Andrei Banc: DE CE NEGRU?

Dacă vă uitați la o sală în care se ține o consfătuire politică sau științifică o să vedeți că mai toți bărbații sunt îmbrăcați în negru. Priviți Camera Deputaților sau Senatul. E în negru În toată lumea negrul e culoarea de ”protocol”. De ce negru? Un răspuns logic și satisfăcător nu există. Senatul roman era îmbrăcat în alb. Parlamentele britanic și apoi cel francez erau pline de culoarea hainelor nobiliare. Iar negrul este o culoare  ciudată –  de fapt nu e o culoare ci e absența culorii. În curcubeu ca și în aura omului nu există culoarea neagră. Iar în natură această negreală nu există decât în proporții foarte mici în viața plantelor și animalelor.

 

Dacă vă uitați la o sală în care se ține o consfătuire politică sau științifică o să vedeți că mai toți bărbații sunt îmbrăcați în negru. Priviți Camera Deputaților sau Senatul. E în negru În toată lumea negrul e culoarea de ”protocol”. Până și chinezii, care de peste două milenii se îmbrăcau colorat, de la împărat la funcționarii cei mai umili, iar sub Mao erau uniform îmbrăcați în gri, au adoptat și ei ”hainele nemțești”, moda europeană, iar demnitarii lor umblă îmbrăcați în negru.

 

Mașinile oficialităților sunt negre, birourile ”șefilor” au de cele mai multe ori fotolii și canapele negre și chiar și mobila e neagră. De ce negru? Un răspuns logic și satisfăcător nu există. Senatul roman era îmbrăcat în alb. Parlamentele britanic și apoi cel francez erau pline de culoarea hainelor nobiliare. Iar negrul este o culoare  ciudată –  de fapt nu e o culoare ci e absența culorii. În curcubeu ca și în aura omului nu există culoarea neagră. Iar în natură această negreală nu există decât în proporții foarte mici în viața plantelor și animalelor. Creierul nostru lucrează în lumina albă și noaptea doarme. Tot corpul nostru ca și aura noastră  biofizică  sunt influențate de culorile în mijlocul cărora trăim  fiindcă avem şapte centri energetici principali, prin care ne alimentăm cu energii și care sunt în aceiași ordine ca a curcubeului.

Experiențe amănunțite au arătat cât de dăunătoare este culoarea neagră. Creierul nostru se hrănește cu lumină albă și de aceea culorile mediului în care trăim și lucrăm  ne influențează viața, energia și asimilarea alimentelor. Culoarea neagră folosită de maturi,  dar mai ales de copii îi devitalizează repede. Ea apare, cum spuneam, în îmbrăcăminte mobilier, telefoane, fixe sau mobile, televizor, mașină. Obiectele de îmbrăcăminte care sunt negre sau cu mult negru obosesc omul foarte repede fiindcă îi ecranează centrii energetici ai aurei, ceakrele nu mai primesc energie suficientă și corpul vital are de suferit deci și trupul fizic.

 

Înainte vreme manualele școlare erau tipărite  cu albastru, iar copiii scriau cu cerneală albastră Acum manualele sunt tipărite cu negru și copiii scriu cu ce apucă. Uniformele școlare erau albastre, ceea ce era bine fiindcă primul strat al aurei e albastru și corpul primea un surplus de energie. Dacă purtați haine în nuanțe de albastru primiți mai multă energie din mediul înconjurător.

Centrul energetic din creștetul capului, cea mai mare ceakră din corp,  are culoarea albă – de  aceea nu purtați șepci sau căciuli negre care ecranează acest centru. În aceste cazuri este insuficient hrănit cel mai important centru energetic al corpului. Consecința este oboseala psihică, apariția durerilor de cap, lipsa de concentrare. Același efect îl are vopsirea părului în negru sau purtarea de accesorii de păr de culoare neagră.

Prin tălpi se evacuează, în timpul mersului, rezidiile energetice ale corpului uman rezultate din metabolismul energiilor. De aceea e recomandabil, când e posibil, să vă plimbaţi cu picioarele goale în iarbă. Evitați însă pantofii negri și ciorapii negri, care blochează evacuarea rezidiilor energetice. Să nu uităm că pe tălpi există zone care corespund tuturor organelor din corp. Ecranarea picioarelor cu ciorapi negri duce la dureri în aceste membre, umflături și ceea ce este mai grav la necurățarea energetică a corpului nostru. Mergeți desculți prin iarbă, prin apă, mai ales cea curgătoare (desigur prin mici răulețe nu prin Olt sau Mureș), faceți reflexoterapie. Purtați pantofi albi (de sport), șosete albe, albăstrii, crem, gri deschis, maronii. Culorile pereților din casa noastră, ale zidurilor, cele de la serviciu ne influențeză zi de zi tonusul energetic,  așa că îmbrăcați-vă în culori care se regăsesc în spectrul curcubeului, dar numai cîte una, nu toate şapte deodată.

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *