Daria Dascălu: VÂRSTA 2/3 – CU BĂTRÂNEŢEA LA CONSULTAŢIE

Aștept la doctor. Am văzut că toate cunoștințele de vârsta mea suferă. Imposibil să nu am și eu vreo boală ascunsă care să apară brusc când mi-o fi lumea mai dragă, așa că m-am programat la consultație. În sala de așteptare sunt numai femei cu privirea tristă. Noroc că-l cunosc pe doctor, altfel m–ar apuca plânsul. Clădirea are pereți subțiri, iar ușa nu se închide etanș și se aude tot ce se vorbește în cabinet. ,, Nu mai suport viața asta !”, –  cineva – ,, O să las lucrurile să trecă, nu mai iau nici o doctorie și-am să ajung mai bine !“   ,,  Reveniți mâine în dispoziție mai bună ! ” – spune medicul.

Aștept la doctor. Am văzut că toate cunoștințele de vârsta mea suferă. Imposibil să nu am și eu vreo boală ascunsă care să apară brusc când mi-o fi lumea mai dragă, așa că m-am programat la consultație. În sala de așteptare sunt numai femei cu privirea tristă. Noroc că-l cunosc pe doctor, altfel m–ar apuca plânsul. Clădirea are pereți subțiri, iar ușa nu se închide etanș și se aude tot ce se vorbește în cabinet. ,, Nu mai suport viața asta !”, –  cineva – ,, O să las lucrurile să trecă, nu mai iau nici o doctorie și-am să ajung mai bine !“   ,,Reveniți mâine în dispoziție mai bună ! ” – spune medicul.

Intră o altă bolnavă : ,, Medicamentele dumneavoastră mă omoară ! Cum iau ceva, mi-e mai rău !” ,,Exagerați doamnă, v-am schimbat de trei ori în ultimul timp tratamentul, de acord cu specialiștii !” ,,Nu zic nu, dar am dureri mai mari !” ,,De unde știți că durerile sunt mai mari?” ,,Unde apăs, acolo mă doare” ,,Încercați să vă găsiți altă ocupație în afară de permanenta palpare !”

După un timp intră altă suferindă : ,,Nenorocire, dom’ doctor ! Soțul meu nu mă mai iubește !”  Nu mai suport. Mă ridic și plec. Din păcate, cabinetul este la parter, iar când trec pe sub fereastră, îl văd pe doctor amenințându-mă cu degetul și arătându-mi obrazul. ,,Bine tinerico și tu îmi faci asta, de ce nu ai răbdare să-ți vină rândul ?!” ,,Nu vă supărați dom’ doctor, am auzit ce necazuri au celelalte persoane ! Trebuie să vă puneți ușă capitonată ! Pe lângă ele, eu sunt bine-merci” ,,Nu aștepți să vedem dacă e totul în regulă ?” ,, Dom’ doctor, dați-mi o păsuire de trei luni, să mă gândesc dacă sunt sănătoasă, cum zic acum !” ,,Cum vrei, pe noi aici ne găsești.

Așa voi face. Mă voi hrăni doar cu ștevie, urzici, morcovi, pătrunjel și țelină, grâu încolțit și semințe de quinoa. Voi bea apă plată și ceaiuri slabe de plante. În unele zile voi mânca în chip de desert, o felie de pâine de secară cu garnitură de iaurt și mere… timp de 29 de zile. În ziua a 30-a, voi lua micul dejun cu cașcaval, șuncă și portocale. Apoi voi bea o cafea aromată cu croissant. La prînz voi mânca un minunat șnițel vienez cu salată cu mult dressing, iar apoi Doboș, Ișler, Nufăr, depinde de fantezia de moment. Iar la ora 6 după masa, mă voi întâlni cu prietenele și vom pune țara la cale, bând Martini cu gustări delicioase. Rămâne de văzut, care din zile mă vor întineri mai mult !

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *