Irina Markovits: ZECE IDEI pentru VARĂ

Iunie este una dintre lunile mele preferate – iar zilele astea, mai mult decât în  anii precedenți, mi s-a făcut dor sa îmi port garderoba de vara, să pun în  practica idei şi  ținute noi, să îmi  gândesc outfituri în  culorile mării, plajei, florilor tropicale… Fără să mă lungesc prea mult la vorba, iată 10 sugestii simple, mini-exerciţii stilistice pentru întreaga vară.

Iunie este una dintre lunile mele preferate – iar zilele astea, mai mult decât în  anii precedenți, mi s-a făcut dor sa îmi port garderoba de vara, să pun în  practica idei şi  ținute noi, să îmi  gândesc outfituri în  culorile mării, plajei, florilor tropicale… Fără să mă lungesc prea mult la vorba, iată 10 sugestii simple, mini-exerciţii stilistice pentru întreaga vară.

1. Larg şi  lejer

Minimalismul înseamnă şi  lejeritate, nu doar sofisticare maximă. Cele mai cool şi mai moderne rochii de vară au linii drepte, sunt largi şi  ultra-comode. între noi fie vorba, au croiala ideală pentru a camufla o siluetă care încă nu e pregătită pentru costumul de baie.

2. Cămaşa în  carouri pentru vară

Uită de imprimeul tartan până la toamnă. Vara este pentru pătrăţele – gingham, madras sau checkered: bleumarin cu alb, bleu decolorat cu alb, sau orice altă nuanţă pastel. Recomandarea mea: o cămasa simplă cu carouri mici albastre cu alb, purtată cu pantaloni albi. So sweet.

3. Inspiră-te din anii ’90

Fără tricouri cropped sau şlapi Birkenstock, ca în  imaginea din mijloc. în- cearcă totuşi, de dragul verii şi  tendintelor, o salopetă din denim. Prin oraş, poart-o cu un maieu sau un tricou simplu, poart-o cu o bustieră sau cu o cămaşă masculină. La mare, direct peste costumul de baie. Pentru hipstereala maximă şi  pentru imitaşie de poseusa fashionistă, prinde-ţi pe umar doar una dintre bretele. Recomandată nostalgicelor :)

4. Poartă şi  o salopeta faină, semi-eleganta

Nu din denim şi  nici un model foarte casual. Încearcă o salopetă dintr-un alt material (vâscoză, mătase în  amestec ş.a.m.d,), cu o croială semi-elegantă. De preferat, cu pantalonul lung şi  drept, palazzo sau ţigareta. Dacă reuşeşti să găseşti o variantă albă, kaki sau bleu, ţi-ai găsit uniforma acestei veri. A se accesoriza după dorinţă.

5. Alege o geantă într-o nuanţă pastel sau una metalizata

Toată lumea poartă acum genţi – de umăr, rucsac sau plicuri – în culori puternice, incandescente, tipic estivale. Simpla schimbare de direcţie cromatică îţi va actualiza garderoba şi ţinutele. Îţi recomand ca pentru zi să cauţi o geantă cu aspect metalic-patinat (auriu, argintiu sau o nuanţă metalizată) sau, dacă ţi se pare prea ostentativa, un plic sau o geantă simpla, într-o nuanta pastel de care speri că nu te vei plictisi. :)

6. Scoate la purtare toate cămăşile albe

Dacă nu acum, atunci când? Sunt atât de frumoase şi  comode, încât la final de sezon vei avea satisfactia “amortizării” lor. Poartă-le cu orice fustă, cu orice pantaloni (coloraţi, jeanşi, scurţi, imprimaţi), ziua la birou şi  seara la o terasă, înnodate în  talie sau lăsate lejer deasupra unei betelii, cu mânecile suflecate până deasupra cotului sau încheiate doar în 3 nasturi… Singura mea rugaminte, dacă însişti sa închei mai multi nasturi: lasă-le cât de descheiate îţi permite propria pudoare.

7. Încalţă ceva ultra-comod

Espadrilele au devenit încălţămintea must-have a sezonului. Cu talpa dreaptă (nu ortopedică), colorate, în  dungi sau imprimate. Sunt alăturarea perfectă de comoditate, linie clasică şi  tuşă modernă. În vara asta nu vei purta tocuri, îţi promit…

8. Hippie modern

M-am săturat să vad în  fiecare vară fuste maxi cu volane, ponchouri,  genţi cu franjuri şi cercei cu pene – ca şi cum asta ar fi singura variantă posibila a stilului boem! Au trecut mai bine de zece ani de când o purtau Kate Moss şi  Sienna Miller prin 2002, şi  sincer, boem nu înseamnă neaparat hippie ! Dacă chiar îţi place acest stil, încearcă o variantă modernizată şi  eclectică: o broderie alba pe o rochie bleu sau una multicoloră pe o bluză albă, o curea din piele împletită pe un outfit modern all white, o fustă croşetată, un kimono cu franjuri, un imprimeu paisley pe o rochie maxi din voal…

 

 

9. Poartă două culori intense

Este adevărat că color-blocking-ul a fost vârf de trend în  2011-2012, dar vara e momentul când poţi purta combinatii cromatice exotice – mai ales dacă nu ai avut curaj sa le porţi până acum: oranj cu roz fuchsia, galben cu portocaliu, verde smarald cu turcoaz, albastru cobalt cu turcoaz. Încălţămintea: bej nud sau camel, neapărat foarte modernă. Fără coliere statement, btw.

10. Marinaresc şi  nautic: e acelaşi lucru

La fel ca la punctul 6: dacă nu porti vara dungile bretone, atunci când? Pentru zilele de vară când nu ştii ce suprapuneri, culori, imprimeuri sau accesorii să porti, alege varianta cea mai clasică. Dungile marinăreşti vor da o tuşă sport-elegantă oricărei ţinute.

(preluare de pe blogul autoarei http://www.stylediary.ro)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *