îmbunătățește circulația craniană, deci gândești mai limpede.” “Serios ? Tare aș cultiva și eu un pomişor din ăsta la mine în curte!”  „Când ai arborele de Ginko, venim la tine să ne faci compot cu frunzele lui” .. Eu dezleg rebus și sudoku pentru antrenarea neuronilor și după aceea citesc lucruri cu cifre multe, ca să desăvârșesc gimnastica minții”. “După aia nu simți o cumplită durere de cap ?” “Nu întotdeauna!” “Am citit că celulele stem fac bine și la memorie și la gândire !”. “Păcat că nu le pot prepara la mine în bucătărie !” … „Cu timpul, cine știe…”  “Dar noi avem nevoie acum!” “Fetelor, dacă stai într-un picior și apoi pe nesimțite închizi ochii, menții poziția și faci asta zilnic, pentru un timp  tot mai lung, îți tonifici memoria, ba chiar întinerești.” “ Serios ?! “ “Voi faceți toate astea și mie nu-mi spuneți ?” “ E meritul tău că ai deschis vorba și am făcut schimb de secrete”. Am hotărât să ne reîntâlnim peste trei luni și fiecare să urmeze remediile pe care le consideră mai de încredere, iar apoi să vedem cum am progresat.

 Sosită acasă îl găsesc pe soțul meu, Mai mult ca Perfectul, stând bosumflat la televizor și urmărind o emisiune sportivă. “Ce mai faci ?”, intru eu în atmosferă. “Sunt supărat pe tine, pentru că n-ai stat să-mi amintești de meci !” “ Dar văd că la asta te uiți și pe deasupra ți-am lăsat și gustarea tv.” “Dacă notez, o să am o memorie de invidiat !”

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *