Laszlo Alexandru : SPIONAJ pe SOMEŞ

Povestea de şmangleală a fostului schimbător de valută de pe trotuarele Clujului se complică. Înalt prea-arestatul preşedinte al Consiliului Judeţean nu s-a mulţumit să încaseze peste un milion de lei şpagă, de la diverşi oameni de afaceri, pe care îi propulsa spre contracte achitate de la bugetul central. Ştia el ce ştia că trăim într-un stat ale cărui urechi nu se văd, dar stau ciulite. Pentru a preîntîmpina momentul înhăţării de guler, şi-a recrutat o şpioancă din structurile de “inteligenţă”. Aşa se face că SRI-ul monitoriza porcăriile baronelului, iar mustăciosul se contrainforma prin subofiţerul SRI Anca Elena Albu & mă-sa Silvia Bălaj…

Povestea de şmangleală a fostului schimbător de valută de pe trotuarele Clujului se complică. Înalt prea-arestatul preşedinte al Consiliului Judeţean nu s-a mulţumit să încaseze peste un milion de lei şpagă, de la diverşi oameni de afaceri, pe care îi propulsa spre contracte achitate de la bugetul central. Ştia el ce ştia că trăim într-un stat ale cărui urechi nu se văd, dar stau ciulite. Pentru a preîntîmpina momentul înhăţării de guler, şi-a recrutat o şpioancă din structurile de “inteligenţă”. Aşa se face că SRI-ul monitoriza porcăriile baronelului, iar mustăciosul se contrainforma prin subofiţerul SRI Anca Elena Albu & mă-sa Silvia Bălaj, care îl ţineau la curent “în formă continuată” cu “informaţii ce nu sînt destinate publicităţii”, “în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”. O mînă de ajutor le mai întindea şi fostul subprefect Mihnea-Remus Iuoraş, liberal din convingere. Cum ar veni: infractorii îi spionau pe spionii care îi spionau pe ei cum fură! De unde rezultă dificultatea extremă de-a mai şterpeli simplu şi omeneşte, într-o societate care a devenit de-o asemenea complexitate stresantă.

Nu încetez să admir seva profund istorică a acestui partid naţional liberal clujean. Preşedintele judeţean Uioreanu e la pîrnaie pentru corupţie şi spionarea SRI-ului. Subprefectul Iuoraş e anchetat pentru complicitate la trasul neautorizat cu urechea. Preşedintele municipal Petran e suspectat că stătea de capră, număra şi plasa banii (ocazie cu care şi-a rezolvat şi el nişte scaune din PFL la birou). Vicepreşedintele municipal Rareş Pop e după gratii şi-a demisionat din funcţia de consilier judeţean, pentru fapte de corupţie şi abuz în funcţie, într-o altă cauză, legată de traficul rutier.

Într-un asemenea context glorios nu-i de mirare că următorul candidat liberal la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean e Mihai Seplecan, care şi-a făcut ucenicia politică în PRM şi PUNR. Acum doi ani a fost implicat într-un scandal de proxenetism, acuzat fiind că furniza clienţi pentru un bordel. După cum notează presa, “consilierul judeţean Mihai Szeplekan  a negat la acea vreme că şi el a fost client al prostituatelor, susţinînd că nu putea să aibă relaţii sexuale în perioada indicată în dosar pentru simplul motiv că, în acea vreme, îi fusese extirpat un testicul. Szeplekan va deveni, în premieră națională, primul președinte de Consiliu Județean care are doar un testicul”.

Clujul şi-a atins maximul de glorie politică.

(preluare de pe blogul autorului http://laszloal.wordpress.com/)

 

 

Opiniile exprimate în textele publicate  nu reprezintă punctele de vedere ale editorilor, redactorilor sau ale membrilor colegiului redacţional. Autorii îşi asumă întreaga răspundere pentru conţinutul articolelor.

Comentariile cititorilor sunt moderate de către redacţie. Textele indecente şi atacurile la persoană se elimină. Revista Baabel este deschisă faţă de orice discuţie bazată pe principii şi schimbul de idei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *